AK PARTİ RİZE 106.İL DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

AK Parti Rize İl Başkanlığı Daraltılmış İl Danışma Meclis toplantısı AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve teşkilat mensuplarının katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçe

SİYASET 6.03.2022 11:09:54 28 0
AK PARTİ RİZE 106.İL DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

AK Parti Rize İl Başkanlığı Daraltılmış İl Danışma Meclis toplantısı AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve teşkilat mensuplarının katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Milletvekili Osman Aşkın Bak “Biz de o dönemlerde mücadele verdik”

Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak İl Danışma toplantısında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Ben 28 Şubatı yaşayanlardanım. Üniversite kapısında çocuğunu getiren velileri kapıdan ağlayarak dönen aileleri kendi gözlerimle gördüm. İkna odalarına gönderilen çocukları onların yaşadıkları travmaları gördüm. Sınavlara alınmadı o çocuklar. Kendi çabalarımızla risk alarak onları sınavlara almaya çalıştık. Zorlu dönemlerden geçtik. Şimdi Meclise, kamuya, kurumlara, kuruluşlara başörtülü kadınların girebilmesini sağlayan onlara haklarını geri veren kim tabii ki Recep Tayyip Erdoğan. Gücünü siz teşkilatlardan alan Dünya mazlumların umudu kimsesizlerin kimsesi Recep Tayyip Erdoğan”dedi.

“ Batının ikiyüzlülüğünü de görüyorsunuz”

Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Osman Aşkın Bak “Rusya -Ukrayna krizi malum 24 Şubat’ta Rusya Ukrayna’ya işgale başladı. Görüntüleri izlediniz. Savaşın kazananı yok savaşın kazananı olmaz. İnsanların durumunu görüyorsunuz. Burada ayrıca batının ikiyüzlülüğünü de görüyorsunuz. Daha önce Suriyelileri almayan batı biz bunları alamayız diye ifadelerde bulunan batı şimdi sarışın mavi gözlü ve ortodoks şeklinde ayrım yaparak kapılarını açıyor. Şu anki Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ne diyor şimdi yardım etmeyecekseniz ne zaman yardım edeceksiniz. Amerika’nın tavrını gördünüz yardım edeceğim dedi etmedi. Dolayısıyla Avrupa’nın iki yüzlüğünü tekrar görmüş olduk. Bu yüzden güçlü bir savunma sanayiine sahip olmak çok önemli Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemiz savunma sanayiinde çok iyi yerlere geldi. Kolay değil enerji krizi olarak bütün dünya bu konuyla boğuşuyor enerji çok çok önemli enerji bir silah olarak kullanılıyor” dedi.

“Bunlara güvenmeyin bunlar altılı ganyan”

Muhalefetin birleşerek oluşturduğu ittifaka ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Bak “Bunlara güvenmeyin bunlar altılı ganyan ilk verdikleri görüntüyü izlediniz değil mi? Sen benim önüme geçtin, sen yan tarafta dur, sen önde dur, sen yana çekil derken daha aynı anda bir görüntü bile sergileyemediler. Amaçları belli tamamen Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulan birbirine benzemezlerden oluşan bir ittifak. Dolayısıyla kim ne derse desin biz milletimizle beraber yürümeye devam edeceğiz Recep Tayyip Erdoğan’la beraber yürümeye devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında Rizeli hemşerileri olarak Kaçkar dağları gibi dimdik duracağız. Biz AK Parti olarak, bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’la yürümeye devam edeceğiz. 2023 seçimlerinde yine sandıkları patlatacağız herkes yine Rize’ye bakacak. Zor süreçlerden geçiyoruz ama çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

“Başka Türkiye yok, Başka Recep Tayyip Erdoğan’da yok”

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren İl Başkanı İshak Alim teşkilat çalışmalarına değinerek; “Dün olduğu gibi bugünde çalışmalarımıza hız kazandırarak, yağmur çamur demeden tüm teşkilatlarımız kapı kapı dolaşarak bu davayı anlatmamız gerekiyor. Bütün kademelerimizle sürekli

sahada olmamız lazım. Çünkü bizim omzumuzdaki yük sadece ilimiz ölçeğinde değil, Dünya mazlumlarının umudu liderimiz Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın 20 yılda ülkemize kazandırdıklarını kaybetmemek için çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini karartmak isteyenlere fırsat vermemek için durmadan yorulmadan çalışmamız gerekiyor. Başka Türkiye yok, Başka Recep Tayyip Erdoğan’da yok hem liderimize hem ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

“Bu durum resmen bir akıl tutulması”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İçişleri Bakanlığı döneminde 28 Şubat sürecine ilişkin ifadelerini partililere kısa bir video ile hatırlatan Alim “Hepiniz televizyonlardan, internet üzerinden izlemişsinizdir. Sayın Meral Akşener İçişleri Bakanlığı döneminde katıldığı televizyon programında MGK kararlarının uygulanacağını kesin bir dille ifade etmişti. Yani anlatmak istediği : İkna odaları kurulacak, başörtülüler üniversiteye gitmeyecek, iş yerinde çalışmayacak, polis olamayacak, hakim olamayacak, savcı olamayacak. Sonra bugün 28 Şubat sürecine ilişkin en çok kendisinin mücadele ettiğini belirtiyor. “Başörtüsüne uzatılan o el 28 Şubatlarda sus pus olmuşken, başörtüsüne uzanan elleri kırarım diyen bendim ben” diyor. Bu durum resmen bir akıl tutulması. Hakikaten vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçiyor. Bu nasıl bir aymazlık. Bununla alakalı o dönemde tepkileri verenlerin kim olduğu apaçık ortada. Şimdi çıkıyor utanmadan diyor ki “Ben nasıl mücadele ettim herkes biliyor. Google hazretlerine sorun” diyor. Biz de onun deyimiyle Google hazretlerine sorarak, 28 Şubat sürecinde yaptıklarıyla bugünkü söylemleri arasındaki uçurumu görmüş olduk” dedi.

28 Şubatçılara fırsat vermememiz gerekiyor”

28 Şubat ittifakın içerisinde Meral Akşener’in yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu’ nun kullandığı ifadelere de değinen Alim “ Sadece Meral Akşener mi böyle? Bir de ana muhalefet lideri sayın Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri var. Şimdi Ukrayna’da görüyoruz muhalefette olan önceki dönem Ukrayna Cumhurbaşkanı vatan söz konusuysa gerisi teferruattır diyerek, silahını alıp Rusya’ya karşı mücadeleye başladı . CHP Genel Başkanı ise bizde de aynı durum söz konusu olduğu zaman 15 Temmuz gecesi herkes tanklara kendini siper ederken, biliyorsunuz kendisi televizyon karşısında kahvesi eşliğinde oturarak, olanı biteni sinema izler gibi odasından takip etti. Bütün bunlar yaşandıktan sonra sayın Kılçdaroğlu’da “ O süreçte en büyük mücadeleyi ben verdim” dedi. Bu durum milletin aklıyla, hafızasıyla resmen dalga geçmek. Şimdi birbirine benzemezlerden oluşan bu ittifak grubu 28 Şubat’ta bir bildiri yayınladı.Daha yan yana yürümeyi beceremezken dünya sistemini güçlendireceklerini ve daha sağlıklı bir sistem getireceklerini ifade ediyorlar. 28 Şubat’ta bunu yaparakta esasında vatandaşlarımıza sübliminal bir mesaj veriyorlar. Biz sizi geriye 28 Şubat’a taşıyacağız şeklinde bir mesaj iletiyorlar. Bu millet zaten darbelerden, vesayet odaklarından, bu zihniyetlilerden çok çekti. Bu teşkilatlar var olduğu sürece bir daha o dönemlere geri döner mi? Recep Tayyip Erdoğan var olduğu sürece onlar Türkiye’yi bir daha o günlere geri götürebilir mi? Bu millet size haddinizi meşru bir şekilde sandıkta bildirmez mi? İşte tam da bu yüzden bu yaşadıklarımızdan yola çıkarak, bizim daha fazla çalışmamız gerekiyor. Kardeşlik hukukumuzu, birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor.28 Şubatçılara fırsat vermememiz gerekiyor” dedi.

Programda İl genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer yaptıkları çalışmalarla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Toplantı yapılan teşkilat çalışmalarının müzakeresi ile son buldu


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı