MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN NAKLİYE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin’de bulunan nakliye sektörü temsilcileriyle Hopa TSO Atatürk Konferans Salonunda bir araya geldi.

SİYASET 7.05.2022 11:34:12 86 0
MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN NAKLİYE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin’de bulunan nakliye sektörü temsilcileriyle Hopa TSO Atatürk Konferans Salonunda bir araya geldi.

Toplantıya Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Arhavi Belediye Başkan Vekili Birkan Uyanık, Artvin, Hopa, Kemalpaşa, Arhavi’de bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri ve nakliye sektörü temsilcileri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek geçen hafta Sarp Sınır Kapsına ziyaret düzenleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Bakan Yardımcısı Rıza Turan ile yapılan görüşmelere değinirken Sarp Sınır Kapısındaki yoğunluğun sebeplerine dikkat çekti. Yaklaşık bir yıldır kapalı olan Türkmenistan Sınır Kapısının en yakın zamanda açılması gerektiğinin önemine değinerek bu durumun Sarp Sınır Kapsında oluşan yoğunluğa sebebiyet verdiğini dile getirdi.

Gürcistan’da uygulanan cezai yaptırımların ödenmeden yurtiçine girilememesini ifade eden Başkan Akyürek beş yıl boyunca ilçede bulunan sivil toplum örgütleri ile işbirliği sonucu tahsilat uygulamasının ülkemizde de başladığını ifade etti.

Artvin-Rize Havaalanı içerisinde yer tahsisi ve personel alımı konusuna değinen Başkan Akyürek eşit şekilde alım ve konumlanın olması gerektiğini söyledi.

UND YK Üyesi ve Hopa TSO Meclis Üyesi Alişan Ender Topaloğlu Pandemi dolayısıyla lojistik sektörünün canlandığını belirtti. Nakliyeciler olarak hizmet anlamında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getirirken Türkmenistan kapısın da yaşanan olumsuzlukların tüm sektöre yansıdığına dikkat çekti. Türk araçlarının yaşadığı mağduriyetleri Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a anlattıklarını yakın zamanda çözüme kavuşması için çalışmaların hızlanacağını ümit ettiklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yaşanan sorunların ve mağduriyetlerin sektör temsilcileriyle istişare içinde olarak sayısal verilerin kaynak yapılarak parlamento boyutuna taşıyacağını dile getirdi. Yaşanan sorunların Türkiye gündemine taşınması gerektiğini belirten Bayraktutan Bakanlıkla ve Büyükelçilikle temasa geçeceğini de ifade ederek, Hopa TSO Başkanı Osman

Akyürek ve Yönetim Kuruluna böylesine hassas ve önemli bir konuda kendisini Nakliye sektörü temsilcileriyle bir araya getirerek sorunları yerinde bire bir kendilerinden dinlemiş olmanın önemine değinerek teşekkür etti.

BAYRAKTUTAN SARP YOLUNDA BEKLEYEN TIR SOFÖRLERİNİ DİNLEDİ

Bayraktutan Hopa TSO’daki toplantı ardından Sarp Sınır Kapısı’nda mağduriyet yaşayan nakliyecileri ve günlerce olumsuz şartlarda sıra bekleyen tır şoförlerini ziyaret ederek sorunlarını bizzat kendilerinden dinledi, bölgede incelemelerde bulundu ve ardından konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında aracın yemek yedikleri bölümü Bayraktutan'a gösteren TIR şoförü 5 gündür burada yemek yediğini belirtti. Bayraktutan, şunları söyledi:

'Geçtiğimiz günlerde sayı bakan bölgeyi ziyaret etti. Biz bu sorunun bileşenleri, Ticaret Odası Başkanları, esnaf ve sanatkârlar, odalar ile Hopa'da bir değerlendirme toplantısı yaptık. O toplantıda soruna ilişkin tespitlerde bulunduk ve buraya sorunun esas aktörlerini görmeye geldik. Şoför kardeşlerimiz, nakliyeciler bize bire bir yaşadıkları sorunları anlattılar ve alana gelince sorunların ne kadar çarpıcı olduğunu gördük. 30 kilometrelik yol boyunca 5 gündür ilkel koşullarda, zor koşullarda en zaruri ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan şoförleri gördük. Geçtiğimiz günlerde, en çarpıcı olanı bu bence, Sayın Bakan bölgeyi ziyaret ettiğinde, TIR şoförlerinin TIR’ları kamufle edildi, Sayın Bakan yol üstündeki tırları görmesin diye. Bu tam Türk usulü bir çözüm olmuş. Onu hangi akıllı düşünmüşse, bölge milletvekili olarak o akıllıyı tebrik ediyorum. Aslında onu ekonominin başına geçirmek lazım.

Salı günü parlamento açılır açılmaz hem basın toplantısı, hem Sayın Bakanla görüşme, hem soru önergeleri ile bu sorunu Türkiye gündemine taşıyacağız. Hükümet yetkililerine sesleniyorum, bakın burada bir sorun var. Her ne kadar bazı kamu yöneticileri buradaki TIR kuyruğunun kilometresini mezuralarla hesap etme gibi bir gaflete düşseler de burada günlerdir TIR’larda yatan, Ramazan ayında iftarlarını TIR’larda açan şoför esnafımız var. Onların mağduriyetlerini yerinde görmeye geldik. Daha doğrusu buraya 'kral çıplak' demeye geldik. Bir gece şu tırın içinde bir siyasetçi yatsın, eğer keyifliyse bu arkadaşlar da yatmaya devam etsin” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı