Avcı, Rize yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile birlikte Rize de yatırımları inceledi

SİYASET 20.11.2021 10:46:08 63 0
Avcı, Rize yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

DEREPAZARI-KENDİRLİ KARAYOLU ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı, “Rize’mize katkı sağlayacak bütün çalışmaların, projelerin titizlikte takipçisiyiz. Derepazarı Kendirli Transit yolunun 2,3 km’lik bölümünü bir an evvel vatandaşımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımıza hız verdik” dedi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile birlikte Derepazarı’nda yapımı devam eden yol çalışmaları ile alakalı Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Karayolları Rize 103.Şube Müdürü Ercan Çiçek ve yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelerek, AK Parti Derepazarı İlçe Teşkilatıyla toplantı gerçekleştirdi.

Derepazarı - Kendirli Transit yolu ile alakalı çalışmaları yerinde inceleyen Milletvekili Avcı; “Rize’mize katkı sağlayacak bütün çalışmaların, projelerin titizlikte takipçisiyiz. Bu yol bizim için çok fazla önem arz etmektedir. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda Karayolları tarafından yapılması planlanan Derepazarı Kendirli karayolunun 2.3 km’lik bölümünün bir an önce hizmete alınması konusunda görüş birliğine vardık. Bir an evvel vatandaşımızın hizmetine sunulması için çalışmalarımıza hız verdik. Derepazarı girişi ile Nurçay arasındaki bölümde birkaç müdahale ile buradaki yolu aktif hale getireceğiz. DSİ ile görüşüp, dere üzerindeki geçişi sağlarsak, Çaykur fabrikasına dokunmadan oradaki geçişi sağlamayı hedefliyoruz. İmalatın büyük bir bölümünü bitirmiş durumdayız. DSİ ile görüşüp, köprü bağlantısını sağladıktan sonra asfaltlama ve birkaç noktada kamulaştırmayla birlikte yolun Nurçay’a kadar olan kısmını bitirmiş olarak vatandaşımızın hizmetine açacağız inşallah. Kamulaştırmalarla ilgili bazı problemler var.Hak sahiplerinden ricamız, verecekleri muvafakatname üretimi özellikle yan duvarlar ve şev betonların yapımını hızlandırır. Derepazarı sahil yoluyla bağlantısını hemzemin geçişle ve dönel kavşakla yapmayı planlıyoruz. 2.3 km’lik yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunduktan sonra önümüzdeki yıllarda kalan projeyi tamamlayıp, Derepazarı ile Kendirli arasındaki transit yolu bitirmiş olacağız. Bu çalışmaları gerçekleştirirken yörenin taleplerini bize doğrudan aktaran Derepazarı teşkilatımızın görüşlerine uygun olarak buradaki imalatı yapıyoruz. Yapılan çalışmalar konusunda teşkilatımızla sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte yörede ticari, turistik ve sosyal faaliyetlerin önü açılmış olacak. Hem Derepazarı hem de Kendirli Beldemize hayırlı olsun” dedi.

AVCI’DAN SALARHA’YA DUBLE YOL MÜJDESİ

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Salarha duble yol şantiyesinde incelemelerde bulunarak, “İnşallah çok yakın bir zamanda çalışmalara başlayacağız. Hızlı bir şekilde inşallah Muradiye’ye kadar duble yolumuzu tamamlayacağız. Bunlar tamamlanırken biz Muradiye’den Andon’a kadar olan bölgenin ihale edilmesiyle ilgili çalışmaları bir taraftan yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile birlikte Salarha’da yapımı devam eden yol çalışmaları ile alakalı Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Karayolları Rize 103.Şube Müdürü Ercan Çiçek ve yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelerek, Salarha Duble yolu şantiyesinde toplantı gerçekleştirdi.

Salarha Duble Yolunun başlaması vesilesiyle şantiyede yetkililerden bilgi alan Milletvekili Avcı “Salarha Duble yoluyla alakalı Belediye başkanlarımızla müzakerelerimizi tamamladık. Milletvekili adayı olduğumuz süre zarfında söz vermiştik bunlardan bir tanesi de Salarha Duble yoldu o gün verdiğimiz sözlerin hepsini tek tek yerine getirdik hamdolsun. Duble yol meselesi milletvekili olduktan sonra üzerinde ilk müzakere ettiğimiz konulardan bir tanesi. İl Başkanımızla birlikte çok çalıştık hamdolsun ihalesi yapıldı. Karayolları bölge müdürümüz burada, yüklenici firma burada bugün son durumu ile ilgili bilgileri alacağız kendilerinden. İnşallah çok yakın bir zamanda çalışmalara başlayacağız. Hızlı bir şekilde inşallah Muradiye’ye kadar duble yolumuzu tamamlayacağız. Bunlar tamamlanırken biz Muradiye’den Andon’a kadar olan bölgenin ihale edilmesiyle ilgili çalışmaları bir taraftan yürütmeye devam edeceğiz. Burada bölge halkından destek beklediğimiz konular var. Herkes yolu sağa sola çekmeye çalışıyor. Sadece bütüncül olarak sorun oluşturan bölgeler varsa o konuda çalışmaları gözden geçirebiliriz. Bir kazanım elde ettik. Burası kapsamlı bir yol şehirlerarası yola göre dizayn edeceğimiz bir yol. Yarın bir gün burayı İkizdere’ye bağlayacak şekilde bir planlama yapmamız lazım. O planlama yapılırken de biz yolun virajlarını kalitesini konforunu her şeyini o şehirlerarası yola göre dizayn edeceğiz. Belediye Başkanlarımızla bu çalışma üzerinde sürekli müzakerelerde bulunuyoruz. Burası bizim bölgemiz burada doğduk burada büyüdük. Burada bir eser bırakmaya çalışıyoruz. Yarın bir gün hiçbirimiz bu makamlarda değiliz. Mühim olan burada bıraktığımız eserdir. Bâkî kalan bu gök kubbede bir hoş sadâ. Çocuklarımıza torunlarımıza diyeceğiz ki şu Salarha Tünelinin duble yolunda bizim emeğimiz var. Bu bize yeter” dedi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU MÜFTÜ KAVŞAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILIYOR

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Karayolları Rize 103. Şube Müdürü Ercan Çiçek ile birlikte Güney Çevre yolu Menderes bulvarı ve Müftü Mahallesi kavşağıyla ilgili alanda incelemelerde bulundu.

İl Başkanı Alim yapılan inceleme sonrasında geçtiğimiz aylarda hamdolsun Güney Çevre Yolu Menderes bulvarı ve Müftü kavşağıyla alakalı kamulaştırma için gerekli ödenek geldi. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve milletine olan aşkı sayesinde hayata geçirdiğimiz ulaştırma ve altyapı yatırımlarımızla şehrimizi imar etmeye devam ediyoruz.Bugün karayolları bölge müdürümüzle birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, istişare ettik. AK Parti kurulduğu günden bu güne kadar olan yolculuğunda halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla devam etmiştir.İktidarımız boyunca sayısız hizmetleri ülkemize kazandırdık. İlimiz ölçeğinde de devasa hizmetleri şehrimize kazandırdık. Bu minvalde Güney Çevre Yolu Müftü kavşağı için gerekli çalışmalar 20 gün içerisinde başlayacak inşallah. Güney Çevre Yolunu Menderes bulvarına bağlantı noktasına imar edeceğiz.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI