Gündemle ilgili açıklamalar yaptı

Havalimanı açılışıyla ve son günlerde Pazar-Ardeşen ve Çayeli ilçelerimizin, Taksicileri arasından cereyan eden bazı olaylar konusunda Pazar MHP İlçe Başkanı Bora HABERAL açıklamalarda bulundu.

SİYASET 21.06.2022 11:08:52 74 0
Gündemle ilgili açıklamalar yaptı

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de projelendirilen, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2'nci, dünyanın ise 5'inci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nı 1 ayda 48 bin 103 yolcu kullandı. 4,4 milyar TL'ye mal olan ve 14 Mayıs'ta hizmete açılan havalimanında bu sürede 372 uçak, iniş-kalkış gerçekleştirdi.

Havalimanı açılışıyla ve son günlerde Pazar-Ardeşen ve Çayeli ilçelerimizin Taksicileri arasından cereyan eden bazı olaylar konusunda Pazar MHP İlçe Başkanı Bora HABERAL açıklamalarda bulundu.

Başkan Haberal, yaptığı açıklamada şu konulara açıklık getirdi.

BÖLEGİN GÖZ BEBEĞİ HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI

'2017 yılında yöremizde yapımı başlayan RİZE-ARTVİN HAVALİMANI 14 Mayıs 2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhur ittifakını paydaşları Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi genel başkanı Sayın Mustafa Destici beyefendinin katılımlarıyla hizmet açılmıştır.

Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, Havalimanımızın açılış sonrası Hava Hudut kapısı olarak belirlenmiş yöre halkımız müjdelenmiştir.

YAPIM ANINDA HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET, YARALILARI ŞİFALAR DİLİYORUM

Öncelikle yeniden belirtmek isterim ki, Havalimin yapımında bu yana gerçekleşen iş kazalarında vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Havalimanımızın yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

YÖREMİZE EKONOMİK KATKISI OLACAKTIR.

Havalimanımızın yöremize sağlayacağı ekonomik katkıyı şüphesiz ki göz ardı edemeyeceğimiz bir gerçektir. Bu nedenle bölgemize yapılan bu denli büyük yatırımın ülkemizin ticari ve ekonomik büyümesi ve Dünya ticaretinden daha fazla pay alması demektir. Mikro milliyetçiliğin ,makro milliyetçiliğin önüne geçmemesi temennisiyle Havalimanımızın Ülkemize, bölgeye ve bölge insanına hayırlı olmasını dilerim.

TARİHİ İLÇEMİZ PAZAR EN İYİSİNE LAYIKTIR

En eski yerleşim yeri olan bölgenin parlayan yıldızı Pazarımız her şeyin en iyisine laiktir.

Son zamanlarda hasetlik içerisinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları yapmış oldukları eylemler ile illegal bir şekilde hak girişiminde bulunmaktadırlar. Şuursuzca yapılan eylemler toplum nezdinde hoş karşılanmadığı gibi yöremize ayrı bir zarar vermektedir. Yöremiz bu tarz eylemlerle anılmamalıdır.

TAKSİCİLER SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLMELİDİR

2017 yılında kurulan S.S. Pazar Kızkulesi Havalimanı Taksiciler Kooperatifi kurulduğu tarihten itibaren üstlenmiş olduğu tüm ihaleleri laikiyle ifa etmiştir. Hiçbir kurum ve kuruluşlara herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Hal böyle iken Havalimanımızın 14 Mayısta 2022 tarihinde açılışı yapılmış olup, hemen sonrasında Komşu ilçelerde Taksicilerin Kooperatifleşmesi, şuursuzca illegal bir şekilde hak girişiminde bulunması art niyet göstergesidir.

Rize-Artvin Havalimanını TAKSİ hizmetlerinin kiralanması kapsamında düzenlenecek olan ihaleye ilişkin Şartnamenin bir an evvel düzenlenmesi şüpheye ve kuşkuya sebebiyet vermeme namına İlçemizde Faaliyet Gösteren S.S. Pazar Kızkulesi Havalimanı Taksiciler Kooperatifini saf dışı bırakılması doğrultusunda yapılan eylemlere karşı hakkaniyetli bir şekilde Hukukun Üstünlüğünü göz önünde bulundurarak Pazarlı taksicilerimizin yanında olduğumuzu bildiririz.

Bölgemizde faaliyetlerini icra eden Sivil Toplum Kuruluşlarını sağduyulu olmaya davet ediyorum. Birlik beraberliğimiz toplum menfaatlerini gözetmelidir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI