105.İL DANIŞMA TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AK Parti Rize 105.İl Danışma toplantısı basına kapalı şekilde Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Artvin Milletvekili Rize koordinatörü Ertunç Erkan Balta ve teşkilat mensuplarının katılımları

SİYASET 16.01.2022 10:34:59 43 0
105.İL DANIŞMA TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
İl Başkanı Alim “Haziran 2023 ‘te gerekli cevabı sandıkta vatandaşlarımızla hemşerilerimizle beraber vereceğiz”
AK Parti Rize’de 105.cisi gerçekleştirilen İl Danışma toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı İshak Alim gerçekleştirdi. Alim konuşmasında şu ifadelere yer verdi ; “Öyle bir teşkilatta görev yapıyoruz ki Allah’a hamdolsun Cumhuriyet tarihinin yüzü ak, alnı açık başı dik bir şekilde sokağa çıkabilen hizmetlerini gururla anlatabilen teşkilat mensuplarıyız. Hatta bazen anlatmakta kifayetsiz kalıyoruz. Devasa hizmetleri hem ülkemize hem ilimize buluşturuyoruz. Dün Rize Artvin Havalimanımızı İlçe başkanlarımızla birlikte inceledik. Karayoluyla geçerken görmek apayrı içine girip gezmek apayrı sahil tarafından gidip bakınca Pazar küçücük görünüyor. Kalitesiyle, donanımıyla, yapımıyla gerçekten devasa bir hizmet. İnşallah bölgeye hakikaten yüksek konforda müthiş bir hizmet sunacak olan bu havaalanı çok yakın bir zamanda hizmete açılacak. Havalimanımız yapımıyla resmen AK Parti iktidarlarının vizyonunu ortaya koyuyor. Peki biz bu hizmetleri kazandırırken çıkıyor Chp ne diyor ne gerek vardı Havaalanına, lojistik merkeze, Ovit tüneline bunlara kalırsa zaten ülkede hiçbir şey yapmaya gerek yok çünkü bu ülkenin bu Anadolu irfanının, bu toprakların şehitlerimiz kanıyla yoğrulmuş bu topraklarda kendilerini ait hissetmedikleri için üst yönetim için söylüyorum, seçmeniyle alakalı asla değil. Ait hissetmedikleri için bunları söylüyorlar. Görüyorsunuz yakın zamanda ne söylediler. Din eğitimi alan çocuklarımızla ilgili ortaçağ zihniyeti takiyeyi yaparlar bizi takiyecilikle suçlarlar. Hemen yanı başımızda Güneysu ile alakalı neler söylediler. Genel manada söylediler. Eğer Hakim ve Savcı başörtülü ise kardeşim ben bunun adaletli bir karar vereceğini düşünmüyorum derler. Öğretmenler AK Partiye gönül verdiyse kesinlikle öğretmen olamaz derler. Sanatçılar eğer AK Partiye sempati duyuyorsa onların hiçbir şekilde sanatı icra etmesine izin vermezler. Demokratik olduklarını, medeni olduklarını özgürlükçü olduklarını ifade ederler. Ancak ortaçağ zihniyetinden düşüncesinden bir türlü çıkamadılar. Biz ne yapacağız daha fazla çalışacağız. Köy köy mahalle mahalle kapı kapı dolaşacağız çalışmalarımıza devam edeceğiz ve Allah nasip ederse Haziran 2023 ‘te gerekli cevabı sandıkta vatandaşlarımızla hemşerilerimizle beraber vereceğiz. Onun için biz bu süreçte birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etmeliyiz. Teşkilat mensuplarımızın her bir kademesine gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bu enerji ve birikimimizle, donanımızla inşallah 2023,24,2053,2071 daha uzun soluklu bu maratonda hep birlikte koşmayı Rabbim cümlemize nasip eylesin.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı “İyi ki birlikteyiz İyi ki hep birlikte AK Parti’deyiz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı İl Danışma toplantısında yaptığı konuşmasında; “İyi ki birlikteyiz İyi ki hep birlikte AK Partideyiz her birimizin hikayesi var kişisel hikayemizin içinde siyasi ailemiz olarak telakki ettiğimiz nitelendirdiğimiz AK Partide oluşumuz birlikte oluşumuz önemli bir yer tutar. Hep birlikte Türkiye’yi liderimizin öncülüğünde değiştirdik dönüştürdük. Kapsayıcı bir siyasetimiz var. Hiçbir boşluk bırakmadık. Türkiye’de insanımızın hangi alanda sıkıntısı varsa imkanlara göre bunları belirlemek suretiyle bunları planladık. Sonra elimizdeki imkanlarla planladığımız projeleri somut şekle dönüştürdük hizmete sunduk” dedi.

Konuşmasına gündeme dair açıklamalarla devam eden Yazıcı PKK'lı teröristle fotoğrafı basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel olayının değişik boyutları ile Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirtti. Devletin önemli görevleri olduğunu ve en önemli görevinin de vatandaşın can güvenliğini sağlamak, hayat bütünlüğüne yönelmiş bütün tehdit edici unsurları icra edenleri yargıya teslim etmek ve gerektiğinde de eylem devam ediyorsa etkisiz hale getirmek olduğunu vurgulayan Yazıcı, Türkiye'nin maalesef tarihinin son 40 yılında en önemli sorunlarından birinin güvenlik konusu ile bağlantılı terörizm olduğunun altını çizdi.

Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan hiç kimsenin bunu kabul edemeyeceğine dikkati çekerek, 'Hiçbir bireyin, hiçbir mülahaza ile buna herhangi bir sebep 'ama, fakat' denmeden bir teröristle görüntü vermesi, birlikte olması, onunla ilgili, hatta onun giysilerini giyerek poz vermesi kabul edilebilir bir şey değildir. Milletin vicdanında bu tür davranışların zerre kadar yeri olamaz. Dolayısıyla bu bir turnusol işlevi görüyor.' diye konuştu.

Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde terör bağlantılı elemanların işe alındığı iddialarına ilişkin de soruşturma sürecinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: 'Terör örgütünü koruyucu, kollayıcı ya da göreve alınmış kişilerin, hayatları içerisinde, yaşamları sürecinde terörle ilgili hukuksal alanları ihlal edici eylemleri görüldüğü halde işe başlatılmışsa, elbette bunu başlatanların da sorumluluğu var. Hukuk devleti önemlidir. Demokrasinin kriterleri var. Demokrasi elbette hak ve özgürlükleri önemser. Bu alandaki eylemleri ölçülülük esasına göre bir kritere tabi tutar. Sonuçta hiç kimsenin kanunu ihlal ederek yaptığı eylem ve işlemlerin yanında kar olarak kalmaması gerekiyor. Halk deyişi ile adalet haklıya hakkını vermek, haksıza haddini bildirmektir. 'dedi.
Milletvekili Ertunç Erkan Balta “Rize Dünya için ülkemiz için önemli bir lider yetiştirmiş bir ildir”

Toplantıda selamlama konuşması gerçekleştiren İl Koordinatörü Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta “Önemli bir davanın neferleriyiz. İyi ki bu partideyiz bu partide olmak bir şereftir. Hangi makamda hangi mevkide olursak olalım önemli değil Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde biz iki yüz üç yüz yıllık mahkum, mahcup aciz devlet millet olmaktan bugün artık dünyada kader belirleyen bir devlet haline geldik. Coğrafyanın kaderi, Kafkasların kaderi Ortadoğu’nun kaderi falan değil bu coğrafyanın kaderi artık kader belirleyebilen bir devlet konumuna geldiysek bu elbette ki AK Parti sayesinde olmuştur. AK Partinin en önemli gücü liderimizden sonra en önemli gücü teşkilatlarıdır kadrolarıdır. Hangi kademede olursa olsun bu kadrolar çok önemlidir. Rize önemli bir ildir. Rize Dünya için ülkemiz için önemli bir lider yetiştirmiş bir ildir. Bugün ülkemizin geldiği noktada elbette ki çok ciddi emekler ciddi fedakarlıkları vardır bugün ülkemizin bu noktaya gelmesinde liderimizin kişilik özelliklerinde çok büyük payı vardır. Ben Rize teşkilatının Rize ilinin bu davanın bugüne gelişinde hep böyle bayrağı en yüksekte tutmuş bir il olduğunu biliyorum. Bugün büyüyen dünyada söz sahibi artık ders alan değil ders veren, borç alan değil borç veren bir ülke haline gelmiş Türkiye’yi tekrar eski haline döndürmek için gerek içerde gerek dışardaki bütün işbirlikçiler 2023 te bütün hünerlerini gösterecekler. Rize ‘de inşallah bugüne kadar yaptığı gibi yine inşallah AK Partiye olan desteğini en yüksek seviyede gösterecektir. Rize’nin inşallah yeni bir tarih yeni bir rekora imza atacağına inanıyorum” dedi.

Milletvekili Osman Aşkın Bak “Sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan”
Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak Rize Teşkilatlarının coşkulu heyecanlı halini sevdiğini belirterek, “ Bu toprakların çocukları her zaman böyle. Dışarda yağmur var kar var ama bizler, sizler buradasınız memleketimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Bu toprakların çocuğu Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında yürümeye devam edeceğiz. Onunla beraber olmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan. Ben dış ilişkiler ve meclisteki çalışmalarımızla ilgili bilgiler aktarayım. Evet zor bir süreçten geçiyoruz ama tek yumruk olarak ülkemizin bu zor süreçten çıkması için hep beraber daha dik duracağız. Herkes oyunlar planladı Amerika’dan yardım istedi. Joe Biden dedi ki muhalefet iyi çalışmalı bizde destek olmalıyız. Ekonomiye saldırdılar, planlar yaptılar ama Ahmet Kaptan’ın oğlu Recep Tayyip Erdoğan yaptığı hamlelerle onların oyunlarını boşa çıkardı. Herkes fikirler beyan etti şöyle olacak böyle olacak diye tabii ki kararlı bir lider bütün oyunları bozan bir hamleyle ekonomide o gidişatı toparlamak için gerekli hamleleri yaptı ve planlar oyunlar bozuldu. Recep Tayyip Erdoğan bütün planları oyunlara parçalaya parçalaya bozarak yürümeye devam ediyor. Kiminle beraber milleti ile beraber, Rizelilerle beraber işte güçlü lider bu. Onun arkasında güçlü bir teşkilat var AK Parti teşkilatları var 2023 te de yine Rize selam verecek diyecek ki biz Recep Tayyip Erdoğan’la beraberiz. Biz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yürüyoruz ve o gece sandıkları Rize’den patlatmaya devam edeceğiz. Bunun için teşkilatlar olarak hazırız tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Programda İl genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu yaptıkları çalışmalarla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Toplantı yapılan teşkilat çalışmalarının müzakeresi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI