ACEMİ BİRLİKLERİ HANGİ YERLERDE KURULUYOR!

PAZAR'DA ÇOK İSTİYORDU !

SİYASET 12.08.2013 09:13:13 14 1
ACEMİ BİRLİKLERİ HANGİ YERLERDE KURULUYOR!



Böylece küçük illerin ekonomisi canlandırılacak. Acemi sanayisi olarak adlandırılan proje ile taşrada işsizlik azalacak, istihdam artırılacak. Üniversiteden sonra 10-15 bin kişilik acemi birlikleri Anadolu şehirlerinin yüzünü güldürecek.

Acemi birlikleri; Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın, Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine kurulacak. Tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerin taşınacağı taşra illerinde ekonomik kalkınma sağlanacak. AK Parti Karaman Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman'a büyük bir askeri birliğin gelebileceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Ankara, İstanbul ve İzmir'deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlattığı çalışmaların hız kazandığını belirten Elvan, 'Biz Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ile bu konunun gündeme geldiği gün görüştük ve Karaman olarak talebimizi ilettik. Kendisi çok makul karşıladı ve Karaman'ın bu düşünce içerisinde mutlaka olması gerektiğini bildirdik. Yürütülmekte olan bu çalışma çercevesinde kimse merak etmesin, büyük bir askeri birlik Karaman'a gelecektir. Büyük şehirlerdeki acemi birlikleri başta olmak üzere askeri yerleşim alanlarının daha yararlı hale getirilmesi düşünülüyor. Bu olması gereken olumlu karar, aynı zamanda küçük şehirlerin ekonomisine büyük katkı verirken, büyük şehirlere göç de böylece önlenmiş olacak.' diye konuştu.

Milletvekili Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarda İstanbul Tuzla, Ankara Etimesgut, İzmir Bornova, Antalya'daki acemi birlikler ilk sırayı alırken, bu dört büyük askeri birlikten birisinin Karaman'a gelmesinin büyük yarar sağlayacağını ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
EVREN ÖZBALKAN
10.10.2013 11:15:04
bizim yerleşik kurulu düzenimiz ne olacak peki

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI