KIŞLA’DAN SİYASİ HESAP KAYGISIZ HİZMETLER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla Şavşat ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

SİYASET 19.10.2021 13:16:33 39 0
KIŞLA’DAN SİYASİ HESAP KAYGISIZ HİZMETLER

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla Şavşat ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla Ak Parti Şavşat ilçe teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Cemal Aydın dan çalışmalar ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

MYO DA YURT SORUNU YOK

İlk olarak, Şavşat Meslek Yüksek Okulunu ziyaret eden İsrafil Kışla, okul müdürü Şennan Arslan dan okulla ilgili bilgiler aldı.

Yapılan çalışmaların netice verdiğini ve olumlu olduğunu gören İsrafil Kışla memnuniyetini dile getirerek, “Buraya gelen öğrenciler önce bizlerin misafirleridir. Bu gençlerimizin yurt sorunu yaşamamaları için çok önemli çalışmalar yaptık ve şu anda da görüyorum ki hiçbir öğrencimiz aç ve açıkta değil. Bu çalışmalarda bizlerle sürekli istişare içerisinde olan Kaymakamımıza ve okul müdürümüze ve ilçe teşkilatımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu gençler ülkemizin geleceğidir. Onun için bizlerde bu gençlerimizi en sağlıklı ve en rahat ortamlarda barınmalarını ve okumalarını istiyoruz. Yakın zamanda açılacak yeni bölümlerle ilçemizde 500 e yakın üniversite öğrencimiz olacak. İlçemize bir Yüksekokul kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ” Dedi.

MESLEK YÜKSEK OKULNA KÜTÜPHANE VE KAFETERYA SÖZÜ ALINDI

Kaymakam Yusuf Akın, Okul Müdürü Şennan Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cemal Aydın, İl Genel Meclisi üyesi Sedat Demir, okul yönetimi ve öğretim üyelerinin katılmış olduğu toplantıda, Okul yönetimi tarafından okulun çatı bölümünde boş olan bir bölüme projesinin yapılarak öğrencilerin rahat bir ortamda ders çalışmaları ve dinlenebilmeleri için bir yer yapılacağını ifade etti.

Önce bir iş adamı ile telefonla görüşen İsrafil Kışla yapılacak olan bu kütüphane için yaklaşık 250 bin tl yardım destek sözü aldıktan sonra Üniversite yetkilileri ile de görüşerek kalan meblağın Üniversite tarafından sağlanabileceği sözünü alması sonrası, bütün okul yetkilileri ve okul öğrencileri mutlu oldular.

DOĞAL GAZ İLÇEMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Doğalgaz çalışmaları için Belediye Başkanı Nihat Acar, AK Parti İlçe Başkanı Cemal Aydın, İl Genel Meclis üyesi Sedat Demir ile bir araya gelen İsrafil Kışla doğalgaz konusunda son durumlar hakkında bilgiler aldı. Doğalgazın ilçemize kazandırılması konusunda çok önemli çalışmalar yaptığını ve sonunda bunu

başardıklarını ifade eden İsrafil Kışla, “Doğalgaz ilçemiz için çok önemli bir kazanımdır. Yaşlı nüfusa sahip olan ilçemizde vatandaşı odundan, kömürden uzak tutup ayrıca onların vermiş olduğu kirlenmeden de doğamızı korumuş olacağız. Yüklenici firma ile sürekli istişare halindeyiz. Bir an önce bu çalışmalar tamamlanacak ve bozulan yollar en kısa sürede yeniden eski güzelliğine kavuşturulacaktır. İlçemiz halkına hayırlı olsun.” Dedi.

İLÇE TEŞKİLATINA VE MECLİS ÜYESİNE TAKİPÇİSİ OLUN TALİMATI

Köy yolları ile de son durumlar hakkında bilgi alan İsrafil Kışla, çantasından çıkarmış olduğu bütün köy yollarının ne kadarı afsal ne kadar beton ne kadar toprak yol çizelgesini göstererek bir an önce bütün köy yollarının afsal veya beton olması yönünde talimatlar verdi. Özel bir kuruluş ile de görüşen İsrafil Kışla firma yetkililerinden bir miktar beton ve asfalt sözü alarak Şavşat köy yollarına döküleceğinin bilgisini verdi.

KIŞLADAN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

Kaymakam Yusuf Akın’ında katılmış olduğu ziyarette İsrafil Kışla derneğe hayırlı olsun diyerek hazır bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı Bayram Dursun ve diğer muhtarlardan Muhtarlar Derneği faaliyetleri ve köy sorunları ile ilgili bilgiler aldı.

Kışla, “Muhtarlarımızın açmış olduğu bu dernek güzel bir yer olmuş. Muhtarlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

İlçenin genel sorunları ve yapılanlarla ilgili bilgiler sunan Kaymakam Yusuf Akın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’ya teşekkür ederek, ziyaretleri ve hizmetleri konusunda memnuniyetini dile getirdi.

HİZMETLER BİR TELEFON KADAR YAKIN

Şavşat Muhtarlar Derneğinde muhtarların sorunlarını dinleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, muhtarların kendisine iletmiş olduğu sorunları ilgili makamlara anında telefon açarak çözümleri konusunda yapılması gerekenlere dikkat çekerek bir an önce yapılmasını istedi. Muhtarlar Derneğinin ilçemiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Kışla açılışa iş yoğunluğundan gelemedik. Demek ki gelmek bugüne nasipmiş şeklinde belirtti.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla tarafından yapılan kurum ve kuruluşları ziyaretinin tamamının basına açık yapılması dikkat çekerken ziyaretler sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Zaman zaman ilçemize köyümüze geliyoruz. Her geldiğimizde de muhtarlarımızın ve kurum ve kuruluşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Bu ziyaretlerde çeşitli talepler oluyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar bu taleplerin çözümü noktasında gayretlerimiz oluyor. Yapılan yatırımları yerinde görüyoruz.

Muhtarlar Derneğine yapılan ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İsrafil Kışla, ziyaretin içeriği Şavşat’a yapılan hizmetler ve yapılacak olanlarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Şavşat’ın geleceği konusunda da önemli konulara dikkat çeken İsrafil Kışla yollar, içme ve sulama suları, eğitim, sağlık ve turizm konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Meslek Yüksek Okulunda ki doluluk oranı ve yeni bölümlerin açılması noktasında, Yamaç paraşütü, çim kayağı gibi önemli faaliyetlerin yapılması ilçemizde yaz ve kış turizmini geliştirecek konularına değindi.

Karagöl de yaşanabilecek jeolojik hareketlilik konusunda da ilgi makamları arayarak bilgilendirdiğini ifade etti. “Yapılan hizmetlerin siyasi bir beklenti için yapılmadığını, önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır” şeklinde ifade eden Kışla bir arada CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ı da arayarak sohbet etmesi dikkat çekti.

Yer yer hoş ve samimi sohbetlerin yapıldığı ziyaretler gece geç saatlere kadar devam etti. Ziyaretler Muhtarlar Derneğinde günün anısına yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI