SALTUK DENİZ “ÇAYDA SORUNLARIN ÇÖZÜLMEMESİNİN NEDENİ BELLİ OLDU”

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz Partilerinin İstanbul Milletvekili hemşerimiz Mehmet Bekaroğlu’nun mecliste verdiği Çayın Sorunları tartışılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla ret edildiğini söyledi

SİYASET 20.06.2020 12:23:15 77 0
SALTUK DENİZ “ÇAYDA SORUNLARIN ÇÖZÜLMEMESİNİN NEDENİ BELLİ OLDU”

Hayati Akbaş

RİZE-CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz Partilerinin İstanbul Milletvekili hemşerimiz Mehmet Bekaroğlu’nun mecliste verdiği Çayın Sorunları tartışılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla ret edildiğini söyledi

Başkan Deniz, “Önergenin Aleyhinde söz alan AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, meclis kürsüsünden yaptığı konuşma da “Çay’da sorun yok, sorun olsa Rize’de AKP’ye 3 vekil çıkar mıydı ?” dedi. Hani Allah söyletir derler ya, AKP’li vekil şunu söylemek istedi, Çayda sorun olsaydı 3 vekili de AKP çıkaramazdı, çıkardığına göre sorun yok müstahsillerimiz Çayda sorun olduğunu düşünmüyor demek istedi. Bende merak edip diyordum AKP ‘nin bakanlıkta yapmış olan milletvekilleri (Sayın Avcı hariç) niye ortalıkta görünmüyorlar, nedeni belli oldu ”dedi.

Başkan Deniz, “Anladığımız kadarıyla AKP’nin vekilleri şöyle düşünüyor. Çay da sorun yok. Çünkü vatandaş nasılsa oyunu bize veriyor. Bir ölçüde de vatandaşı suçluyor, şikâyet etmiyorlar şikâyet etseler oylarını vermezlerdi diyor Ve aslında sorunun çözümünü de öneriyor, diyor ki Oylarını bize verdiğiniz sürece Çay sorunu asla çözülmez, sorunlarınız ancak, oylarınızı bize vermezseniz Rize’ye AKP’den vekil seçtirmezseniz çözülür ”dedi.

Başkan Deniz, “Aslında bizde Çay üreticilerine tam da bunu söylüyorduk. Diyorduk ki, Çay sorununun çözülmesi için Rize den göndereceğiniz vekilleriniz AKP dışından olmalı. Çay üreticilerimizin bu açıklamayı çok iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz. Sayın Bak, Çay’da sorun yok, olsa sürekli olarak bizi seçmezlerdi diyerek Çay üreticilerine haksızlık yapmıştır. Çay üreticilerinden özür dilemelidir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI