AYAR'DAN BASIN TOPLANTISI

ADAY ADAYLIKLARIYLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİ.

SİYASET 2.11.2013 14:21:21 11 0
AYAR

 

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, bugün düzenlediği toplantı ile aday adaylığı sürecini değerlendirdi.

Yoğun bir aday adaylığı süreci yaşadıklarını ifade eden Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize genelinde 94 aday adayının başvuruda bulunduğunu ve dün akşam ( 1 Kasım ) itibariyle belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularının sona erdiğini, İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi aday adaylıklarına başvuruların 1 Aralık 2013 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

94 aday adayının belediyelere göre dağılımını da basın mensuplarıyla paylaşan Ayar, Rize İl Belediyesi ile Çamlıhemşin Belediyesine Rize’de en çok ilginin gösterildiğini ve her iki yere de 10 aday adayının başvuruda bulunduğunu kaydederekPazar, Ardeşen, Çaykent Belde Belediyesi ve Muradiye Belde Belediyesine 7’şer, Çayeli, Güneysu, Derepazarı ve Çayeli Büyükköy Belde belediyesine 5’er, İkizdere, Kalkandere ve kendirli Belde Belediyesine 4’er, Hemşin, İyidere, Çayeli Madenli Belde belediyesi ile Ardeşen Tunca Belde Belediyesine 3’er ve Fındıklı ilçesinde ise 2 aday adayının başvuru dosyalarını alarak toplamda 94 aday adayımızın dosyasını ve müracaatlarını almış olduk.” dedi.

Dosyaları bu akşam itibariyle kurye aracılığıyla Ak Parti Genel Merkezine ulaştıracaklarını sözlerine ekleyen Ayar, “Aday adayı arkadaşlarımızın müracaatlarının kendileri için, partimiz için, müracaatta bulundukları bölgeler için hayırlı olmasını temenni ediyor tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Kimin nasibi ise o aday olacaktır. Biz bu süreçte kendilerine her türlü katkıyı her türlü yardımı yapacağız. Bize düşen onlara ortam sunmak, ortam hazırlamak. Hiçbir adaya hiçbir teşkilat mensubumuz kavgacı olmayacak karşı da durmayacak. Tarafsızlık ilkeleri içerisinde bu süreci yöneteceğiz.

muhammed-avci-hikmet-ayar-ismail-soba.jpg

Konuşmasında Rizeli hemşerileri ile Rize halkına da teşekkürlerini ileten Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, bu süreçte Rize halkından olumlu manada teşvik görerek olumlu katkılarını aldıklarını ve aday adaylığı sürecini başarılı bir şekilde sona erdirdiklerini ancak sürecin burada sona ermediğini kaydetti.

Ayar açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken basın mensuplarından aday adaylığının fazla olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz yönündeki soruyu “Adaylıklar toplumun bir yansıması olmalı. Bunun için basın mensuplarının adaylıklarını memnuniyetle karşılıyorum. Her kesimden insanların hatta her kesimden insanların listelerde yer alması gerekir. Biz bunu ne ölçüde başarırsak o kadar başarılı oluruz. Buna da çok dikkat edeceğiz.” şeklinde cevapladı.

Ayar, Rize Belediyesi Başkanlığı için Genel Merkeze herhangi bir başvurunun olup olmadığı yönündeki soruya ise “Genel Merkezimize Rize Belediyesi için herhangi bir başvuru olduğu yönünde bilgi gelmedi.” dedi.

İl Başkanı Ayar, ayrıca basın mensuplarına da aday adaylığı süresince göstermiş oldukları anlayış ve destekten dolayı teşekkür etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI