Başbakanı çok iyi tanırım, arkadaşımdır, dostumdur.

Biz bu davranışları hak etmiyoruz, Sayın Başbakan’da bunu hak etmiyor. Başbakanın gölgesine hiç kimse sığınmasın.

SİYASET 20.02.2014 07:23:27 31 0
 Başbakanı çok iyi tanırım, arkadaşımdır, dostumdur.
“Adalet problemini aşmak için aday olduk”
Ak Partili yöneticilerin insanlar üzerine baskı kurduğunu ve insanlara tepeden baktığını belirten Bekaroğlu, “Hiçbirşey yapılmadı demiyoruz. Yollar, asfaltlar, binalar yapıldı fakat akat adaletle ilgili ciddi problem var. Bizde, Rize’de ve Çayeli’nde adalet problemini aşmak için aday olduk. Rize, Çayeli ve bu bölgede ki Ak Partili Belediye Başkanları belediyeleri iyi yönetemediler. Buraya gelen imkanları israf ettiler, kentlerimiz  maalesef köy görünümünde bile değil, hiç dokunmasalardı buraları kentlere dönüştürmek daha kolaydı.  İyi yönetemediler, baskı kurdular, kibirlendiler, insanlara tepeden baktılar” dedi.

Ramazan BURSA


“Başbakan insafsız bir insan değil, Başbakana hakaret ediyorlar”
Kendisinin Belediye Başkanlığını kazanması halinde, Başbakan Erdoğan’ın Rize’ye gelecek yardımı kesecek kadar insafsız olmadığını, bunu iddia edenin Başbakana hakaret ettiğini söyleyen Bekaroğlu, “Size net bir şekilde ifade ediyorum, Rize’de ki Ak Parti yöneticileri asla ve asla Başbakana yakışmıyorlar. Diyorlar ki, Bekaroğlu’nu seçerseniz merkezi hükümetten para alamaz, merkezi hükümet Bekaroğlu’na para göndermez. Ben Sayın Başbakanı çok iyi tanırım, arkadaşımdır, dostumdur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Bekaroğlu Rize’de Belediye Başkanı oldu diye, Çayeli’nde İsmail Hakkı Çiftçi Belediye Başkanı oldu diye bu milletin, bu insanların hakkını keser mi? Böyle insafsız bir adam mı Recep Tayyip Erdoğan? Değil. Sayın Mesut Yılmaz’da böyle bir şey yapmadı. Buralara kesenin ağızını açtılar. Memiş Ali Usta, Şevki Yılmaz, Hasan Uzun muhalefet partilerinin Belediye Başkanlarıydı. Kestiler mi buraya gelecek parayı? Kesmediler. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da kesmez. Bu arkadaşlar Sayın Başbakana iftira ediyorlar. Onun gölgesine sığınmışlar burada siyaset yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.
“Hasan Karal nerede ne yapıyor çok iyi biliyoruz”
Rize’de ki siyasileri malvarlığını açıklamaya davet eden Bekaroğlu, Hasan Karal’ı malvarlığını açıklamaya davet ettiğini, ancak kendisinden bir ses çıkmadığını söyleyerek şöyle konuştu, “1999  yılında Rize’den Milletvekili adayı olduğumda 1 Nisan 1999’da malvarlığımı açıklamıştım. Şimdi yine 7 Şubat’ta malvarlığımı açıkladım.  Dedim ki, Rize’de siyaset yapan diğer insanlarda malvarlığını açıklasın. Hasan Karal malvarlığını açıklasın dedim, ama daha ses çıkmadı.  Hasan Karal’ı çok iyi tanıyoruz, nerede ne yapıyor çok iyi biliyoruz. 2002 yılında siyasete girdi, bugüne kadar malvarlığında ne gibi bir değişiklik oldu. Belki babasından, dedesinden miras kaldı, biz mirasa karşı değiliz, ticaretede karşı değiliz, zengin olmaya da karşı değiliz. Ama bize kaynağını açıklasın. Nusret Bayraktar’da açıklasın, diğerleride açıklasın. Belediyeler hizmet yeridir. Birikim yeri değildir, paylaşım yeri değildir,  zengin olma yeri değildir”.
“Halil Bakırcı ve Hasan Karal insanları ezdi ve insanlara hakaret etti”
Hasan Karal ve Halil Bakırcı’nın insanlara tepeden baktığını, hakaret ettiğini ve ezdiğini vurgulayan Bekaroğlu, “Bunlar insanlara hep tepeden baktılar, kibirlendiler, ezdiler. Sayın Halil Bakırcı Rize’de bağırmadığı, hakaret etmediği, ezmediği insan bırakmadı. Hasan Karal’da aynı davranışları yaptı. Biz bu davranışları hak etmiyoruz, Sayın Başbakan’da bunu hak etmiyor.  Başbakanın gölgesine hiç kimse sığınmasın. 20 yıldır Mehmet Bekaroğlu sizin huzurunuzda siyaset yapıyor. Hiö duydunuz mu Bekaroğlu’nun mal varlığında haksız  bir büyüme oldu? Sizi hiç mahçup ettim mi? Tekrar geliyoruz, hizmet iiçin geliyoruz, adalet için geliyoruz. Biz hizmet için siyaset yapıyoruz ve Rize’de vicdanlar ittifakı  oluşturduk ve icdanlı insanlar bizim etrafımızda toplandı ve hergün büyüyoruz” dedi. 
“Başbakanın gölgesine sığınıyorlar”
Ak Parti yerel yöneticilerinin Başbakanın gölgesinde siyaset yaptığını, Rize halkının ise sürü olmadığını söyleyen Bekaroğlu,  “Bunların yapacakları tekşey var, Sayın Başbakanın gölgesine sığınacaklar. Hergün büyüdüğümüzü görüyorlar ve korku içerisindeler. Fakat birazda rahatlar, Sayın Başbakan gelecek, bir şey diyecek ve Rize’de herşey bitecek. Hayır, ne Rizeli nede Çayelili sürü değildir, kasaplara itibar etmeyecek. Rize Başkanını kendisi seçecek. Rize, Türkiye’nin en politik toplumudur, ne yapacağını nasıl yapacağını bilir, hiç kimsenin akıl vermesine gerek yok” ifadelerini kullandı.
Seçilen kişilerin kral ve padişah olmadığını, halkla eşit olduklarını ifade eden Bekaroğlu, “Hepimiz eşitiz, seçilen insanlar kral ve padişah olmaz. Seçildik diye sizden farklı olmuyoruz. Eşitiz, kardeşiz biz. Geleceksiniz, ne yaptığımızı ne ettiğimizi göreceksiniz. Böyle bir yönetim vaad ediyoruz” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI