Çalık " Gönül Adamlarıyla Gönül Adımları Atarak Buluşmak İstedik”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın katılımıyla “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları” çalıştayı Rize’de gerçekleştirildi.

SİYASET 23.03.2018 09:46:48 17 0
Çalık " Gönül Adamlarıyla Gönül Adımları Atarak Buluşmak İstedik”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık çeşitli programlara katılmak üzere Rize’ye geldi. Genel başkan yardımcısı Çalık ilk olarak Rize öğretmen evinde düzenlenen Sosyal Politikalarda Gönül Adımları” adlı çalıştaya katıldı. Yapılan çalıştay kapsamında toplumun her kesimini temsil edecek şekilde gruplar oluşturuldu. Bu gruplarda moderatörler eşliğinde sosyal politikalar başta olmak üzere çeşitli konular hakkında fikirler ve öneriler dinlendi. Daha sonra moderatörler her grubun fikirleri doğrultusunda raporlar oluşturuldu ve bu raporların genel bir sunumu yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl başkanı Muhammed Avcı, “İktidar olduğumuz dönemdeki sosyal politikalar ve bu alandaki yatırımlarla şu anki sosyal politikalar yatırımları arasında çok ciddi kalite farkları vardır. Tabi bundan Rize’de ciddi derecede payını almış durumda. Biz iktidar olduğumuzda ülkemizin sosyal politikalara ayırdığı para sadece 1.6 milyar TL idi. Bugün 50 milyar TL seviyelerine ulaşmış durumdayız. Ülkemizin Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yaptığı bu ekonomik kalkınmayla birlikte ciddi derecede refah düzeyinin arttığını ve sosyal devlet yatırımlarından da gereken payı aldığını hep birlikte gördük.” dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, “Gönül adamlarıyla gönül adımları atarak buluşmak istedik. Biz 2002 yılında gönül adımlarımızı attığımızda millet gönül kapısını hiç çalmadan cumhurbaşkanımıza açtı ve gönlündeki en güzel yere koydu. 2002 yılından itibaren milletimiz gönlündeki kapıları hiç cumhurbaşkanımıza kapatmadı. Bizlerde gönüllerdeki yerleri pekiştirmek için bugün siz gönül adamlarıyla buluşmaya ve gönül adımları atmaya geldik. Rize çok önemli yatırımlar aldı.

Genel Başkan Yardımcısı Çalık gönül adımları projesinin amacına değinerek, “Başlattığımız bu projede en önemli hedefimiz 15 yıl boyunca yaptığımız sosyal politikalarda vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek, genel ve yereldeki uygulamalardan kaynaklanan aksaklıkları tespit etmek ve sizleri dinlemek istiyoruz. Eksiklerimiz veya aksak giden taraflarımız varsa bunları dinlemek not almak ve hem bakanlarımıza hem Başbakanımıza hem de cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. 16 yıl boyunca bizim tek bir hedefimiz vardı insanı yaşat ki devlet yaşasın, insan bizim cümlemizin öznesi oldu dedi.

Sosyal devlet anlayışını inşa etmek için çalıştıklarını anlatan Çalık, Bugüne kadar yapılmayan birçok hizmet Ak Parti döneminde yapıldı. 2002 yılında Türkiye'nin bütçesi sadece 112 milyardı. Şu an 786 milyar olan Türkiye bütçesinin, o gün 112 milyar olan bütçesinin yarısını biz sosyal yardım ve hizmetlere ayırıyoruz. Sosyal devlet anlayışı için yapılması gereken ne varsa onu yaptık. Bunun yapılmış olması hedeflerimizin bittiği anlamına gelmez. Bizim hedefimiz refah seviyesini en üst seviyeye çıkarmak” dedi

Genel başkan yardımcısı Öznur Çalık buradaki programın ardından il başkanlığını ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Rize Belediyesi ve Rize valiliğini ziyaret etti. Son olarak 80 yaşındaki Meryem Çolak adlı teyzeyi evinde ziyaret ederek Rize temaslarını tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı