İşte Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak 3 aday

CHP’de, Kılıçdaroğlu’nun karşısına ilk çıkacak adayların İnce, Tarhan ve Feyzioğlu’nun olacağı söyleniyor.

SİYASET 18.08.2014 10:14:07 15 0
İşte Kılıçdaroğlu
CHP’de 10 Ağustos seçimlerinin ardından başlayan yönetim tartışması doğrultusunda yapılacağı açıklanan 18. Olağanüstü Kurultay’ın 5-6 Eylül tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Kurultay, ulusalcı kanattan gelen çağrılara “kurultay resti” ile yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliği üstlenmesinden bu yana CHP’de ilk kez birden fazla adayın yarışacağı bir başkanlık yarışına sahne olacak.

Kılıçdaroğlu’nun ilk resmi rakibinin ise CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce olması bekleniyor. İnce’nin bugün bir basın toplantısıyla adaylığını resmi olarak ilan etmesi bekleniyor. İnce’nin bu toplantıda grup başkanvekilliğinden de istifa etmesi bekleniyor.

Milliyet'in haberine göre Eski Genel Başkan Deniz Baykal, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da kurultay için nabız yokladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, kurultay tarihinin alındığı MYK’da yaptığı değerlendirmede, “Bu bir tasfiye kurultayı değil bütünleşme kurultayı olacaktır” dedi.

SARIGÜL'DEN DESTEK

Kılıçdaroğlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile dün Genel Merkez’de görüştü. Alınan bilgilere göre Sarıgül, olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu’na desteğini iletti.

Kurultayda genel başkan adayı olmak için 122 delegenin imzasının gerekli olduğu öğrenildi.

FEYZİOĞLU BEKLEMEDE

Kılıçdaroğlu’na karşı ilk çıkışı yapan ulusalcı kanat, Tarhan’ın aday gösterilmesini istiyor. Ancak, Tarhan’ın bu konuda net bir tavır almadığı belirtiliyor. Adı bir süredir kulislerde başkan adayı olarak geçen Feyzioğlu’nun da, adaylık için nabız yokladığı belirtiliyor.

ON5YİRMİ5

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı