Alim,Ak Parti kongrelerinin hizmet yarışında olanlarla dostluk, barış, kardeşlik içerisinde gerçekleşiyor

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 15 Şubat’ta gerçekleşecek kongredeki yönetim kadrosunun önceki yönetimde olduğu gibi milletin haliyle hemhal olan insanlardan oluşan bir yönetim kadrosu olacağını ve herkesin AK Parti’de kendine ait

SİYASET 11.02.2021 10:37:07 33 0
Alim,Ak Parti kongrelerinin hizmet yarışında olanlarla dostluk, barış, kardeşlik içerisinde gerçekleşiyor

AK Parti Rize İl Başkanlığının 7. Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla 15 Şubat Pazartesi günü saat: 13.30’da Rize Yenişehir Spor Salonunda pandemi kuralları maske, mesafe ve hijyen kuralları altında gerçekleştirilecek. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, kongre öncesinde yaptığı açıklamada, kongre çalışmalarının titizlikle devam ettiğini kaydederek, AK Parti’nin Türkiye Partisi olduğunu, bu memlekette herkese hitap ettiğini ve Rize’de de oluşturacakları yönetim kadrosunun önceki yönetimde olduğu gibi örnek bir yönetim kadrosu olacağını belirterek, “Herkesin AK Parti’de kendine ait bir şey bulabildiğini bu kadromuzda görecek hemşehrilerimiz. Çok güzel, kapsayıcı, kuşatıcı, hakikaten derdi memleket olan ve milletin haliyle hemhal olan insanlardan oluşan önceki yönetimde de olduğu gibi yine öyle çok nezih, güzel bir yönetim oluşturacağız ve yine milletimiz, şehrimiz, ülkemiz için koşmaya, çalışmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 15 Şubat’ta gerçekleştirecekleri kongrede 3 yılı aşan bir yönetim sürecinin de sonuna geleceklerini ve yönetimde bazı değişikliklerin yaşanacağını kaydeden Alim, kongrelerin bir ayrılık olmadığını birlik ve beraberliğin güçlenerek bayrak değişiminin yaşandığını belirterek, “3 yılı aşan bir zaman diliminde arkadaşlarımızla uyum içinde birlikte çalıştık. Pandemi dolayısıyla yönetimimizin görev süresi 3 yılı biraz aştı. Bu zaman zarfında arkadaşlarımızla çok güzel çalışmalar yürüttük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongrede değişiklikler şüphesiz olacaktır ama kongreler bir ayrılış değil bir bayrak yarışıdır. Yeni yeni isimleri kadroya dahil edeceğiz, bazı arkadaşlarımız farklı konumlarda hizmetine devam edecek. Bayrağı bazı arkadaşlarımız diğer bir arkadaşına devredecek. Dolayısıyla kongrede yeni bir heyecan kazanmış olacağız.” diye konuştu.

AK Parti Rize İl Başkanı Alim, uyum içinde birlikte hizmet üretmeye çalıştıkları yönetimdeki tüm çalışma arkadaşlarına hizmetleri dolayısıyla teşekkür ederek, Rize’deki tüm yönetici kadrosunun uyumunun önemine dikkat çekti.Kentteki yönetici kadrosunun uyumu sayesinde önemli hizmetlerde bulunulduğunu kaydeden Alim, Türkiye'deki 100 mega projeden 3'ü konumunda bulunan ve yapım çalışmaları devam eden İyidere Lojistik Merkezi ile Rize - Artvin Havalimanı ve Rize Şehir Hastanesi dışında Rize ölçeğinde mega sayılacak ve şehrin çehresinin tamamen değiştireceğinden hayal ötesi olarak değerlendirilebilecek projelerin hayata geçirildiğini belirterek bu projelerden bazılarının şehir merkezindeki mega dönüşüm olan ve caddeye açık avm özelliği kazandıracak Osman Karavin Caddesindeki dönüşümle beraber yine kentsel dönüşüm kapsamında eski müftülük sitesi ile Deniz Sitesinin yıkılması, Engindere Mahallesindeki Pisa Kuleleri olarak adlandırılan binaların yıkımı, Yağlıtaş Mahallesindeki kentsel dönüşüm, belediyenin Kültür Sokağı projesi, Pazaryolu Caddesindeki dönüşüm, Temmuz ayında ikinci tüpü hizmete girecek olan ve Rize’nin bütününe hizmet verecek olan Salarha Tüneli projesi, Ayder ve Hemşin’deki dönüşüm projeleri ile İkizdere’nin cazibe merkezi haline getirilmesi projesi olduğunu ifade etti.

Ak Parti kongrelerinin hizmet yarışında olanlarla dostluk, barış, kardeşlik içerisinde gerçekleştirildiğini kaydeden İl Başkanı Alim, Rize’de de aynı şekilde büyük bir coşkuyla kongrenin gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Hizmet yarışında ve heyecanında olan arkadaşlarımız görevi bir diğer arkadaşına devrediyor. Bizde esasen makam, mevki, koltuk önemi yok. Aslolan hizmet aşkıdır, memleketine milletine hizmet aşkıdır. Bu aşkla ilçe kongrelerimizi, kadın kolu il kongremizi ve gençlik kolu ilçe kongrelerimizi tamamladık ve bunları gayet güzel bir şekilde istişare ortamı içerisinde gerçekleştirdik. İlimizde şu anda çok güzel bir uyum mevcut ve uyum içerisindeyiz. İlimizde şu anda yapılan bu denli güzel yatırımlarda bu uyumun katkısı büyük. Bir ilde eğer bu denli bir uyum olmazsa biri a derse biri z derse zaten bu denli bir ahenkli uyum yatırıma dönmez, hizmete dönmez. Herkes görevini biliyor, herkes kendi görevini en iyi şekilde yapıyor. Dolayısıyla bunlarda hemşehrilerimize hizmet olarak yansıyor. Bunu görüyoruz zaten. Hakikaten şu koşullara rağmen çok güzel hizmetler yapılıyor. Bizde kongrelerimizi bu uyum içinde, istişare içinde çok güzel bir şekilde tamamladık 15 Şubat’ta da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Geniş bir istişare ile partimizin kuruluşundan bu zamana kadar değişik kademelerde görev almış olan bütün yöneticilerimizle görev alan herkesle istişare içinde süreci yönetiyoruz. Küçük kısır döngü içerisine girmedik girmeyiz, Rize’de de bu böyledir. Girmedik girmeyiz de. Yine 15 Şubat’ta oluşacak yeni kadromuzda AK Parti’nin Rize’de de herkese hitap edebildiğini, ettiğini, herkesin AK Parti’de kendine ait bir şey bulabildiğini bu kadromuzda görecek hemşehrilerimiz. Çok güzel kapsayıcı, kuşatıcı, hakikaten derdi memleket olan, milletin haliyle hemhal olan insanlardan oluşan çok nezih güzel bir önceki yönetimde de olduğu gibi yine öyle bir yönetim oluşturacağız ve yine koşmaya, hemşehrilerimiz ve milletimiz için hizmet üretmeye, durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İshak ALİM kimdir;

12 Haziran 1980’de Rize merkezde doğdu. İlkokulu Camidağı Köyü İlköğretim Okulunda, Orta Okulu ve Liseyi Rize İmam Hatip Lisesinde okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 2005 yılında AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak siyasete ilk adımını attı. 2006’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik bürosunda çalışmaya

başladı. 2007’de vatani görevini kısa dönem olarak tamamladıktan sonra, 2008’de AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi. 2009’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak kendine ait bürosunda serbest meslek faaliyetine başladı. 26 Kasım 2011’de İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini kongreyle devretti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2014 yılında Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı görevini sürdürürken bu görevinden istifa ederek Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildi. Daha sonra Aralık 2015’te yapılan İl Kongresiyle İl Yönetim Kuruluna seçildi ve Özel Kalem Müdürlüğünden istifa etti. 2017 Ağustos’ta yapılan Merkez İlçe Olağan Kongresiyle Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. 23 Temmuz 2018 tarihinde AK Parti Rize İl Başkanı olarak atandı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetim kademelerinde görev yapmış olan İshak ALİM, halen Rize İmam Hatipliler Derneğinin kurucu üyeleri arasındadır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik faaliyetini icra etmekte olan İshak ALİM, evli ve iki çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı