İL BAŞKANI ALİM RİZE BASINININ SORULARINI CEVAPLADI

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Rize’deki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, AK Parti Rize İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresinin ardından 1 yılını değerlendirdi. Rize’nin gündemine dair soruları cevapladı.

SİYASET 23.02.2022 10:07:15 44 0
İL BAŞKANI ALİM RİZE BASINININ SORULARINI CEVAPLADI

Rize basınıyla bir araya geldiği toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan İl Başkanı İshak Alim, İl Başkanlığının 7. Olağan kongresinin birinci yıl dönümünde bu toplantıyı yapmak istediğini belirterek, geride bıraktığı bir yılın ardından Rize teşkilatı olarak yapılan çalışmalar konusunda açıklamalar bulundu. “Bir yıllık zaman zarfında arkadaşlarımızla teşkilatçılık anlamında ve ilimizdeki yatırımları takip anlamında çok güzel ve faydalı işler ortaya koyduk. İlimizde güzel hizmetlerin gelmesi noktasında devasa hizmetlerin kazanılması noktasında en ufak bir sıkıntı yaşamıyoruz çünkü bu dönemlerin en önemli etkenlerinden bir tanesi hepimizin bildiği gibi saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan çünkü ilimize yapılacak olan tüm devasa yatırımların hamisi ve takipçisi kendisidir. Bir yılımızı tamamladık bir yıllık zaman zarfında devasa bir teşkilat olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz rutin düzenli bir şekilde yine bir çok siyasi partinin yapamayacağı ölçüde disiplinli teşkilat çalışmamızdan en ufak zerre miktarda taviz vermedik. Teşkilatımız Rize’de Cumhurbaşkanımızın memleketinde gayet diri gayet sağlam bir şekilde ayaktadır emin adımlarla 2023, 2024 ,2053’e doğru da ilerliyor ve ilerleyecektir.” dedi

“Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun takipçisi”

Gübre fiyatları ile ilgili gelen soruları cevaplayan İl Başkanı Alim “Gübre fiyatları 11.000 12.000 TL üzerinde konuşuluyordu. Bu konular detaylıca hem bakanımız hem Cumhurbaşkanımız tarafından istişare edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun takipçisi. En nihayetinde fiyat tarım kredi kooperatifleri üzerinden 7500 TL olarak açıklandı. Diğer satıcılar bazı kooperatifler üyelerine mesaj attı 8000, 8500 civarında fiyatları açıklandı. Ancak her ne kadar bir süspansiyon varsa da bu rakamlar üzerinde elbette ki biz bununla yetinmiyoruz hala fiyatlarla alakalı gübre fiyatları ile alakalı bir çalışma devam ediyor. Önümüzdeki günlerde durum netleşecektir bir çalışmayla bu fiyat farkının geçen seneye oranla artan fiyat farkının telafi edilmesi üreticimizin mağdur edilmemesi anlamında bir iyileştirme yapılabilir” dedi.

“Sorumluluk sahibiyiz hemşerilerimize karşı bir sorumluluğun bilincindeyiz”

Çay kanunu ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini aktaran İl Başkanı Alim “Çalışmalarımız devam ediyor. Bunu daha önce de ifade etmiştik. Biz diğer siyasi partiler gibi çıkıp ta kağıtları göstererek boş kağıtları göstererek, İzmir milletvekili, Tekirdağ milletvekiline bir şeyler hazırlatacak pozisyonda değiliz. Sorumluluk sahibiyiz hemşerilerimize karşı bir sorumluluğun bilincindeyiz her şeyden önce kendimize karşı sorumluyuz biz de bir çay müstahsiliyiz. En iyisinin olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bununla alakalı biliyorsunuz üniversitede bir çalışma hazırlandı ve bu çalışmaya ziraat odalarımızın da istişaresi neticesinde onların da onay verdiği bir çalışmaydı. Bu çalışma bakanlığa gitti. Bizim de defaatle görüşmelerimiz oldu. Bu süreç devam ediyor kanunla alakalı çalışma devam ediyor önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır” dedi.

ÇAYKUR çay alımı konusunda geçen seneki rekorunu da egale edebilecek bir pozisyonda olabilir”

ÇAYKUR’un çay alımı konusunda kendi rekorunu kırdığını ifade eden Alim “Geçen sene ÇAYKUR ciddi manada bir çay alımı gerçekleştirmiş olmasına rağmen 870.000 ton çay almasına rağmen kendi

rekorunu kırmış olmasına rağmen, özel sektörün düşük fiyatlı çay alması sebebiyle bir tepki oluştu. Bu sene bunun olmaması ile alakalı çalışmaları istişare ediyoruz. Çaykur çay alımı konusunda geçen seneki rekorunu da egale edebilecek bir pozisyonda olabilir bunu da söylemiş olalım onu da geçecek miktarda bir çay alımı gerçekleştirebilir. Oluşan sorunlarla alakalı paydaşlarla istişarelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sene inanıyoruz ki geçen sene gibi düşük fiyatlarda özel sektör inşallah çay almayacaktır biz şunları arzuluyoruz hem Çaykur hem özel sektör hem müstahsilimizin mutlu olacağı bir sezonu inşallah bu sene geçiririz. Biz bazı siyasi parti temsilcileri gibi umut tacirliği yapmıyoruz. Hiç bir projesi yok milletiyle memleketi ile alakalı en ufak bir derdi yok. Biz üreticimizin yanındayız.

“Mayıs ayının ilk haftalarında uçak inecek”

Rize Artvin Havalimanına ilk uçağın bir aksilik yaşanmadığı takdirde Mayıs ayının ilk haftalarında uçak inecek şekle gelebileceğini aktaran Alim “ Biliyorsunuz biz yapılacak yapacağız dediğimiz zaman bazı siyasiler o zaman şunu söylemişlerdi yapamazlar seçime odaklı konuşuyorlar siyasi manevra yapıyorlar. Bunu söylemişlerdi ve görüyorsunuz havaalanı bitti. Sizlerden istirham ediyorum bu ifadeleri kullanan siyasi partilerle siz zaman zaman bir araya geliyorsunuz toplantılar yapıyorsunuz şunu sorar mısınız? Siz diyordunuz ki bu siyasi bir manevradır seçime odaklı bir çalışmadır yapılamaz işte yapıldı ne düşünüyorsunuz? Havaalanımız inşallah mayıs ayının ilk haftalarında uçak inecek şekle gelecek Allah’ın izniyle. Biliyorsunuz ilimizin turizm,ticaret, sağlık, lojistik bir çok alanında çok değer katacak katma değer üretecek devasa bir yatırım bunu tamamlamanın heyecanın yaşıyoruz. Mayıs’ta İnşallah güzel bir açılışla saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı orada karşılayacağız inşallah hemşerilerimizin hizmetine bunu sunacağız” dedi.

“AK Parti iktidarında bir şey yapılacak mı denildi mi kesinlikle yapılır”

Şehir hastanesi projesi ile ilgili AK Parti iktidarları yapılacak dedi mi yapılır şeklinde ifade kullanan Alim “ Şehir Hastanemize gelince orası da 3,4 hafta önce yer tespiti müteahhit firmaya yapıldı. müteahhit firma hızlı bir şekilde çalışmaya başladı şu anda dolgusu devam ediyor. Bir yıl geçmeden dolgusu tamamlanacak hızlı bir şekilde de ihalesi yapılarak 850 yataklı bir şehir hastanemiz ilimize sağlık turizminin gelişmesi anlamında da bambaşka bir misyon üstlenecek bir hastane hüviyetinde olacak inşallah. Şunu söylüyoruz. Artık herkes şunu gayet iyi biliyor. AK Parti iktidarında bir şey yapılacak mı denildi mi kesinlikle yapılır. Yapılamayacak ya da biter mi bitmez mi tarzında en ufak bir şüphe olmaz. AK Parti dediyse bu yapılır. Ak Parti iktidarının da hizmetlerin tamamlanamaması gibi bir durum olmaz söz verildikten sonra tamamlanır.

Derepazarı ilçemize bir duruş kazandıracak”

Derepazarı Kendirli yolu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Alim “ Derepazarı Kendirli yolu diyerek o yolun üstlenmiş olduğu rolü küçültüyoruz. Derepazarı Kendirli yolu değil, ta Kalkandere kavşağa kadar inen yani Derepazarı’ndan icabında organizeye gidecek olan kişi, Kalkandere, İkizdere Ovit’e gidecek olan kişinin O güzergahtan merkeze ulaşacağı yol. O yol Derepazarı merkezdeki kötü görüntüyü kaldıracak olan bir yol. Derepazarı merkezden Nur Çaya kadar Derepazarı ilçemize bir duruş kazandıracak. Nur Çaya kadar ilerletecek geliştirecek bir yol. Bu yol ile alakalı bakanlıkla ve bölge müdürlüğümüzle çalışmalarımız devam ediyor. O yol ile beraber az ileride olan kavşağı biraz daha Rize’ye doğru hemen sahil bağlantısını kavşağı oraya alarak, Derepazarı merkezin sahildeki rekreasyon alanı ile de bağlantısını sağlayacağı bir yol. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kalkandere yol ağzından Kendirli’ye kadar ki kısım tamamlandı diyebiliriz. O kısımı da tamamlayarak ve

güzergahta bir tünel var mevcut projede olmamasına rağmen tünel var o tüneli de işleterek inşallah çok güzel bir yolu da kazandırmış olacağız ilimize. Sadece Kendirli’yi ilgilendiren değil, ilimizin tamamında var olan yaşayan hemşerilerimizin konforuyla alakalı bir çalışmadır tamamlayacağız inşallah”dedi.

Lojistik sadece ve sadece bir liman olarak algılanmamalı”

Lojistik merkezin çok önemli bir proje olduğunun altını çizen İl Başkanı Alim “Lojistik merkezi ile alakalı aynı anlayış yine sahadaydı. Hangi anlayış istemezük anlayışı yapamazlar anlayışı ancak Cumhurbaşkanımızın çok fazla önemsediği bir projeydi lojistik merkezi inşallah 2023 içerisinde tamamlanması planlanan bir proje. Lojistik sadece ve sadece bir liman olarak algılanmamalı. Ovit bağlantı yolları ve organize sanayi bölgesi ile birlikte Doğu Anadolu ile birlikte İran ve orta doğunun Karadeniz’e açılma kapısı olacak. Burada Nahcivan üzerinden zengezur hattıyla Azerbaycan’a bağlanacak olan kara ve demiryolu ağının İyidere lojistik limana bağlanması vizyonu ile hareket ediyoruz” dedi.

Açık hava AVM tarzında olacak orası inşallah”

Rize’deki kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda bilgilendirmelerde bulunan Alim “Kentsel dönüşümle alakalı şunu rahatlıkla ifade edebiliriz maalesef istemezükçü muhalefet ve siyaset üretemeyen muhalefet bize ne söylemişti yapamadılar yapamayacaklar boş bir hayal peşinde koşuyorlar. Siyaset yapmak için bunları ifade ediyor dediler. Özellikle merkezdeki deniz caddesi olarak binen Osman Karavin Caddesi şu anda halihazırda dönüştürülen alan akla geliyor kentsel dönüşüm denildiğinde. Buradaki bu dönüşüm yapılamaz edilemez denildi ancak titiz bir çalışma ile gayretli çalışmayla teşkilatının her kademesinin uyumuyla muazzam bir proje ilimize kazandırılmış oldu. Kaba İnşaatı hemen hemen bitmek üzere çok hummalı bir çalışma oluyor. Açık hava AVM tarzında olacak orası. İnşallah bu yıl sonuna kadar bir aksilik olmazsa tamamlanacağını bekliyoruz ekstra bir durum oluşmasa. Ne kadar hızlı tamamlarsak hemşerilerimizin hizmetine sunarsak o kadar bizim için iyi. Kentsel dönüşüm sadece o kadar değil. Eski Müftülük Sitesi orada devam ediyor Taşlıdere’de Rize’nin Piza kulesi olarak bilinen yerde çalışmamız var. Yağlıtaş Mahallemizde bir dönüşümümüz var fevkalade bahsederken bile gönlümüz ferahlıyor. Orda da hummalı bir çalışma devam ediyor. Örnek bir yer olacak inşallah aynı şekilde Salarha’da da konutlarımız tamamlandı diyebiliriz çok güzel bir yerleşim oluşacak orada. Muradiye‘de devam ediyor. Ayder’de kapalı otoparkımız tamamlanmak üzere çevreye duyarlı çevre hassasiyetini tamamen duyarlı bir şekilde bu çalışma devam ediyor. Ayder’de mevcuttaki termal otel tamamlanmak üzere büyük bütçeli devasa rakamlarla bu dönüşümler sağlanıyor” dedi.

“Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinde bir araya gelmiş birbirine benzemezlerden oluşan bir topluluk”

Muhalefetin basına geçtiğimiz günlerde verdiği ittifak fotoğrafı üzerine açıklamalarda bulunan İl Başkanı Alim “Tamamen Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulu bir birliktelik. Ne diyorlar altılı ganyan mı? Tamamen Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinde bir araya gelmiş birbirine benzemezlerden oluşan bir topluluk başka hiçbir gaye yok. Yani ülkemizin milletimizin hemşerilerimizin bir sorunu ile bir meselesiyle alakalı en ufak bir proje ortaya koyduklarını gördünüz mü? Tamamen Jakoben bir anlayış ve vatandaşın aleyhinde vatandaşın lehinde olmayan her şeye evet deme anlayışı. Yine bahsettiğiniz oluşumun başını çekenlerden biri Sayın Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanımızla ilgili ne diyor şahsın iktidarı şeklinde bir ifade kullanıyor. Çok seviyesiz ahlaki olmayan bir tavır. Bu kişiler devletin kurumlarını da yıpratmaya yönelik davranışlar ve eylem içerisinde bulunuyorlar toplumu galeyana getirmek provoke etmekle ilgili sürekli söylemleri oluyor. Cumhurbaşkanımız koronavirüse yakalanıyor çalışmalarını bir an olsun aksatmıyor evinde çalışmalarına devam ediyor o süreçle bizimle görüşüyor hastayken bizimle telefonla görüşüyor ilimizle alakalı projeler konusunda görüşme yapıyoruz. Kendisi iyileşir iyileşmez ki hanımefendinin evde hastalığı devam ederken seyahatlere başlıyor uluslararası çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bir tarafta bunu yapan bir Cumhurbaşkanı diğer tarafta lüks otel odalarından fakir edebiyatı yapan birisi gayet net ortada. Net bir şekilde ortada neyi yapıyor bu arkadaşlar. Karşı taraf işte Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruş sergileyip eğilmemesi karşısında neye karşı dik duruş Amerika’nın, batının isteklerine taleplerine karşı dik duruyor. Eğilmiyor. Batının isteklerine karşı eğilmeyip ,sen kalkıp ta doğu Akdeniz’de olursan sismik arama gemilerinde arama yaparsan yakıt, doğalgaz ararsan Libya’da Karabağ da savaşın seyrini değiştirirsen Suriye’de müdahil olursan bir terör devletinin kurulmasını engellersen ne olacaktı elbette ki batı, Amerika, Amerika’nın içerdeki işbirlikçileri buna karşı duracaktı. Bunu engellemeye çalışacaktı. Amerika’nın ve batının bunu engellemeye yönelik oluşturmuş olduğu bir birliktelik tamamen Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulmuş bir birliktelik” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Kandil’i yakarız diyor. Bu kandil yakıyor şaşırdı hangi kandil olduğunu”

Rize’nin Fındıklı Belediyesinde çiftçilere elektriği bedava vermeleriyle alakalı önerge verdiklerini ifade eden Alim “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Şanlıurfa’da CHP Belediyelerinde çiftçilere elektriği bedava vereceğini iletmiş. Belediyenin kendilerine verilmesi halinde çiftçilere elektriği bedava vereceğini söylemişti. Rize Fındıklı malumunuz CHP tarafından yönetilen bir belediye. Arkadaşlarımız Kemal beyin sözü üzerine çiftçilere elektriğin bedava verilmesi için Belediye meclisine önerge vermişler. Belediye yönetimi tarafından sümen altı edilip gündeme dahi alınmayan önergeyi ben buradan kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. CHP’li Fındıklı Belediyesini Genel Başkanlarının sözünü çiğnetmemeye davet ediyorum. Biz Ak Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gereken desteği veriyoruz. Çiftçilerimize elektriği bedava vereceklerini aktarmışlar. Biz hemşehrilerimizin lehinde olan her şeyde varız. Bizim anlayışımızda hizmet var. Fındıklı’da elektriği bedava kullanmaları açısından vermiş oldukları ifadenin arkalarında dursunlar. Kendilerine ait belediyelerde çiftçilere elektriği bedava kullandırmayı vaat ederken kendisi kandil yakmaya başlamış. Cumhur ittifakımızın Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl başkanımız Rize’den bir kandil gönderdi kendisine. Cumhurbaşkanımız Kandil’i yakarız diyor. Bu kandil yakıyor şaşırdı hangi kandil olduğunu. Diğerine ses çıkarmadığı için ancak kandil yakıyor. Bu sistemde kendisi kandil yakmaya başlayan bir kişi çiftçilere elektriği bedava kullandırmayı vaat ediyor. Sıkıntı yok biz memnun oluruz ziyadesiyle memnun oluruz çıkarız teşekkür ederiz. Çıksınlar Fındıklı’da elektriği çiftçilere bedava yapsınlar biz önergeyi verdik. Bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI