BASINLA KAHVALTI PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, yerel ve ulusal basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

SİYASET 19.07.2021 09:35:48 29 0
BASINLA KAHVALTI PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Tepe Restoranda gerçekleştirilen programda Başkan Elçin, iptal edilen Şehir İmar Planı hakkında açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hem bir arada kahvaltı etmek hem de 2018 yılında onaylanan ve toplu olarak iptal edilen imar planı hakkında basını ve kamuoyunu bilgilendirmek istediğini söyleyen Başkan Elçin sözlerine şöyle devam etti:

“Orman Bölge Müdürlüğünün dava açması üzerine, Artvin Şehir İmar Planı Rize İdari Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bizde üst mahkemeye yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için dava açtık. Ama olası bir yürütme durdurmasını alamasak şehir imar plansız kalmasın diye çalışmalara da başladık. 22 kuruma, kurum görüşlerini vermeleri için yazı yazdık. Bütün kurumlarımızın ivedi bir şekilde görüş bildirmelerini istiyoruz.

ORMAN DAİRESİNİN İTİRAZ ETTİĞİ 133 YERİN 93 TANESİ 2018 PLANIYLA AYNI OLMASINA RAĞMEN 2018’DE İTİRAZ ETMEMİŞLER

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından mahkemeye verilen133 dosya içinden 93 tanesinin, 2018 yılındaki şehir imar planı ile aynı olmasına rağmen, yine aynı Orman Dairesinin o yerlere ilgili olarak 2018 yılı planına itiraz etmemesi, bizim tüm tarafları muhatapları ile karşılıklı müzakere ederek şeffaf bir şekilde hazırladığımız 2020 planına itiraz etmeleri manidar.

17 dosya ise 2018 Planına göre 2020 planında Orman Kanunu kapsamında daha iyi planlama yapılmış olmasına rağmen 2018 yılında bırakın mahkemeyi itiraz bile etmemişler ama bizi mahkemeye verdiler.

5 dosyada Jeolojik etüt yapılmadığı için plansız alan olmasına rağmen 2018 planında plan varmış gibi uygulama yapılmış itiraz etmemişler. Plansız alan olduğu için biz planlama yapmayıp doğru işlem yapmamıza rağmen 2018’de bizi mahkemeye verdiler.

6 dosyanın 5 dosyası orman alanında sanatoryum hastanesi 1 dosyası da yine orman alanında sağlık tesisi planlamışız Hastane yapılmasını istemedikleri için bizi mahkemeye vermişler.

12 dosyada da değişiklik yapmışız. Orman Bölge Müdürlüğünün olduğu yerde resmi kurum olan yeri belediye hizmet alanı olarak değiştirmişiz, onlar orasının ticaret alanı olmasını istemişler 2018 yılında da ticaret alanı değil 2020’de de ticaret alanı değil onlara itiraz etmemişler ama bizi mahkemeye verdiler.

1.500 tane konut yapacaktık Demirhan Elçin Durdurdu diyenlere sesleniyorum

2020 ve 2021 yıllarında toplam 11 apartman için ruhsat başvurusunda bulunulmuş olup 11 apartmanda toplamda 296 konut planlanmıştır. 18 aydır bu plan

var ruhsat almaya neden gelmemişler diye soruyorum. Şimdi mağdur edebiyatı yapıyorlar.

Bu süre içerisinde inşaatlar ne olacak

Danıştay kararları var. Danıştay’ın bazı kararları diyor ki inşaatlar seviye tespitini yap mühürle öylece kalsın. Danıştay’ın başka bir dairesi de diyor ki kazanılmış haktır inşaatlar devam eder. Bu süreç içerisinde bende kazanılmış hak vardır diye düşünüyorum ama mahkeme nasıl düşünüyor onu da göreceğiz.” Dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı