Başkan Alim'den Yazarımız Kavalcı'ya Çok Özel Açıklamalar

AK Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM, Partisinin Rize İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresinde, ikinci defa bu sefer seçimle geldiği Ak Parti Rize İl Başkanlığı görevinin birinci yılını, gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya değerlendir

SİYASET 25.02.2022 10:26:02 49 0
Başkan Alim

AK Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM, Partisinin Rize İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresinde, ikinci defa bu sefer seçimle geldiği Ak Parti Rize İl Başkanlığı görevinin birinci yılını, gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya değerlendirdi.

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM; “Daha önce atamayla, sonrasında ise seçimle göreve geldiğim il başkanlığımda birinci yılımı doldurmuş oldum. Geride bıraktığımız bir yılın ardından, tüm Rize Teşkilatlarımızın Ak kadroları olarak, her zaman sahada halkımızla ve milletimizle birlikteyiz. Bir yıllık zaman zarfında arkadaşlarımızla teşkilatçılık anlamında ve ilimiz genelinde tamamlanan ve devam eden onlarca devasa yatırımları takip anlamında tarihi çok büyük, çok güzel ve faydalı işler yaptık. Ve heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden yapmaya devam ediyoruz. İlimiz genelinde Rize tarihinde görülmemiş bu kalıcı devasa hizmetlerin gelmesi noktasında vermiş olduğumuz hizmetlerde en ufak bir sıkıntı yaşamıyoruz. Çünkü bu önemli yatırım kararlarının en etken ve en sıkı takipçisi hepimizin bildiği gibi, saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, kıymetli Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Rize’miz genelinde, yapılan ve bundan böylece de yapılacak olan tüm devasa yatırımların hamisi ve takipçisi bizatihi kıymetli Cumhurbaşkanımızdır. Teşkilat olarak bizlere vermiş oldukları talimatlar çerçevesinde tüm teşkilatlarımız olarak disiplinden asla taviz vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Parti programlarımız doğrultusunda hiçbir toplantı ve kolektif çalışmalarımızda aksaklıklara ve gevşekliklere meydan vermeden, mesai mefhumu gözetmeksizin devam ediyoruz.” dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM; “Tüm teşkilatlarımızla, saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize’de, gayet canlı, gayet saygılı ve mütevazı bir şekilde, ilk iktidara geldiğimiz gündeki gibi halkımıza hizmet heyecanımızda hiç bir eksilme olmaksızın, milletimizin ve şehrimizin sorunlarını çözme noktasında sağlam bir şekilde, aziz milletimizin duasını alarak emin adımlarla, 2023, 2024, 2053’e doğru ilerliyoruz. Her zamanki gibi ülkemize, şehrimize ve milletimize olan büyük bir aşkımızla, şevkle, şükürle, sabırla ilerlemeye devam edeceğiz inşallah. Başta bölgemizin ve ilimizin en önemli ekonomik geliri ve istihdam kaynağı olan Çayımıza karşı sorumluluğumuzun bilincinde olduk ve bu sorumluluğumuzu her zaman yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Çaykur birkaç yıldır yaş çay alımlarında ve devamında kurur çay satışlarında rekor üstüne rekorlar kırmaktadır. Bu da göstermektedir ki, gelecek yıllarda üreticilerimiz daha rahat çay satacaklar ve daha yüksek gelir elde edecekler. Bende bir yaş çay üreticisiyim. O nedenle başta, Allah’ın ilimize ve komşu illerimize bahşetmiş olduğu çay nimetine karşı sorumluluğumuz çok iyi biliyoruz. 20 yıllık iktidarımız boyunca çay tarımı ile uğraşan binlerce hemşerimizin, yaş çay ürünleri eskiye göre çok kıymetlenmiştir. Yaş çay satışlarının hemen akabinde yaş çay bedeli alacakları Çaykur tarafından vaktinde üreticilerin hesaplarına aktarılmaya devam etmektedir. Eskiden üreticilerimiz ödeme takvimi belli olmayan yaş çay paralarını alamıyor ve hep birlikte çok önemli mağduriyetler yaşıyorduk. Ak Partinin iktidara gelmesiyle, yaş çay satma ve yaş çay bedellerini vaktinde alma noktasındaki geçmişte yaşanan mağduriyetler tarihin geçmişinde kalmış oldu. Bizler 20 yıla yakındır hemşerilerimize karşı bir sorumluluğumuzu hiç unutmadık ve her alanda gereğini yaptık ve daha da fazlasını yapmaya devam ediyoruz. Çünkü bizlere biliyoruz ki, halka hizmet hakka hizmettir. Çay kanunu ile alakalı biliyorsunuz üniversitede bir çalışma hazırlandı ve bu çalışmaya ziraat odalarımızın da istişaresi neticesinde onların da onay verdiği bir çalışmaydı. Bu çalışma bakanlığa gitti. Bizim de bu önemli konuda defa etle görüşmelerimiz oldu. Bu süreç devam ediyor kanunla alakalı çalışma devam ediyor önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Çay konusunda iktidara geldiğimiz günden bu yana her sezon üreticimizin yanında olduk, bundan sonrada hep yanında olacağız. Mamulünüz çay ilimizin ve bölgemizin can damarıdır. O nedenle 2022 yaş çay sezonunda Çaykur gibi, bölgemizdeki özel sektörde müstahsilimizin mutlu olacağı ve üreticilerimizin mağdur olmayacağı bir sezonu üreticilerimize yaşatırlar.” dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM; “ Biliyorsunuz biz yapılacak yapacağız dediğimiz zaman bazı siyasiler o zaman şunu söylemişlerdi yapamazlar seçime odaklı konuşuyorlar siyasi manevra yapıyorlar. Bunu söylemişlerdi ve görüyorsunuz havaalanı bitti. Rize-Artvin Havalimanına ilk uçağın bir aksilik yaşanmadığı takdirde, inşallah Mayıs ayının ilk haftalarında uçak inecek şekle gelmiş olacaktır. Sizlerden istirham ediyorum bu ifadeleri kullanan siyasi partilerle siz zaman zaman bir araya geliyorsunuz toplantılar yapıyorsunuz şunu sorar mısınız? Siz diyordunuz ki bu siyasi bir manevradır seçime odaklı bir çalışmadır yapılamaz işte yapıldı ne düşünüyorsunuz? Havaalanımız inşallah mayıs ayının ilk haftalarında uçak inecek şekle gelecek Allah’ın izniyle. Biliyorsunuz Rize’miz, turizm, ticaret, sağlık, lojistik birçok alanında çok değer katacak katma değer üretecek devasa bir yatırım bunu tamamlamanın heyecanın yaşıyoruz. Mayıs’ta İnşallah güzel bir açılışla saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı orada karşılayacağız inşallah hemşerilerimizin hizmetine bunu sunacağız” dedi.

Başkan ALİM; Yeni Rize Şehir Hastanemize gelince orası da 3,4 hafta önce yer tespiti müteahhit firmaya yapıldı. Yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışmaya başladı şu anda dolgusu devam ediyor. Bir yıl geçmeden dolgusu tamamlanacak hızlı bir şekilde de ihalesi yapılarak 850 yataklı bir şehir hastanemiz ilimize sağlık turizminin gelişmesi anlamında da bambaşka bir misyon üstlenecek bir hastane hüviyetinde olacak inşallah. Şunu söylüyoruz. Artık herkes şunu gayet iyi biliyor. AK Parti iktidarında bir şey yapılacak mı denildi mi kesinlikle yapılır. Yapılamayacak ya da biter mi bitmez mi tarzında en ufak bir şüphe olmaz. AK Parti dediyse bu yapılır. Ak Parti iktidarının da hizmetlerin tamamlanamaması gibi bir durum olmaz söz verildikten sonra tamamlanır. Derepazarı Kendirli yolu diyerek o yolun üstlenmiş olduğu rolü küçültüyoruz. Derepazarı Kendirli yolu değil, ta Kalkandere kavşağa kadar inen yani Derepazarı’ndan icabında organizeye gidecek olan kişi, Kalkandere, İkizdere Ovit’e gidecek olan kişinin O güzergâhtan merkeze ulaşacağı yol. O yol Derepazarı merkezdeki kötü görüntüyü kaldıracak olan bir yol. Derepazarı merkezden Nur Çaya kadar Derepazarı ilçemize bir duruş kazandıracak. Nur Çaya kadar ilerletecek geliştirecek bir yol. Bu yol ile alakalı bakanlıkla ve bölge müdürlüğümüzle çalışmalarımız devam ediyor. O yol ile beraber az ileride olan kavşağı biraz daha Rize’ye doğru hemen sahil bağlantısını kavşağı oraya alarak, Derepazarı merkezin sahildeki rekreasyon alanı ile de bağlantısını sağlayacağı bir yol. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kalkandere yol ağzından Kendirli ’ye kadar ki kısım tamamlandı diyebiliriz. O kısmını tamamlayarak ve güzergahta bir tünel var mevcut projede olmamasına rağmen tünel var o tüneli de işleterek inşallah çok güzel bir yolu da kazandırmış olacağız ilimize. Sadece Kendirli’yi ilgilendiren değil, ilimizin tamamında var olan yaşayan hemşerilerimizin konforuyla alakalı bir çalışmadır tamamlayacağız inşallah ”dedi.

RÖPORTAJ: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı