Cumhurbaşkanı Erdoğan, GÖÇ ve TURİZM hakkında neler dedi?

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan, deniz üzerine yapılan Dünyada sadece 5 tane örneği olan Rize Artvin Havalimanı’nın açılışıyla Rize için tarihi bir an yaşandı.

SİYASET 15.05.2022 11:31:26 24 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, GÖÇ ve TURİZM hakkında neler dedi?

PAZAR-Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Artvin’in heyecanla beklediği, bölge turizmi ve ekonomisini kalkındıracak dünyada eşi ve benzeri çok az olan Rize-Artvin Havalimanın açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan, deniz üzerine yapılan Dünyada sadece 5 tane örneği olan Rize Artvin Havalimanı’nın açılışıyla Rize için tarihi bir an yaşandı.

Ülke gündemi ile birçok meseleleri hemşerileriyle paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Turizm ve Göç sorunu hakkında şu ifadeleri kullandı.

TURİZM VE DOĞAL GAZ

'Rize'nin turizm potansiyelini değerlendirmek ve tabiat turizmi potansiyelini ortaya çıkarmak için de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kaçkar Dağları Millî Parkı'nı halkımızın kullanımına açtık. Bölgemizi Karadeniz'in lojistik kavşak noktası ve üs bölgesi yapacak İyidere Lojistik Limanımızın da yapımı sürüyor. Son 20 yılda inşa ettiğimiz 68 taşkın koruma tesisiyle 121 yerleşim yeri ve 17 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Sanayide, şehrimize bir organize sanayi bölgesi ve üç sanayi tesisi site olarak kazandırdık. Enerjide, Rize'ye, Güneysu'ya, Ardeşen'e, Çayeli'ne, Fındıklı'ya, Pazar'a, Kalkandere'ye, Derepazarı'na, İyidere'ye doğal gaz arzını sağladık.'

GÖÇ SORUNU

Bölgenin asırlık derdi olan göç sorununun çözümü yolunda ihtiyaç duyulan imkânları sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 'Bu altyapının üzerinde tarımdan ticarete, eğitimden turizme her alanda bölgemizin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek artık sizlerin elindedir. Karadeniz insanının çalışkanlığı, kabiliyeti, azmi, yenilikçiliği bu imkânlarla bir araya geldiğinde burada değil, bölgenin, tüm Türkiye'nin ufkunu açacak geleceğini şekillendirecek işler başarılacağına inanıyorum. Ülkemizin dört bir yanında emeğiyle, gayretiyle, becerisiyle, hem kendi hayatını kazanan hem yaşadığı yere katkı sağlayan, kabına sığamayan Karadenizlilere yakışan budur.'

Fotoğraf; Cengiz Yıldırım


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı