Rize'de 3 Milletvekilliğine 66 aday

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28.dönem milletvekili genel seçimleri için illerin geçici milletvekili aday listesini yayımladı. Buna göre Rize'de 66 aday seçimlere girecek

SİYASET 16.04.2023 14:19:57 107 0
Rize

Haber: CEVAHİR TOPALOĞLU

Rize'de günlerdir merakla beklenen geçici aday listeleri belli oldu. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da memleketi olan Rize siyasette büyük öneme sahip iller arasında. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partiler tarafından verilen aday listelerini inceledi. Geçici aday listelerine ilişkin YSK kararı, kurulun internet sitesinde yayınlandı.

Rize'de aday çıkaran siyasi partiler; Millet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, SOL Parti, Genç Parti, Memleket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Anavatan Partisi, Yenilik Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Milli Yol Partisi, Vatan Partisi, Güç Birliği Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet Partisi, Zafer Partisi toplam 66 kişiden oluşuyor.

Resmi Gazete'nin 15 Nisan tarihli Mükerrer sayısında yayımlanan YSK kararına göre Rize'den seçilecek 3 milletvekilliği için 22 partiden toplam 66 kişi yarışacak.

İşte partilerin 28.dönem geçici Rize Milletvekili adayları:


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI