SOL PARTİDEN BARO’YA DESTEK

Sol Parti Artvin Temsilcileri; Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal ve TMMOB İKK Temsilcisi Hakan Yavuz'u ziyaret ederek yapılmak istenen değişikliğe karşı destek ve dayanışma mesajlarını ilettiler.

SİYASET 5.06.2020 10:04:04 33 0
SOL PARTİDEN BARO’YA DESTEK

Hayati Akbaş

ARTVİN-AKP'nin, baroların ve meslek örgütlerinin 'demokratikleşmesi' gerekçesiyle yapmayı düşündüğü değişiklik tartışılırken, Sol Parti Artvin Temsilcileri; Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal ve TMMOB İKK Temsilcisi Hakan Yavuz'u ziyaret ederek yapılmak istenen değişikliğe karşı destek ve dayanışma mesajlarını ilettiler.

Her iki kurumda da söz alan Sol Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede; Bütün ülkenin salgınla boğuştuğu bir dönemde sarayın, baroyu ve meslek örgütlerini hedef almasına dönük eleştirilerini dile getirdi ve meslek örgütlerine dönük yapılmak istenen bu darbenin karşısında olacaklarının altını çizdi.

Sercan Dede sözlerine: ' Salgını yeni baskı politikaları için bir fırsat olarak gören iktidar meslek örgütlerini hedef aldı. Ele geçiremediği tüm kurumları 'demokrasi' bahanesiyle etkisiz hale getirmeye çalışıyor. İktidar destekçisi olmayan tüm demokratik halkçı kurumları etkisizleştirmeye çalışan iktidar meslek örgütlerinin etkisizleştirme arayışını uzun zamandır gündemde tutuyor. Tek adam diktasının tüm muhalefeti sindirme, denetiminde olmayan tüm kurumları etkisizleştirme ve kontrol altına alma gayretini ortaya koyuyor. Salgının ortaya çıkardığı halkın ekonomik sorunlarına çözüm bulamayan, işsizliğin ve yoksulluğun her geçen gün daha da derinleştiği bir ortamda iktidar toplumu yeni baskılarla susturmaya yönelik bir hazırlık içinde olduğu görülüyor. Faşizme ve yeni baskılara karşı emekten, laiklikten, özgürlükten, kamudan yana demokratik halkçı kurumlarla omuz omuz olmaya devam edeceğiz.' şeklinde devam etti.

Mevcut yasa değişikliğine karşı toplumsal muhalefetin güçlü bir dayanışma içerisinde olmasının gerekli olduğu konusunda fikir ortaklığı sağlanan görüşmelerde; Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal ve TMMOB İKK Temsilcisi Hakan Yavuz gösterdikleri destek ve dayanışma için Sol Parti Artvin temsilcilerine teşekkür ederek bundan sonraki dönemde de birlikte olacaklarını söylediler. Görüşmeler sürece dair yapılması gerekenler ve siyasal durum üzerine yapılan sohbetle birlikte sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI