RİZE GÜNDEM RİZE TOPLANTILARININ 6.SINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla 'Gündem Rize' toplantılarının 6.cısı gerçekleştirildi.

SİYASET 28.03.2022 10:45:04 37 0
RİZE GÜNDEM RİZE TOPLANTILARININ 6.SINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve belirli periyotlarla gerçekleştirilen Gündem Rize Toplantılarının 6.sı Rize Ticaret Borsasında düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti MKYK Üyesi Hikmet Ayar, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak,Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Sivil toplum kuruluşları, Kanaat önderleri ve iş insanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 6. Sını gerçekleştirdikleri Gündem Rize Toplantılarının önemine değinerek yatırımlarla ilgili bilgiler veren Yazıcı “Bugün burada yapmış olduğumuz bu toplantılar ilimiz için çok fazla önem arz eden istişare ve değerlendirme toplantılarıdır. Pandemiden dolayı toplantılarımıza ara vermek durumunda kalmıştık.Tabi bu zaman zarfında ilimizde ülkemizde bir çok değişiklikler oldu. Havaalanının açılışı arifesindeyiz inşallah Cumhurbaşkanımızın programını uygun olduğu bir tarihte açılışını gerçekleştireceğiz. O günden bu yana Rize de belli başlı şeylerden faaliyetlerden söz etmek gerekirse kentsel dönüşüm çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Havaalanı dışında büyük projelerle ilgili çalışmalarda devam ediyor. Bugünkü gündemimizle alakalı İyidere lojistik merkez uzun süre merkezle alakalı spekülasyonlar oldu. Kararlı duruşumuz neticesinde çalışma arkadaşlarımızla teşkilatımızla birlikte Cumhurbaşkanımızın kararlılığıyla birlikte onun iradesinin neticesinde Lojistik Merkezimizin yapımı devam ediyor. Lojistik Liman Ovit Tüneli ile Türkiye’nin doğusu ve güneydoğu bağlantısının ötesinde Ovit tünelinin işlevselliğini artıracak onun gerdanlığı konumunda olacak. Lojistik merkez sadece Rize’nin, bölgenin değil Türkiye’nin gerçeklerini lojistik kapasitesini artıracak stratejik konumunu daha da önemli hale getirecek işlevsellik kazandıracak diye düşünüyoruz. Yine bu arada Gündoğdu’da Rize Şehir hastanesi planlaması ve dolgu ihalesi yapıldı dolgu işlemleri halledildi. Dolgusu yıl içerisinde bitecek ondan sonra da yapım ihalesi gerçekleştirilecek. 850 yatak kapasiteli bir hastane bu yatırım içinde yapılamaz dediler. Denizde neden yapılıyor dediler. Bizim deniz üzerinde Hastane yapmamız bir tercih değil alan yetersizliğinden dolayı bir zaruriyet dedi.

Gündem Rize 6.cı Toplantısının ana konusu Lojistik yatırımlarının Rize ekonomisine yapacağı katkılar oldu. Konuyla alakalı Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Karasu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Musa Gün sunumlar gerçekleştirerek, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Program sunumların müzakeresi ve katılımcıların değerlendirmeleri ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI