MİLLETVEKİLİ AVCI AK PARTİ İKTİDARLARI AÇIK ARA İCRAAT ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİPTİR

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile birlikte AK Parti İkizdere İlçe Başkanlığı İlçe Danışma Meclis Toplantısına katıldı.

SİYASET 14.11.2021 18:51:34 77 0
MİLLETVEKİLİ AVCI AK PARTİ İKTİDARLARI AÇIK ARA İCRAAT ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİPTİR

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile birlikte AK Parti İkizdere İlçe Başkanlığı İlçe Danışma Meclis Toplantısına katıldı.Toplantının basına açık bölümünde gündeme dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Avcı ; “Şunu açıkça ifade etmek istiyorum. AK Parti İktidarları açık ara bir icraat üstünlüğüne sahiptir. Pek çok alanda olduğu gibi. Çünkü bizim yaptığımız icraatlar bizden önceki siyasi partilerle mukayese edilmez “dedi.

Milletvekili Avcı “AK Parti İktidarları açık ara bir icraat üstünlüğüne sahiptir”

Milletvekili Muhammed Avcı ilçe Danışma Meclis toplantısında yaptı konuşmasında teşkilat çalışmalarının önemine değinerek şunları kaydetti ;“İkizdere’de yapmış olduğumuz çalışmalar var. Rize’nin tamamında yaptığımız çalışmalar var hepsini takip ediyoruz. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum AK Parti İktidarları açık ara bir icraat üstünlüğüne sahiptir. Pek çok alanda olduğu gibi.Çünkü bizim yaptığımız icraatlar bizden önceki siyasi partilerle mukayese edilmez. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan icraatlarla mukayese edilir.Bu kadar üstünlüğü olan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla bu hikayenin kahramanları aslında bu salonda bulunan bütün teşkilat mensuplarımız. Bu salonda bulunan teşkilat mensuplarımız güç vermediği sürece İl Başkanımızın bir çalışma üretmesi mümkün değil, milletvekilinin çalışma üretmesi mümkün değil, Genel Başkanımızın da hiçbir çalışma üretmesi mümkün değil. Dolayısıyla güç en alttan tevarüz yöntemiyle gelecek. Önce İlçe Başkanına oradan İl Başkanına, oradan Milletvekiline, oradan bakanlara, oradan Genel Başkana kadar ulaşan bir güç zinciri kurulacak. Bu zinciri de biz kendi yaptıklarımızı en güzel şekilde ifade etmek suretiyle kurabiliriz” dedi.

“Bu iktidar olmasaydı böyle büyüklükte bir havalimanını kim inşa ettirebilirdi”

Bugün TBMM’de de rastladığımız en önemli sorunlardan bir tanesi yaptığımız icraatları anlatamıyoruz. Yani 20 yıl boyunca ülkeyi baştan sona imar etmiş bir iktidarın hikayesini kirletmeye çalışıyorlar. Biz teşkilat mensupları olarak ta milletvekilleri olarak ta yapmış olduğumuz icraatları bu insanlara anlatmakla mükellefiz. Bizim utanacağımız bir hikayemiz yok. Bizim gurur duyacağımız bir hikayemiz var. Ben daha önceki siyasi oluşumlarda yer alan teşkilat mensuplarının bizim kadar rahat bir şekilde ifade edeceği icraatları olmadığını genç yaşımda görerek müşahede ettim. Çok açık ve net bir şekilde gurur duyarak İl Başkanımızın çalışmalarını, Milletvekillerimizin çalışmalarını, Genel Başkanımızın çalışmalarını icraatlarını herhangi bir toplantıda bir mahallede veya bir köyde özgüvenle anlatabileceğimiz yığınla çalışmamız vardır. Rize’ye geldiğimiz de zaten yapılanları görüyoruz. Bu iktidar olmasaydı Rize’ye lojistik merkez gibi stratejik bir yatırımı bölgenin belki de ticari yönünü çevirecek akışını çevirecek bir yatırımı kim yapabilir? Bu iktidar olmasaydı hemen 70km ötemizde bir havalimanı varken Rize’de deniz dolgusu üzerinde bu güzellikte bu büyüklükte bir havalimanını kim inşa edebilirdi? Hiç kimse bunları yapmazdı”dedi.

350 dönüm üzerinde devasa bir Şehir Hastanesi inşa ediyoruz”

Önceki iktidar dönemlerinde deviralınan sağlık hizmetlerinin çok daha fevkinde bir sağlık hizmeti sunduklarını belirten Milletvekili Avcı “Bu iktidar olmasaydı şu anda Rize’de hastanelerimiz var ama buna rağmen biz onu beğenmiyoruz. Biz bunların konforunu beğenmiyoruz diyoruz ki daha iyi olsun esasında orada verilen bir hizmet var.Diyoruz ki bizim milletimiz her şeyin daha iyisine layık. Şimdi

Rize’de 800 ile 1000 yatak kapasitesi arasında değişebilecek 350 dönüm üzerinde devasa bir Şehir Hastanesi inşa ediyoruz. Yine aynı şekilde Rize merkezde eğer bu iktidar olmasaydı o belediye bloklarının dönüşümünü hangi iktidar gerçekleştirebilirdi. Ovit tünelini hangi iktidar gerçekleştirebilirdi. Biz Ovit tünelini yıllarca konuştuk. 100 yıldır bu şehir Ovit tünelini konuşuyor. Bizim iktidarımızın da ilk yıllarında hayal gibiydi hatırlıyoruz o günleri. Şimdi bu gün çift tüp 13 kilometrelik iki tane tünelimiz var şimdide bağlantı yollarını tamamlıyoruz. Bu iktidar olmasaydı kim yapacaktı bu tünelleri? Bizim bütün teşkilat mensuplarımız partimizin icraatlarına hakim olarak bunları bulunduğu ortamda anlatabilmesi gerekiyor. Hiçbir ortamda edilgen olmamalıyız. Çünkü bizim edilgen ve pasif kalabilmemiz için hiçbir gerekçemiz yok. Yığınla iş yapmışız çıkacağız bunları gururla anlatacağız”dedi.

Siyasetin korktuğu yer çözüm üretemediği yerdir”

Siyasetin devletle vatandaş arasında bir köprü olduğunu ifade eden Avcı “ Biz vatandaştan aldığımız talebi bir şekilde yöneterek onları çözüme ulaştıran bir mekanizmayız. Dolayısıyla siyaset asla vatandaş eleştirisinden korkmaz. Siyasetin korktuğu yer çözüm üretemediği yerdir. Vatandaş sizi eleştirebilir vatandaşımızın karşısına geçeceğiz konuşacağız meramımızı ifade edeceğiz. Çözüm mercii biziz. Çözebildiklerimizi yerelde çözeceğiz, çözemediklerimizi merkezi hükümetimize ulaştırarak çözeceğiz. Diğer taraftan İkizdere ilçemize yapmış olduğumuz çalışmalar var. Yıllardır dile getirilen bir spor kompleksi çalışması vardı. Nihayet bitirdik. İnşallah yakın zamanda gelip açılışını yaparız. Milletvekilimiz Osman Aşkın Bak’ın Bakanlığı döneminde üzerinde çok emeği var ona da bir kez daha teşekkür ediyoruz. İkizdere’de inşallah bu kompleksi çok yakın bir zamanda hayata geçireceğiz.Çay fabrikası meselesi çok uzadı biliyoruz. Maalesef Rize’de yer meselesini çözmek çok büyük bir problem halen bu yere esasında biz çok gönül rahatlığıyla ikna olmuş değiliz. Yani bir yolun ağzına bir tünelin ağzına bir fabrikayı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sona geldik artık önümüzdeki yılın yatırım programına inşallah aldıracağız bir şekilde. Aynı şekilde Çamlıhemşin İlçemizde de aynı problemler var yer konusu bir sürü ihtilaflı konu var mahkemelik oldu orası. Rize’de en değerli şey arazi. Arazi problemini çözmek mümkün değil. Hastane ile ilgili eleştiriler duyuyoruz. Deniz üzerinde niye yapıyor muşuz? Rize’de bir metre arazinin kamulaştırılması ile ilgili ne kadar uğraşırken 350 dönümlük arazide nelerle karşılaşabileceğimizi bildiğimiz için kamulaştırma yapmıyoruz. Onun için gidiyoruz denizden yer kazanmaya alışıyoruz. Ta Ekrem Orhon başlatmış denizden yer kazanma meselesini bizde onun yolunda devam ediyoruz. Başka çaremiz olmadığı için böyle yapıyoruz yer üretmek Rize’de kolay değil. 350 dönüm üzerinde devasa bir Şehir Hastanesi inşa ediyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı