İL BAŞKANI BİBER GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Biber, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

SİYASET 27.12.2022 13:12:47 60 0
İL BAŞKANI BİBER GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-CHP Genel Merkezi’nin 22 Kasım’da il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 26 Aralık'a kadar parti genel sekreterliğine iletmeleri istenmişti. CHP İl Başkanı Ahmet Biber 26 Aralık Pazartesi günü il parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İstifa öncesi konuşan Ahmet Biber “Bugün 23 Aralık 2017 yılından itibaren gururla ve azimle yürüttüğüm CHP Artvin İl Başkanlığı görevinden 2023 yılında yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla aday adayı olabilmek için istifa ediyorum. İster aday olayım ister olmayayım 44 yıldır sürdürmekte olduğum mücadeleyi bundan sonra da sürdüreceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Biber, istifasının tamamen adaylık için olduğunu milletvekili adayı olsa da olmasa da mücadelesini sürdüreceğini belirterek “Bugün 23 Aralık 2017 yılından itibaren gururla ve azimle yürüttüğüm CHP Artvin İl Başkanlığı görevinden 2023 yılında yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla aday adayı olabilmek için istifa ediyorum. İster aday olayım ister olmayayım 44 yıldır sürdürmekte olduğum mücadeleyi bundan sonra da sürdüreceğime söz veriyorum. Bu istifam tamamen adaylık nedeniyle yine her gün burada olacağım yine beraber çalışacağız ve eğer parti içerisinde aday olursam Artvin’i temsil etme ve Artvin’de cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oyu alabilmek için ve milletvekilliği seçimlerinde Artvin’de iki milletvekilliği alabilmek için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

Biber, 2019 yılında yapılan belediye seçimlerinde Artvin’de güzel bir başarı elde ettiklerini ve AKP’li belediyeler çok büyük borçlar bıraktığını belirterek “2019 Belediye Seçimlerinde Artvin’de iki belediyemiz vardı, biz bazı şeyleri önceden tasarladık ve müthiş bir başarı elde ettik. 9 Belediyeden biz aslında 8’i almış ama Yusufeli’nde son anda kaybettik. Belediye başkanlarımız, özellikle AKP belediyelerinden, belediyeleri büyük bir borçla aldılar. Fakat buna rağmen gelen belediye başkanlarımız hem hizmet ürettiler hem mevcut borçları ödediler hem yatırım yaptılar. Yani demek ki eğer kaynakları doğru yönde kullanırsak çok şeyi yapabiliyoruz. Bugün Türkiye düzeyinde belediyelerimiz müthiş şeyler yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Biber, İktidarın ülke kaynaklarını halk için değil beşli çeteye kullandıklarını belirterek “Ben önceden ‘Biz bunlara belediye seçimlerinde sarı kart göstereceğiz bir sonraki seçimlerde kırmızı kart göstereceğiz’ diye söylemiştim. İşte şimdi bugün kırmızı kart gösterme zamanı gelmiştir. Çünkü nasıl belediyelerde kaynakları halk için değil de belli kişiler için kullanıyorlarsa bugün Türkiye’de genel yönetimde de borç batağına sürüklemişlerdir. 5’li çete denilen müteahhitlere her türlü imkanları sağlıyorlar ve paraları dışarıya çıkarıyorlar, beş maaş alan milletvekilleri var. Devletin kaynakları halk için değil, emekli için değil, işçiler için değil, memur için değil belli kesimler için kullanıyorlar” dedi.

Biber, iktidara geldiklerinde üreten bir ülkeyi ve ülke kaynaklarını halk için kullanacaklarını ve hukuk devletini sağlamak için mücadele edeceklerini belirterek

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde oluşturulan Millet İttifakı olarak şunu belirtmek istiyoruz, bizim iktidarımızda Türkiye, Cumhuriyet’in kurulduğu o ayaklar üzerine yeniden kurulacak, Türkiye’nin kaynakları tekrardan halk için kullanacak. Halkın talepleri doğrultusunda hareket edilecek ve kaynaklar, yatırıma yönlendirilecek. Her şeyden önce Türkiye bir hukuk devleti olacak. Bu ülkede herkesin hakkı ve hukuku var ve refah içerisinde yaşama hakkı var bunun sağlanması için bir devletin ne yapması gerekiyorsa yapılacak. Liyakat sağlanacak, devlet işleyişinde denetlenecek. Bu doğrultuda hareket edeceğim ve hiçbir şekilde halkın aleyhine olan kararlarda olamayacağız. Biz halktan yanayım, halkçı, devrimci bir kişilik olarak mücadeleme devam edeceğim. Hepimize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı