AHMET BİBER TEPKİ GÖSTERDİ.

CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber işçilerin ücretsiz izne gönderilmesine tepki gösterdi.

SİYASET 5.05.2021 18:58:10 65 0
AHMET BİBER TEPKİ GÖSTERDİ.

Hayati Akbaş

ARTVİN-CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, işsizliğe geçici çözüm olarak uygulanan Toplum Yararına Program kapsamında yılda 9 ay çalıştırılan işçilerin tam kapanmada İŞKUR tarafından ücretsiz izinli sayıldıklarını belirterek, 'Tam kapanmada vatandaş tam açlığa mahkûm edildi' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, tam kapanmadan vatandaşa destek verilmemesini eleştirdi.

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin 9 ay Toplum Yararına Program'ı kapsamında istihdam edildiğini anımsatan Başkan Biber, 'Bugünden daha çok insanların işe ve paraya ihtiyacı var mı?' diye sordu.

En son açıklanan enflasyon rakamlarının da vatandaşın yaşadığı yoksulluğu ortaya koyduğuna işaret eden Başkan Biber, 'Hiç bir destek açıklanmadan vatandaş 17 gün tam kapanmaya gitti. İşsizliğin, yoksulluğun en yoğun yaşandığı bu günlerde; işsizliğe geçici çözüm olarak uygulanan Toplum Yararına Program kapsamında yılda 9 ay çalıştırılan işçilerin tam kapanmada İŞKUR tarafından ücretsiz izinli sayıldıklarını öğrendik. Zaten uzun süre iş bulamayan bu yurttaşlarımız şimdi ne yiyecek? Evinin kirasını, faturasını nasıl ödeyecek?

Enflasyon rakamları meyve sebze fiyatlarının bir biri ile adeta yarıştığını gösteriyor. Vatandaş en temel ihtiyacı olan sağlıklı gıdaya ulaşamıyor. Ben yaptım oldu anlayışı ile siyaset olmaz. Vatandaşın sorunlarının çözümü için çok acil önlemler alınmalı' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı