KISA FİLM YARIŞMASINA HAZIR

Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali kapsamında yapılacak olan kısa film yarışması için katılımcılara “Kısa Kafası” ekibi tarafından sınıf eğitimleri verildi.

SİNEMA DÜNYASI 17.04.2018 10:21:51 132 0
KISA FİLM YARIŞMASINA HAZIR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali kapsamında yapılacak olan kısa film yarışması için katılımcılara “Kısa Kafası” ekibi tarafından sınıf eğitimleri verildi.

Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Artvin Çoruh Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği, 14-19 Mayıs tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali kapsamında Bu yıl ikincisi yapılacak olan kısa film yarışması için katılımcılara “Kısa Kafası” ekibi tarafından sınıf eğitimleri verildi. Kısa Kafası ekibi; 14 Nisan Cumartesi günü Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Konferans salonunda lise kategorisine 15 Nisan Pazar günü Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Salonunda Üniversitesi ve Serbest gruba kısa film çekimi için 2 oturumda eğitim verdi. Öğleden önce olan ilk oturumda kısa film için gerekli olan temel eğitimler verilerek ekip ruhu oluşturucu aktiviteler yapıldı. Öğleden sonra olan ikinci oturumda birinci oturumda öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökerek Kısa Kafası ekibi önderliğinde sahne çekimleri yaptılar.

Eğitim programına katılan katılımcılar: “Eğitimlerin çok faydalı geçtiğini belirterek, kısa film çekiminde akıllarına takılan tüm soruların cevaplarını bulduklarını kısa film çekerken nelere dikkat edeceklerini ve hangi programları kullanacaklarını öğrendiklerini belirttiler.

Eğitim sonrası katılımcılara Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe imzalı katılımcı sertifikası verildi.

Kısa Kafası ekibi; Çağlar Sayın, Yağmur Kokoz, Savaş Emre Kokoz ve Orhan Önder Yaycıoğlu’ndan oluşmaktadır.

Sınıf eğitimine katılamayıp online eğitimlerini tamamlayan katılımcılarında sertifika alma hakları devam etmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI