AK PARTİ FINDIKLI İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Partisinin Fındıklı İlçe Danışma Meclis toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Partinin Türkiye’ye sağladığı kazanımları hafızanızdan asla çıkartmayın canlı tutun”dedi.

SİYASET 14.02.2022 11:51:11 55 0
AK PARTİ FINDIKLI İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Partisinin Fındıklı İlçe Danışma Meclis toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Partinin Türkiye’ye sağladığı kazanımları hafızanızdan asla çıkartmayın canlı tutun”dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla Fındıklı İlçe Danışma Meclis toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti Fındıklı İlçe Danışma Meclis toplantısı İlçe Başkanı İsmail Fethi Velioğlu’nun teşkilat çalışmalarına değindiği açılış konuşmasıyla başladı.

Yapılan toplantıda bir selamlama konuşması gerçekleştiren İl Başkanı İshak Alim “Teşkilatta olan her bir mensubumuz bu ailede olduğu için gurur duymalı. İcraatlarla dolu geçmişe sahip bir Partinin teşkilatında olmak şüphesiz gurur vericidir. Çünkü ilimiz ülke geneline baktığımızda devasal yatırımlarla donanmış bir il olarak ön plana çıkmaktadır. İnşallah yarınlarda bu birlikteliğimiz böyle devam ettiği sürece Cumhurbaşkanımızın,Partimizin ve davamızın yanında sapasağlam böyle durduğumuz sürece çok daha fazlasını hem ilimiz hem bölgemiz hem ülkemiz kazanmaya devam edecektir. Üç gün önce yine Fındıklı’daydık. Fındıklı ilçemizdeki çalışmaları istişare etmek için muhtarlarımızla bir araya gelerek verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Fındıklı ilçemizde de ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz gerek vatandaşlarımızla gerekse teşkilat mensuplarımızla bir araya geliyoruz. Çünkü her zaman belirttiğimiz gibi biz bir aileyiz ve aile mensupları sürekli bir arada olmalı.

İl Başkanı Alim “Bu hikayenin on binlerce kahramanı var”

AK Parti teşkilatlarında bu hikayenin on binlerce kahramanı olduğunu dile getiren Başkan Alim “Bu hikayenin on binlerce kahramanı var ve hikayeleri var her bir gönüldaşımız, teşkilat mensubumuz kendi kahramanlıklarını oluşturmalı. Bu teşkilatlarda nice kahramanlar,kahramanlıklar mevcut. Ailesinden fedakârlık yapıp bu salonları dolduranlar, yıllardır durmadan yorulmadan ilk günkü aşkla heyecanla çizgisini bozmadan özverili fedakar bir şekilde çalışmalarını sürdüren kahramanlarımız var. Yapmış olduğumuz her çalışmada önemli olan her birimizin aynaya bakarak kendi eksikliklerini görmesi ve bu eksiklikleri nasıl tamamlayabiliriz şeklinde düşünmesi, dertlenmesidir. Ben her bir teşkilat mensubumuzun bu doğrultuda çalışacağına inanıyorum. Kuruluşundan bugüne teşkilatımız da görev alan bütün teşkilat mensuplarımızı ziyaret etmeliyiz her zaman söylüyoruz biz bir aileyiz bu ailenin yapması gereken aile gerekleridir bunlar. Gönüllere dokunan işler yapmamız lazım gönüle dokunan işler yaptığımız taktirde yaptığımız işten daha çok keyif alırız.Tüm teşkilat kademelerimizin yapması gereken kapı kapı, cadde cadde, sokak sokak, hane hane dolaşarak çalışmalarımızı, icraatlarımızı anlatmak vatandaşlarımızla hemhal olmak.Hep söylüyoruz biz birlikte güçlüyüz. Teşkilatının birlik ve beraberliğinden güç alan yapmış olduğu icraatlarla Türkiye’yi imar eden bir Partiyiz”dedi.

Milletvekili Osman Aşkın Bak“Türkiye artık masada söz sahibi dinamikleri kontrol eden güçlü bir ülke”

Fındıklı İlçe Danışma Meclisi toplantısında Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak konuşmasına dış politikadaki gelişmeleri aktararak başladı: “Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Ukrayna’daydık. Kendisi Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüştü biliyorsunuz Ukrayna - Rusya gerginliği bölgemiz için çok önemli Sayın Cumhurbaşkanımız bölgemiz için önemli temaslarda bulundu. Süreç

çok çok sıcak tüm dünya bu süreci takip ediyor tabi bölgemizi bizi ilgilendiren bir süreç.İki hafta önce Brüksel’de Nato Parlamenter temsilcileri olarak, Ukraynalı milletvekilleri ile bir araya geldik. İnşallah Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde Putin‘le görüşme gerçekleştirecek dolayısıyla Türkiye artık masada söz sahibi dinamikleri kontrol eden güçlü bir ülke. Bu süreci hepimiz izliyoruz inşallah bu süreç barışçıl bir şekilde yönetilir. Yoğun bir tempomuz var önümüzdeki hafta yine Brüksel’e gideceğiz konularla ilgili görüşmeler sağlayacağız. Önemli olan bir konuda malumunuz çay gübre konusu bu konularla ilgili tarım bakanımızla il başkanımızla birlikte toplantılar gerçekleştirdik. Yapılan çalışmaları takip ediyoruz çiftçilerimiz için önemli olan konular bizim içinde çok fazla önem arz ediyor. Yakından takipçisiyiz bu konuların” dedi.

“AK Parti iktidarları eser siyaseti yapar”

Fındıklı’daki çalışmalara değinen Milletvekili Osman Aşkın Bak “ Gençlik Spor Bakanlığı dönemimizde başlattığımız şu anda burada Türkiye’nin en güzel en önemli Fındıklı Gençlik Kampını hayata geçirdik. Çok önemli bir yatırım ilçemiz için, Rizemiz için 100 milyon TL’lik bir yatırım. Türkiye’nin en güzel gençlik parkı. Bu hizmeti kim yaptı AK Parti yaptı bunları anlatacağız. Öğrencilerimiz için Yurt yaptık. Fındıklı ilçemizde gençlik merkezi yaptık şu an bu yapmış olduğumuz çalışmalar sadece Gençlik Spor Bakanlığına bağlı yatırımlar.Bunun dışında çok şey yapıldı yapılmaya da devam edilecek. Bu eserlerin hepsini biz kazandırıyoruz bölgemize AK Parti yapıyor sizlerin gayretli, özverili çalışmalarıyla. Biz her zaman sahadayız güçlü bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Her alanda çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz meclis çalışmalarımız devam ediyor.Bizler çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz bunları da anlatmakla mükellefiz. İlimize daha fazla kazanım sağlamak için devam ediyoruz. AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin olduğu gibi Rize’nin çehresi de değişti. Değişmeye de devam edecek. Fındıklıda Sümer çay fabrikası yapıldı bizim iktidarımız döneminde yapıldı. AK Parti iktidarları eser siyaseti yapar. 500 tonluk çay fabrikasını ilçemize kazandırdık. Burada insanlara istihdam sağlıyor bölgemiz gelişmeye devam ediyor. Herkes çabalarını ortaya koyuyor biz başımız dik bir şekilde yaptıklarımızı anlatmaya devam edeceğiz. Sahada olacağız güçlü olacağız yaptıklarımızı anlatmaya devam edeceğiz.Biz birlikte güçlüyüz güçlü bir aileyiz bölgemizin insanımızı seviyoruz. Fındıklı’yı seviyoruz. Şunu unutmayın Recep Tayyip Erdoğan hem mazlumların sesi mazlumların kimsesi bölgenin önemli bir lideri. Ona güveniyoruz onu çok seviyoruz onunla beraber yol yürümeye devam edeceğiz, yolun sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı “Popülizm bizim siyaset tarzımız olmadı”

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrilerine selamlarını ileterek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı “Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdim. “Hemşehrilerime kardeşlerime, yol arkadaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi. Çok önemli işler yapıyoruz hep birlikte AK Parti siyasi çatısı altında AK Parti markası altında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 3 Kasım 2002'den bu yana durmaksızın gece gündüz koşmak suretiyle hep birlikte Türkiye’yi değiştiriyor dönüştürüyoruz. Kendi değerinizi bilin kendinize haksızlık yapmayın. Genel Merkezimizin yapmış olduğu çalışmanın sloganı gibi “Bu hikayenin kahramanı sensin” bu hikayenin kahramanı Ahmet sensin, Fatma sensin, Ayşe sensin bu hikayeler önemlidir. Bu hikaye ne? AK Partinin hikayesidir. Masal hayaldir hikaye ise gerçektir. Öyle bir Türkiye'yi hep birlikte çalışarak, liderimizin öncülüğünde bugünlere getirdik ki nereye bakarsanız bakın o alanda Türkiye'ye muazzam kazanımlar sağlanmış. Bizler popülizm yapmadık ki popülizm bizim siyaset tarzımız olmadı hiçbir zaman. Rasyonel,doğru neyse bunları ele almak suretiyle Türkiye’nin imkanlarını planladık projelerini bunu buna göre realize ettik bugünlere getirdik.

“Durmak Yok, Yola Devam”

Çalışma tarzlarını sloganlarla özetlediklerini ifade eden Yazıcı “Çalışmalarımızı sloganlarımızla özetliyoruz. “ Durmak Yok, Yola Devam” gibi bizim 22 Temmuz 2007 seçimlerinde oluşturduğumuz slogan buydu durmak yok yola devam. Milletimizden aldığımız yetkiyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bilgiyi kim veriyor millet veriyor ne zaman veriyor seçimde sandıkta veriyor ve aziz milletimiz hiçbir zaman şaşmamıştır sandık önüne geldiği zaman her zaman doğru yönde kararını kullanmıştır.3 Kasım 2002 seçimlerinde bu millet hükümete olan güveninin sarsıldığı dönemde Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanlığı döneminde ki çalışmalarından temayüz etmiş,takdir etmiş, taltif etmiş ve kararını AK Partiden yana kullanmış. Kuruluşundan 1.5 yıl sonra bir partiyi tek başına iktidara taşımış. Kuruluşumuzdan bugüne çok sorunlarla karşılaştık, engellerle karşılaştık.Yılmadık yorulmadık ve yolumuza devam ettik.Hep Türkiye’nin gündeminde sorun olan konuları kararlı bir şekilde hak hukuk eksenli hak üstündür egemenlik milletindir diyerek ele alarak, çözüme kavuşturduk.

“Türkiye’de her on yılda bir darbe olmuştur”

Yazıcı konuşmasına şu şekilde deva etti. “Türkiye’nin siyasi tarihine bakacak olursak Türkiye’de her on yılda bir darbe olmuştur.Millet iradesi dikkate alınmamış, millet küçük görülmüş, bunlara karşı da direnç gösterdik.2007 seçimleri biliyorsunuz 27 Nisan e - muhtırasına karşı Seçimleri iki ay öncesine almak suretiyle milletin huzuruna çıktık. Cumhurbaşkanı seçemezsiniz diye bize tavır koyanlar oldu bugün mecliste bulunan ikinci parti Cumhuriyet Halk Partisi başrolde oynadı.İsmi halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisi ama halka rağmen halkın isteklerine karşı direnç gösteren bir parti ve onların o günkü etki alanındaki Anayasa Mahkemesi 367 kararını verdi.O günkü genelkurmay başkanı çıktı bildiri yayınladı. Cumhurbaşkanı kim olacak hangi nitelikte vatandaşların Cumhurbaşkanlığına aday olacağı anayasada yazılmış düzenlenmişken bildiri ile yeni kurallar koydu. Sözde değil özde şöyle olması lazım afralı tafralı bir şekilde.Kamu hukuku içerisinde idare hukuku anlamında Başbakana bağlı askerin tepesindeki komutan bildiri yayınladı internette. Aksi taktirde şöyle yaparız böyle yaparız demek suretiyle aba altından sopa gösterdi. Bu milletin iradesine karşı bir duruş değil mi peygamber ocağı dediğimiz ordunun millete karşı bir duruş sergilemesi geçiştirilebilir mi? İşte biz onların dediği gibi yapmadık. Genel başkanımız o dönem ki Başbakanımız bizleri topladı o gece o bildirinin analizini yaptık verilecek cevap kaleme alındı müzakere ettik son şeklini verdik. Millete nasıl duyuracağımızı karar altına aldık hükümet sözcüsünün eline verdik çıktı. AK Parti iktidarının bildiriye karşı demokrasiye ayar vermeye çalışan o bildiriye karşı milletin sözcüsü olarak seslendirdi siz yerinizde durun haddinizi bilin dedi ve hakeme gittik millet gereğini yaptı”dedi.

“Biz her zaman milletin olduğu yerdeyiz”

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı “Biz her zaman milletin olduğu yerdeyiz siyasi yelpazede 112’den fazla siyasi parti var. Bir yelpaze gibi bunların içerisinde AK Parti nerede? Biz çok özgün bir yerdeyiz siyasi parti olarak millet nerede biz oradayız. Kim ne derse desin Fındıklı’da hedef kitlemiz Fındıklı’da yaşayanların tamamıdır. Hangi partiye oy verirse versin. Bizim siyasetimizin temelinde millet var icraatımızın merkezinde insan var. Bunlar herkesin kabul edeceği üstün değerlerdir. Tartışmayız, tartıştırmayız. Dolayısıyla Fındıklı ölçeğinde hedef kitlemiz Fındıklı’da yaşayan herkes Türkiye’de de 84 milyonun hepsi AK Partinin hedef kitlesidir. Sorunlarımız var sorunları görmezden gelmiyoruz. Yani

sanki AK Parti sorumluluğunu sermiş, Genel Başkanımızın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm organları bu sorunları görmezden geliyor. Birileri de çıkmış bu alanda sözcülük yaptığını zannediyor. Bizim günlük siyasi ajandamızın başında bu konular dolayısıyla bu konuları görmezden geldiğimiz yok. Bunları imkanlarla çözeceğiz, imkan üreteceğiz. Bakın uluslararası gazete olan Newyork times gazetesi yazmış Türkiye ekonomisinin bu kadar dayanıklı çıkacağı pes etmeyeceği herkesi şaşkına çevirdi diye. İç dış manevralarla kur üzerinden yapılan salvolarla Türkiye ekonomisini çökertmeyi hedeflemişler demek. Bunu başaramayınca da şaşkına dönmüşler. Bunların yaptığı manevralardan zarar görmedik mi kur üzerindeki oyunlardan çıkan kaybımız yok mu var bundan doğan kaybı önlemek için çare üretiyoruz.

“Dünya ölçeğinde bir liderimiz var”

Türkiye’nin bulunduğu jeopolitik konumu ve tarihiyle önemli bir ülke olduğunun altını çizen Yazıcı “Türkiye çok önemli bir ülke ve tarihi kimliği itibariyle önemli. Bulunduğu pozisyon itibariyle önemli ve elbette ki bu önemli ülkenin lideri de önemli bir konumda. Dünya ölçeğinde bir liderimiz var. Sağdan soldan çekiştirmelere boyun eğmeyecek bir lider. Türkiye’nin avantajı bu durum dünya ölçeğinde var olan bu prestiji zedelemeye çalışmak vatanperverlikle bağdaşır mı? Hiçbirimiz eleştiriden münezzeh değiliz beşeriz yanlışımız olur ama yanlışta ısrar eden bir siyasi tarzımız yok. Uygulamamız hedeflediğimiz sonucu vermiyorsa oturup konsülte eder düzeltiriz böyle yürürüz. Dolayısıyla AK Partinin Türkiye’ye sağladığı kazanımları hafızanızdan asla çıkartmayın canlı tutun. Sadece Rize ile ifade etsek, büyük projeleri ifade edeyim hayaldi gerçek oldu Ovit Tüneli bağlantı yolları devam ediyor. Güney Çevre yolu, Salarha Tüneli İyidere lojistik merkezi. Türkiye ölçeğinde bunlar fonksiyon icra edecek İyidere lojistik merkezi Ovit Tüneli Türkiye’nin doğusu ile güneydoğusunu Kafkaslarla orta Asya’yı Avrupa’ya bağlayacak lojistik kapasiteyi imkanı görüyor musunuz? Sağlık alanında 850 yatak kapasiteli şehir hastanesi çok önemli bir kazanımı ilimizde hayata geçiriyoruz.Niye sağlık insanı yaşat ki devlet yaşasın bütün çalışmalarımızın merkezinde insan var. Bu kazanımların hepsini güçlü teşkilatımızdan aldığımız enerji ve kuvvetle yapıyoruz”dedi.

Toplantı sunumların ve ilçedeki çalışmaların müzakere edilmesiyle son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI