Rize'nin aday adayları kimler olacak!

Yerel Seçimler'e doğru Rize hareketlendi!

SİYASET 2.09.2013 12:56:56 27 0
Rize




Rize’nin adayları kim olacak?

Dün Rize temsilcimiz Deniz Varlı’nın babasının cenaze merasimi için Rize’ye gittik. Orta cami de Başsağlığı dileğimiz ilettik. Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, eski Başkan Halim Mete ve eski milletvekili Ahmet Kabil ile cami avlusunda sohbet ettik. Rize’de de siyasetin kulisleri hareketlenmiş durumda. Mevcut Başkan Halil Bakırcı 3’üncü dönem aday olmak istiyor. AK Parti Milletvekili Hasan Karal’ın da yakın dostu olan Nusret Karaca bu dönem Belediye Başkanlığı için aday adayı olmayı planlıyor. Ayrıca eski İl başkanı Yılmaz Katmer ile çevre ve şehircilik bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun ve kardeşi Nedim Uzun’un da adı geçiyor. Hatta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Rize Belediye Başkan adaylığı için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Mishab Demircan’ı da Rize’ye göndereceğini duyduk. Bu isimler AK Parti cephesindeki isimler. AK Partiden mevcut belediye Başkan yardımcısı Osman Karavin’in de çıkabilirmiş.

CHP’den ise Mustafa Mataracı, Mustafa Mahmutoğlu ile eski Köy Hizmetleri il müdürü Necmettin Kara hazırlık yapıyorlar. Bu isimler arasından Necmettin Kara’nın şansı yüksekmiş.

MHP’de ise Zeki Mayi’nin örgüt dışında kalması özellikle çay konusundaki gündemi sebebiyle MHP’ye eksi olacak şeklinde nitelendiriliyor. MHP muhtemelen seçime Dr. Zelkif Akgül ile gidecek ve alternatif bir iki isim üzerinde de çalışma yapacak.
(Taka Gazetesi)


 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı