Rize Milletvekili Hikmet Ayar Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar katıldığı canlı yayın programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 5.03.2018 08:28:40 9 0
Rize Milletvekili Hikmet Ayar Gündemi Değerlendirdi

Milletvekili Ayar zeytin dalı harekâtı, cumhur ittifakı, organik çay ve mevsimlik işçilerle ilgili açıklamalar yaptı.

“Biz netice itibariyle oraları işgale gitmiyoruz”;

Zeytin dalı harekâtını değerlendiren Milletvekili Ayar Avrupa ve ABD'nin tutumunu eleştirerek, “Biz netice itibariyle oraları işgale gitmiyoruz. Bizim oradaki amacımız bize yönelik olan tehdidi ortadan kaldırmak ve Afrini, Afrinlilere bırakmaktır. Yüzlerce füze atılmış topraklarımıza. Böyle bir şey olabilir mi? hangi Avrupa ülkesi komşusu tarafından kendi topraklarına atılan füzeye kayıtsız kalabilir? ABD böyle bir şey yapabilir miydi? Bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Bu kararlılık hükümette zaten var. Ordumuzda var. Milletimizde bu düşüncenin arkasındadır. Bu iş ya öyle ya da böyle sonuçlanacaktır.”dedi.

'Cumhur İttifakını değerlendirdi';

Cumhur ittifakını değerlendiren Milletvekili Ayar “15 Temmuz ruhu diye ortaya çıkan ve ülke menfaati varsa gerisi teferruat anlayışı ile hareket eden her kim varsa bizim kapımız onlara açık. Netice burada geçmiş yıllarda olduğu gibi üstü kapalı ittifaklardan bahsetmiyoruz. Bir araya gelip aynı çatı altında değil ama aynı ittifak şemsiyesi altında ama kendi milletvekilleri, kendi parti adayları ve kendi parti amblemleriyle seçime girme şansı getiriyoruz. Dünya üzerinde bunun çok örnekleri var ve bu çok güzel şeyler getirecek.” dedi

“Kongre süreçlerini hep daha fazla güçlenerek yöneten bir partiyiz”

AK Parti’nin kongre sürecini değerlendiren Milletvekili Ayar, “Bu bir bayrak yarışıdır makamlar geçicidir. Neticede süresi belli olan görevlerdir. Biz her zaman daha iyinin peşinde olacağız zaman zaman kadrolarımızı yenileyeceğiz bu bir sirkülasyondur. Bunu AK Parti ilk defa yapmıyor. Bu yenilenmeler her zaman olur bunlar partinin zayıflamasına değil daha da güçlenmesine zemin hazırlamıştır. Kongre süreçlerini hep daha fazla güçlenerek yöneten bir partiyiz.” dedi

'Organik çaya geçişi değerlendirdi';

Milletvekili Ayar Organik çayla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Organik çaya geçtiğimiz 38 bin dekarda, var olduğu söylenen organik gübreyi uygulasak ve verimi ne kadar arttırdığını görsek ve ondan sonra da bu kararı çok daha rahat bir şekilde alsak olmaz mı? Organik gübre var mı? diye sordum. Yok cevabını aldım. Üreteceğiz deniliyor. O zaman 38 bin dekarlık üretelim deneyelim. Israrla söylüyorum deneyelim ondan sonra hep beraber organiğin uygulamasını bütün alanlara uygulayalım. Bizim olaya bakışımız budur. Neticede ürün kaybı yaşandığında pardon deyip müstahsilin ürün kaybının bedelini nasıl karşılayacağız.

'Mevsimlik işçliler 180 günden aşağı çalıştırılamayacak';

Mevsimlik işçiler konusuna da değinen Milletvekili Ayar, “Çaykurdaki işçilere 9 ay 29 güne kadar çalışma imkanı getirdik. 170 gün olan üst sınır 9 ay 29 güne çıkarıldı. Bu üst sınırdır. Kimin ne kadar çalıştırılacağını Çaykur’un ihtiyaçlarına göre Çaykur yönetimi belirleyecek. Ama bu noktada bir şey ortaya koyduk; bunu inşallah toplu sözleşmeye de koyma yönünde kararlılığımız var. Toplu sözleşmede de yer alan 120 günden aşağıya çalıştırılamaz olan o hükmü 180 günden aşağıya çalıştırılamaz şeklinde dönüştürüyoruz. Ama ben şuna inanıyorum; 180 günde Çaykur’a yetmeyecek. Çünkü artık kadrolu işçilerin yapacağı işleri de bundan sonra mevsimlik işçiler yapabilecek.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI