Faturalara Karşı Çarpilduk Donduk

CHP Rize İl Örgütü elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara karşı Rize 15 Temmuz meydanında "Çarpilduk donduk" eylemi yaptı

SİYASET 31.01.2022 15:27:39 48 0
Faturalara Karşı Çarpilduk Donduk
CHP Rize İl Örgütü elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara karşı Rize 15 Temmuz meydanında Çarpilduk donduk eylemi yaptı.
CHP Rize İl Örgütü doğalgaza, elektriğe ve gıdaya gelen zamlar için Rize 15 Temmuz meydanında bir basın açıklaması yaptı. CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz basın açıklamasında, “Bu gün elektriğe faturalarına gelen artışlar gelen zamlar, doğalgaza gelen zamlar, gıdaya yapılan zamlar, akaryakıtlara yapılan zamlar yanı yaşamın her alanında yapılan zamları bir kez daha protesto etmek için bu gün burada toplandık. Basın açıklamamıza katılan siyasi parti temsilcileri ve STK lara ve değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Değerli vatandaşlarımız 31 Aralık günü 1 Ocak 2022’ den geçerli olarak 150 KWS’ a kadar yüzde 50 ve 150 KWS üzeri yüzde 125 arasında zam yapıldı Evlerde kullanılan doğalgazlara yüzde 25 zam yapıldı. Evde kullanmış olduğumuz tüpe 1 yıl içinde yüzde 100 den fazla zam yapıldı. Ekmek fiyatı 3 lira oldu, şimdi 4 lira olacak. 2002 yılında 1 kilo ekmek 1 liraydı. Şimdi 210 gram ekmem 3 lira oldu. 1 Kilo ekmek 12 TL yi geçti. Akaryakıta yeni zamlar geldi şimdi yeni yeni bir zam daha bekleniyor. Bir kurnazlık yaptılar, zamları 1 Ocaktan itibaren başlattılar, bir kurnazlık yaptılar artık faturaları 35’ er günlük okumaya başladılar. Sarayın günlük elektrik faturası 60 Bin TL Aylık 1.800.000 lira. Yıllık 20 Milyon TL. Yani 20 trilyon. Saray 1150 0dasının elektriklerini 24 saat kullanacak, bunun bedelini bizler ödeyeceğiz” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Aynı şekilde doğalgaza gelen zamlar.Kömüre gelen zamlar. Gıdaya gelen zamlar. Zam zam zam sürekli zam. Soruyorum; geçen ay ne kadar fatura geldi şimdi ne kadar geldi. Gelen elektrik faturaları herkesi çarpmış durumda. Hepimizin gündeminde bu var. Vatandaşımız esnafımız gelen faturaları nasıl ödeyeceğini bilemez durumda, çaresiz durumda. Bundan sonra gelecek olan faturalarda ayrı bir panik havası oluşturuyor. Doğalgaz faturaları da aynı durumda. Gelen zamlar hem tüketiciyi hem de üreticiyi zorlamaktadır. Minibüsçüleri, dolmuşları, taksileri, kamyonları, okul servis araçlarını, lokantaları, bakkalları, büyük küçük tüm vatandaşlarımızı etkilemektedir. Elektrik faturalarından dolayı çarpıldık… Çarpılmaya devam ediyoruz. Doğalgaz faturalarından dolayı donduk. Donmaya devam ediyoruz. Ekmeğe, gıdaya yapılan zamlardan aç kaldık, aç kalmaya devam ediyoruz. Peki, bu nereye kadar gidecek. Bu zamlar, bu haksızlıklar nereye kadar devam edecek. Değerli vatandaşlarımız bu karşılaştığımız muamele bizler hayır dur diyene kadar devam edecek. Bu uygulamalar; zamlara hayır diyene kadar devam edecek. Sesimizi yükseltmenin zamanı geldi de geçiyor. Sıkıntılarımızı dile getirmenin zamanı geldi de geçiyor. Çünkü yapılan zamlar sonucu donmaya, karanlıkta kalmaya ve aç kalmaya mahkûm ediliyoruz. Onun için sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Yükseltmeye de devam edeceğiz. Çünkü bu bizim en insani talebimizdir. Bir kez daha sesleniyoruz. Zamlara Hayır. Zamlarınızı Geri Alın. Elektrik Faturalarınızı İptal Edin… Sarayın Elektriklerini Kesin Halkın Elektriklerini Ucuzlatın” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI