Avcı “Bütün Gücümüzü Çayeli’ne Seferber Etmiş Durumdayız”

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı Çayeli’nde hasar oluşan köylerde inceleme yaparak, “Biz bütün gücümüzü Çayeli’nde seferber etmiş durumdayız. Hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. E

SİYASET 18.07.2020 21:58:19 39 0
Avcı “Bütün Gücümüzü Çayeli’ne Seferber Etmiş Durumdayız”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim yoğun yağış sonrası sel ve heyelanın yaşandığı Çayeli ilçesinde köyleri ziyaret ederek çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Milletvekili Muhammed Avcı ve İl Başkanı İshak Alim yağış sonrası sel ve heyelanın olduğu Beyazsu, Güzeltepe, Yamaç, Sırt, Köprübaşı ve Sarısu Köylerini ziyaret ederek afette oluşan hasarlar sonrası alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar yaptılar. Afette zarara gören vatandaşları ziyaret ettiler. Ziyaretler sırasında; İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan, AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, DSİ Şube Müdürü Sinan Yıldız ve il genel meclis üyeleri de kendilerine eşlik etti.

Son 200 yılın en yüksek yağışı bölgede oluştu

Milletvekili Muhammed Avcı son 200 yılın en yüksek yağışının bölgeye yağdığını belirterek, “Son 200 yılın en yüksek yağışı bölgede oluştu. Vefat eden hemşehrilerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Manzaranın bütününe baktığımız zaman son 200 yılda görülebilecek en yüksek yağışın bir bölgede toplandığını görüyoruz.” dedi

Devletimiz bütün gücünü buraya sevk etmiştir

Milletvekili Avcı Devletin bütün gücüyle bölgede olduğunu belirterek, “İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Genel Başkan Yardımcımız Rize Milletvekilimiz Hayati Yazıcı, yoğun afetin yaşandığı akşam olay yerine intikal ettiler. Vali bey olay yerindeydi. İldeki bütün sorumlular oluşturulan merkezde süreci sevk ve idare ettiler. Devletimiz bütün gücünü buraya sevk etmiştir. Bizzat Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bölge illerinden alınabilecek bütün ekipmanlar bu bölgeye intikal ettirildi.

Bütün hemşehrilerimiz şu konuda müsterih olsunlar başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere en alt kademesine kadar siyasetiyle, bürokratıyla devletimiz bütün gücünü ortaya koydu ve buradaki hemşehrilerimizin mağdur olamaması için bütün gayreti gösterdi. Şimdi çok hızlı bir şekilde hasar görmüş alanlara müdahale ediyoruz. Evleri zarar gören vatandaşlarımıza bir yandan kira yardımı yapıyoruz. Acil desteklerimiz de var onları da bir taraftan yapmaya çalışıyoruz. Özel idaremiz bütün ekipmanıyla sahada. Şu anda Çayeli’nde 60 makine ayrı ayrı yerde çalışma yapıyor. Biz bütün gücümüzü Çayeli’nde seferber etmiş durumdayız. Hızlı bir şekilde vatandaşımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Diğer yandan özel idaremize acil yardım ödeneği aktardık. Bu ödenekle bütün alt yapı hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bir yandan altyapının tespitlerini yapıyoruz. Çevre ve şehircilik bakanımızla birlikte bölgeye geldik. Şehir merkezinde oluşan hasarlar nedeniyle Çayeli belediyemize bir yardım yapmamız gerekiyordu onu yaptık. Diğer yandan makine yardımını da bakan bey sağladı. Madenli beldesine geçtik Madenli Belediyesi de acil yardım ödeneğinden yardımını alıyor. Allah bize bir daha böyle afet yaşatmasın. En kısa zamanda bütün yaraları saracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatıdır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı