BBP Rize İl Başkanı Özçelik,Ekmek %50 Zam İle 7.5 Tl Olmamalı

Büyük Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl başkanı Ensar Özçelik Rize’de ekmeğe yapılacak olan zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SİYASET 26.12.2022 10:02:23 40 0
BBP Rize İl Başkanı Özçelik,Ekmek %50 Zam İle 7.5 Tl Olmamalı
Ekmek %50 Zam İle 7.5 Tl Olmamalı

BBP Rize İl Başkanı Özçelik açıklamasında, “Halkımızın en temel gıdası olan ekmeğin fiyatına bugünlerde zam yapılmasını çok doğru bulmuyoruz. Daha asgari ücretin uygulamaya girmeden halkımızın zam ile karşı karşıya kalması alım gücünü düşürmemeli. Alım gücünün korunması ve enflasyonla mücadele için zamları durdurmalı, vatandaşımız ezdirilmemeli” dedi.

Fırıncı Esnafımıza Ve Çiftçimize Destek Verilmeli

Başkan Özçelik, “Üreten esnafımızın girdi maliyetlerinin sürekli artıyor olması, verilecek desteğin zorunlu olduğunun göstergesidir. Bu kapsamda devlet olarak esnafımıza, SSK, elektrik, un gibi birçok kalemde destek verilmeli. Buğday Üreten çiftçimizin de keza tohum, gübre, mazot ve sulama gibi girdi maliyetlerine daha çok destek verilmeli. Ekmek satışında önemli bir yere sahip olan halk ekmek büfelerinin, bu kapsamda sayılarının artırılmasından yanayız. Daha çok vatandaşımızın yararlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi

Asgari Ücret Yürürlüğe Girmeden Etiket Değiştirilmemeli

Başkan Özçelik, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve milyonlarca çalışan insanımızın beklediği asgari ücret henüz uygulamaya girmeden market raflarındaki etiketler değiştirilmemeli. Ticaret bakanlığımızın bu konudaki denetimleri arttırmasını talep ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI