Rize’de bu mahalle sabaha kadar kutlama yaptı

Rize’de bu mahalle sabaha kadar kutlama yaptı.

SİYASET 29.05.2023 09:46:52 171 0
Rize’de bu mahalle sabaha kadar kutlama yaptı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı. Dünya liderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci tura kalan seçimlerde oyların yüzde 52'sini alarak yeniden seçildi.

PAZAR İLÇESİNDE COŞKULU KUTLAMALAR YAŞANDI

Sonuçlar belli olmaya başladığından Rize merkez başta olmak üzere ilçelerde, mahalle ve köylerde kutlamalar yapıldı.

Gece geç saatlere kadar yaşlısıyla, genciyle köy ve mahallelerde yapılan kutlamaların en ilginci ise, Rize’nin Pazar İlçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi (taptopi) mevkiinde yapıldı.

Seçim öncesi bir araya gelen gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini binaların arasına asarak Televizyon karşısında sonuçları izlediler.

İlk sonuçlar gelmesiyle birlikte mahallede adeta şölen yaşandı. İlerleyen saatlerde resmi olmayan sonuçlara göre önde giden Erdoğan için sevgi seli bu kez yaşlısı, genci, çocuklarla birlikte “Recep Tayyip Erdoğan” müziği eşliğinde sabaha kadar kutlamaya dönüştü.

Mahalle sakinlerinden İdris Erman, 'Ne mutlu Türkiye’ye, ne mutlu bize ki, dünya liderini yok etmek isteyenlere karşı ülke olarak bir olduk, diri olduk ve Türkiye olduk. Sonunda da başardık. Gençler “hadi abi başlayalım kutlamaya “dediler. Ve hep birlikte mahallemizde şölen havası içinde kimseyi rahatsız etmeden kutlamalarımıza sabaha kadar devam ettik. Sabah yeni bir Türkiye ile güne uyandık. Çok şükür ki, kazanan yine Türkiye oldu” dedi.

100 YILLIK TARİHTE BİR İLK YAŞANDI

100 yıllık cumhuriyet tarihinin ilk iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yarışan Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılan ilk turda yüzde 49,52 olan oy oranını, kesin olmayan sonuçlara göre 28 Mayıs’ta yüzde 52,16’ya çıkararak Cumhurbaşkanlığı’na üçüncü kez seçildi.

İlk turda yüzde 44,88 oranında oy alan Kılıçdaroğlu da ikinci turda yüzde 47,84 oranında oy aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI