Bakan Yazıcı Yağmur'da mahsur kaldı

Gümrük ve Ticaret Hayati Bakan Yazıcı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmaları için hazırlanan otobüste, AK Parti'ye üye olmak isteyen vatandaşların formlarını doldururken Eminönü'nde sağanağa

SİYASET 3.08.2014 09:24:54 17 0
Bakan Yazıcı Yağmur
Seçim otobüsünün içine giren Bakan Yazıcı, yağışın sona ermesini bekledi. Yağışın azalmasının ardından Yazıcı, Mısır Çarşısı'nda esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Yazıcı, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, kendilerinin hep halkla, esnaf ve sanatkarla, sanayicilerle birlikte olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Türkiye ekonomisinin aktörleri olan esnaflarımız, tüccar ve sanatkarlarımız son derece önemli. Biz bu ülkede yatırım yaparken, değişim ve dönüşümü sağlarken Marmaray gibi devasa bir projeyi gerçekleştirdik. Bunu kaynaklarımızla yapıyoruz. Elbette ki bunda yabancı sermayenin de katkısı var, ancak bizim kaynaklarımızı büyüten yani millete ait kasayı büyüten esnaf ve sanatkarımız, tüccar ve sanayicimizdir. Bunlar ne kadar çok kazanırsa o kadar çok vergi öder, verginin çoğalması millete ait kasanın büyümesi demektir. Büyüyen kasanın da hizmete dönüşmesi yaptığımız projelerin gerçekleşmesi için finansman kaynağını karşılaması demektir.'
Yazıcı, elbette ki esnaf sanatkarın, çalışan kesim, yani ekonominin tüm aktörleri ve aktif unsurlarının bütün sorunlarını hallettikleri şeklinde bir iddia içinde olmadıklarını ifade ederek, 'Ancak gidişimiz doğru, imkanlar ölçüsünde çalışan, üreten, pazarlayan kesimin önündeki engelleri kaldırıyor ve onların üzerindeki yükleri azaltmaya çalışıyoruz. Çünkü dünyada çok keskin bir rekabet var. Rekabet ortamında Türk müteşebbisinin bize ürettiğini pazarlama noktasında rekabet gücünü artırıcı önlemler alıyoruz. Dolayısıyla hal hatır soruyoruz hasbihal ediyoruz' diye konuştu.

Ayrıca cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olunduğunu ve 10 Ağustos Pazar günü Türkiye'de bir ilkin yaşanacağını anlatan Bakan Yazıcı, ilk defa milletin doğrudan doğruya sandığa gidip kullanacağı oylarla kendi cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlattı.

Yazıcı, bugüne kadar 11 cumhurbaşkanının olduğunu, onların seçim şekillerini herkesin bildiğini aktararak, sözlerine şöyle devam etti:
'Hep süreç tartışmalı olmuştur. Devreye yabancı unsurlar girmiştir. Bunların bazısı görülmüş bazısı görülmemiştir, ancak onların ne denli etkin sonuçları ortaya koyduğu süreçleri yaşayanlar tarafından bilinmektedir. Daha önce yaşanmış süreçlerin yaşanmaması için milletin iradesini, egemenlik hakkını tam olarak sandığa yansıtılmasını sağlamak amacıyla yaptığımız anayasa değişikliğini aziz milletimiz onaylamak suretiyle yürürlüğe koymuştur. O değişikliğin ilk uygulaması 10 Ağustos'ta gerçekleşecek. İnşallah yeni bir sayfa açılır.12 yıla yakın Türkiye'yi yöneten bir partiyiz, kendimizi aşan hedefler önümüze koyuyoruz. İktidarlar kendini aşamazsa giderek statükocu duruma düşerler. Biz Türkiye'de ilkleri yaşatan bir partiyiz. Yeni bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ziyaretimiz bununla ilgilidir, halkımızdan gördüğümüz yaklaşım çok pozitifti.'

- İstanbul'daki Sağanak
Bir gazetecinin İstanbul'daki yağışa ilişkin sorusu üzerine Bakan Yazıcı, 'Yağmurdan mağdur olmadım, zevkle izledim. Yağmur berekettir su hayattır. Yağan yağmurun akan suyun kimseye zarar vermeden akışını sağlamak ta belediyelerin yönetimlerin görevidir. Bu konuda da önleyici önlemler aldığımız kanısındayım. Allah herkesi felaketten korusun ama yağmurdan, sudan bereketini eksik etmesin' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI