ÇAMLIHEMŞİN VE YEREL SEÇİMLER !

PARTİLER SEFERBER OLDULAR.AMAÇ BELEDİYE'Yİ KAZANMAK

SİYASET 17.08.2013 21:55:55 14 0
ÇAMLIHEMŞİN VE YEREL SEÇİMLER !




Yerel seçimler yaklaşırken Rize il ve ilçelerinde de hareketlenme gözleniyor. Bazı ilçelerde aday adayları açıklamalar yaparken, diğer ilçelerde ise hale ses yok. Halk arasında konuşulan birçok isim dolaşıyor. Kendilerinden bir açıklama gelmediğinden bizde konuyu sadece vatandaşların görüşleriyle sizlerle paylaşıyoruz. Seçim heyecan ı yaşayan Çamlıhemşin’de diğer ilçelerimizde olduğu gibi hareketli günler yaşanıyor. Çamlıhemşin küçük bir ilçe olmasına rağmen Dünyanın turizm merkezi haline gelen AYDER bu ilçenin konumunu zirveye taşıyor yüzden ilçede her dönem Belediye başkanlıkları heyecanlara sebebiyet veriyor. Bu seçimler farklı olacak Nedeni ise her parti iddialı bir şekilde hazırlıklarını yapıyor.

İlçe Genelinde yapmış olduğumuz kamuoyu yoklaması ve yöre gazeteci arkadaşlarımızla istişareler sonucu ilginç detaylar ortaya çıktı.

İŞTE ÇAMLIHEMŞİNDE YEREL SEÇİM GELİŞMELERİ;

MHP

İlk olarak gündeme MHP’yi taşımamızın nedeni aday adayını ilk kez hem de Genel Başkan yardımcısı düzeyinde açıklamış olması.

 MHP genel Başkan yardımcısı Vural’ın Rize ziyareti esnasında Çamlıhemşin de yaptığı basın toplantısı öncesinde İlçede çok sevilen Ömer Aydınoğlu’nun, 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde MHP’nin Çamlıhemşin Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

 Vural, “MHP’ye Rize ve ilçelerinde gösterilen ilgi ve artan teveccühün sonucu olarak hem Rize’de hem ilçelerde yerel seçimlere iddialı giriyoruz” dedi.

AK PARTİ

İlçede her dönem favori parti. İktidar partisi olduğu için seçimi kazanmak adına her türlü imkânı kullanmaya hazırlanıyor. Bir önceki seçimde kaybedilen Belediye başkanlığını bu kez kazanmak için yoğun bir şekilde çalışacak. Şu an için 12 aday aday olduğu konuşuluyor. Hayret etmemek elde değil.1.400 nüfuslu İlçede iktidar partisinden 12 aday adayı telaffuz edilmesi oldukça ilginç. Duyumlar bu partide Osman Haşimoğlu’nun aday adayı olacağı yönünde. Kâin kendisinden hala bu konuda evet veya ret açıklaması yapılmış değil. Bakan Yazıcı ve Rize Milletvekilleri Turizm Merkezi haline gelen Ayder gibi bir potansiyeli olan İlçede kaybedilen Belediye başkanlığının tekrar kazanılması için bu ilçeye çok önem verdikleri biliniyor yüzden AK Parti güçlü bir aday ve birlik tesis edebilirse seçimlere iddialı gireceği söyleniyor.

CHP

Mahalleler birliği içinde bazı ayrılıklar söz konusu olduğu söyleniyor. CHP aslında bu ilçede aday çıkarmıyordu. Bu kez sevilen bir isim gündeme geldi. Demet AKAY Çamlıhemşin’de yapılan Okulun yapılmasında büyük çalışmalar yapmış biri. Bağımsız adaya destek değil kendi adayı ile seçime gireceği söyleniyor. Kazanma şansının diğer adaylarla eşit olduğu yönünde görüş belirtenlerde var. Son anda çekilme olmazsa CHP bu ilçede seçime oldukça iddialı girecek. Şu an için tek isim Demet Akay kendisi hiçbir açıklama yapmamış olmamasına rağmen ilçede konuşulan isimler arasında…

 

BAĞIMSIZ ADAY

İDRİS MELEK…

Şu an Çamlıhemşin Belediye başkanı. İlçede kurulu bulunan Mahalleler birliği tarafından aday gösterilmişti. Son günlerde bu birlikte görüş ayrılığının ortaya çıktığı söyleniyor. İkiye bölündüğü ve yeni bir aday çıkarılacağı konuşuluyor. İdris Melek en güçlü aday. Belediye’de yaptıklarını anlatacak. Kabul görürse yeniden seçilecek. Çamlıhemşin farklı bir ilçe bu ilçede Bağımsız aday olmak dezavantajın yanında belki avantajda vardır. Bu bölge Turizm bölgesi olması nedeniyle Belediye her ne kadar çalışma yapıyorsa da ihtiyaçlar bitmiyor. Özellikle Ayfer’de çok şikâyetler var. Otopark, çöp sorunu başlı başına sıkıntı yaşatıyor. BÜ bölge insanından şikâyetler geliyor. Yapılaşma almış başını yürümüş. Konu belediyenin tek başına halledeceği durumdan çıktığı dile getiriliyor. Belediye başkanının Merkezi hükümetten aldığı yardımları tam olarak izah etmediği dile getiriliyor. İktidar Partisi bu ilçeye Çöp Kamyonu-Vidanjör, TOKİ yolu için 160 milyar, Çevre Bakanlığı 400 milyar gibi büyük yardımlar yaptığını başkanın ise bunları vatandaşa tam yansıtmadığı dile getiriliyor. Buna rağmen Halkın içinden biri. Vatandaşlarla iç içe seviliyor. En güçlü adaylardan biri olduğu dile getiriliyor. Diğer partilerin durumu kendi geleceğini belirleyecek.

Yeni gelişmeleri daha sonra sizlerle paylaşacağız…………………. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı