CHP Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta'dan açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Pazar İlçe Başkanı Pazar’da düzenlediği basın toplantısında Gazetecilerle bir araya geldi.

SİYASET 15.07.2020 16:50:32 66 0
CHP Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta

Cumhuriyet Halk Partisi Pazar İlçe Başkanı Pazar’da düzenlediği basın toplantısında Gazetecilerle bir araya geldi.

Pazar’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta “Öncelikle çok sıcak bir afet hadisesi yaşadık. Yusufeli’nde 4 vatandaşımızı Çayeli’nde de 2 vatandaşımız kaybettik. Ölenlere Allahtan Rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. 11 de yaralımız var Çayeli’nde, onlarda acil şifalar diliyorum. Kader gibi anlatılıyor ama kader olmaktan çıkartmak için birazda insan faktörünü devreye sokmak gerekiyor.

Bir yerel seçim yaşadık. Onun birinci yılında yerel seçimde halkın oylarıyla seçilmiş olan il genel meclisi belediye meclisi olarak seçilmiş arkadaşlarımızın meclis sürecinde bir yıl içerisinde neler yaptıklarını nelerle karşılaştıklarını sorunlarımızı tartışmak yaşadıkları olayları sizlerle paylaşmak üzere, bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz.

Gönül isteki belli periyotlarla kamuoyunu bilgilendirsin. Fakat biz bunu muhalefette de olsak arkadaşlarımızın faaliyetlerini bizlerde teşkilat olarak teşkilatın başındaki kişi olarak yaptığımız konuları daha geniş kitlelere yayabilmek için paylaşmak isteriz.

Her şey den önce şunun bilinmesi lazım. Bizler siyaset yapıyoruz, muhalefet partisiyiz. Muhalefetin görevi iyi olan şeyleri övmek ön plana çıkartmak değil. Aksilik olan yönleri eksik olan yönleri vurgulamaktır. Bir takım şeyleri gezeleyecek bir misyonumuz yok. Sanki her şeyi eleştiriyormuşuz gibi algılanmasın. Sorumlu bir muhalefet yapmak kaygısı var ve amacımız o yönde. O yüzden kimse bizlerin olaylara anında reaksiyon vermemizi beklemesin. Önce olayların önünü arkasını araştırmak zorundayız. Biz daha çok reaktif olmaktan ziyade aktif olmak istiyoruz. Gündemi belirleyecek hadiselerin üzerinde olmak istiyoruz. Yöremizde ne oluyor ne bitiyor, ne olmalı salt bir şekilde eleştiri yapılarak da bir yere varılmayacağını hepimiz biliyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Yöremizde ne oluyor, ne bitiyor, neler olmalı, salt eleştiri yapılarak da bir yere varılmayacağının bilincinde olduklarını söyleyen Kazım Balta, “ Belediye çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Gidişten memnun değiliz “dedi.

Balta, Çarşıbaşı köprüsün yapımı, Güzelyalı mahallesinde yapılmakta olan çay bahçesi, oto park ve Pazar yerinin hala yapılamaması hakkında bilgiler verdi. Belediyenin ilçede inşaat yapımlarında kat ve bedel alımları ve bu uygulamalar ile ilgili açıklamalar yaptı. Konuların yakından takipçisi olduklarını, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

CHP PAZAR İLÇE BAŞKANI KAZIM BALTA'NIN TAM KONUŞMA METNİ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı