Pazar MHP’den İlk adım atıldı

Rize merkez ve ilçelerinde Tarımsal faaliyetlerde yabani otlarla mücadelede uygulanacak doğal yönetmelerle ilgili, Milliyetçi Hareket Partisi Pazar İlçe Başkanlığı, Pazar Kaymakamlığı nezdinde yeni bir çalışma başlatılması doğrultusu

SİYASET 6.08.2021 09:52:31 64 0
Pazar MHP’den İlk adım atıldı

Rize merkez ve ilçelerinde Tarımsal faaliyetlerde yabani otlarla mücadelede uygulanacak doğal yönetmelerle ilgili, Milliyetçi Hareket Partisi Pazar İlçe Başkanlığı, Pazar Kaymakamlığı nezdinde yeni bir çalışma başlatılması doğrultusunda harekete geçti.

Çalışmalarla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan MHP Pazar İlçe başkanı Bora Haberal, “Tarımsal faaliyetlerin bilinçli bir şekilde yürütülmesi ve bu kapsamda Yabani Otlarla ilgili mücadelede uygulanması gereken hususların alanında uzman kişilerce yöre halkımızı bilinçlendirmesi doğrultusunda çalışmalar başlatılması için müracaatımız olmuştur.” İfadelerine yer verdi.

Tarımsal faaliyetlerin, daha verimli olması için toplumca verilen mücadelenin yanlış yapıldığı gözlenmekte ve uygulanan çalışmalara ilişkin şifahen ve defaten ihbarlar almaktayız. Diyen başkan Bora Haberal, “Yöremizde istihdama önemli katkı sağlayan tarım-hayvancılık, çay üretimi-hasadı, büyük ve küçükbaş hayvancılık arıcılık çalışmaları yapılmaktadır. Bölgemizde özellikle yabanı otların tarıma çok büyük zarar verdiği aşikârdır.” diye konuştu.

Haberal açıklamalarında şunları söyledi, ”Tarıma zararlı otlarla mücadele üreticilerin bilinçlendirilmesi hususunda Kaymakamlık öncülüğünde, İlçemiz Tarım Kredi Kooperatifi, S.S. 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ziraat Odası, muhtarlar ve diğer STK’ların, yabancı otlarla kimyasal mücadelenin yapılması durumunda meydana gelecek olumsuzlukları vatandaşlarımıza aktarılması, mücadelenin daha çok organik yöntemlerle yapılması konusunda üreticileri bilgilendirmek önem arz etmektedir.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI