Rizeli Milletvekilleri Meclise RENK Katacak

Rize’den 28.dönemde Meclise 11 Milletvekili seçildi.

SİYASET 22.05.2023 09:29:30 347 0
Rizeli Milletvekilleri Meclise RENK Katacak

Haber: Murathan EKŞİOĞLU

Rize, Siyasette her dönem ülkede ağırlığını hissettiren bir il. Seçimlerde ülkenin birçok ilinden farklı partilerden de olsa Milletvekili çıkarıp, bakan, başbakan ve Cumhurbaşkanı statüsünde Rize’nin gururu olmuşlardır.

Bu Dönemde de aynı oldu. Ve gelenek yine değişmedi.

MECLİSTE 11 MİLLETVEKİLİ RİZELİ

14 Mayıs ta yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Rizeli 11 Milletvekili değişik il ve partilerden seçilerek TBMM yer alacaktır.

Rize’den seçilerek 28. Dönem parlamentosunda yer alacak olan Rizeli Muhammet AVCI,Harun MERTOĞLU veTahsin OCAKLI,

ile birlikte; Aslen Rizeli bir ailenin çocuğu olan ve Ankara’dan seçilerek TBMM’de yer alan Ak Partili Zehranur AYDEMİR 28.dönem parlamentosunda yer alacak en genç milletvekili olma özelliğini taşımaktadır.

İstanbul 2.bölgeden Prof.Dr. Halit Yerebakan,seçildi.Rize Ardeşenli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Yerebakan(41),halen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde kalp ve damar cerrahisi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Zehranur AYDEMİR Endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde çift ana dal programı yapmaktadır.

Ayrıca Ankara’dan seçilerek Meclise giden Hemşinli siyasetçi Ahmet Tevfik İLERİ’NİN torunu Elektrik Elektronik Mühendisi Dr. Ömer İLERİ’DE Rizeli olarak Ankara’dan seçilerek 28. Dönem parlamentosunda yer alan milletvekili olmuştur.

Rize-Pazar nüfusuna kayıtlı olan ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan, aynı bölümde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlayan Yüksel TAŞKIN CHP listesinden 1.bölge İzmir’den seçilerek 28. Dönem parlamentosunda yer alan milletvekili olmuştur.

İstanbul CHP Beylikdüzü ilçe Başkanı Fındıklılı Avukat Turhan Taşkın Özer'de 3.bölge 11.sıradan Milletvekili oldu.

Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmazın oğlu Mehmet Akif YILMAZ’DA bir Rizeli olarak Kocaeli’nden seçilerek parlamentoya gelen milletvekili olmuştur.

Rizeli Hasan KARAL, ve Selim TEMURCU İstanbul’dan CHP listelerinden seçilerek 28. Dönem parlamentoya seçilen milletvekilleri olmuştur.

DAĞILIM;

Muhammet AVCI, Harun MERTOĞLU, Zehranur AYDEMİR, Ömer İLERİ, Mehmet Akif YILMAZ ve Erkan KANDEMİR,Halit Yerebakan Ak Parti’den;

Tahsin OCAKLI,Yüksel TAŞKIN veTurhan Taşkın Özer Cumhuriyet Halk Partisi’nden;

Hasan KARAL DEVA Partisi,

Selim TEMURCİ ise Gelecek Partisi kontenjanından,Cumhuriyet Halk Partisi listelerinde yer alarak 28. Dönem parlamentoya seçilen milletvekilleri olmuştur.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI