“Kesişme; İyi Ki Varsın Eren” Filminin Yapımcı ve Oyuncuları Rizelilerle Buluştu

"Kesişme; İyi Ki Varsın Eren' Filminin yapımcı ve oyuncuları filmin özel gösterimi için geldikleri Rize’de sinema severlerle bir araya geldiler.

SİNEMA DÜNYASI 1.02.2022 10:15:37 128 0
“Kesişme; İyi Ki Varsın Eren” Filminin Yapımcı ve Oyuncuları Rizelilerle Buluştu

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda Şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmin vizyona girmesiyle seyirciler tarafında büyük bir ilgi gördü. Filmin başrol oyuncuları ve yapımcıları Rize’de düzenlenen özel gösterimle sinema severlerle bir araya gelerek filmi beraber izledi.

Rize Sahil Kültür Park Merkezi'ndeki gösterime Rize Valisi Kemal Çeber, eşi Neslihan Ayan Çeber, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı, Ömer Faruk Duman, Sedat Sezik, Kübra Baka Kılıç, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Öznur Günay, oyuncular Rahman Başer, Eren Taşdelen, Kemal Balıbaş, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

“Kesişme: İyi ki varsın Eren” filminin başrol oyuncuları; Rahman Beşel, Ahmet Eren Taşdelen, Uygulayıcı Yapımcı Ahu Karaca, Yapım Koordinatörü Erdal Güler ve Şehit Fethi Sekin’i canlandıran Kemal Balıbaş Rize programı kapsamında ilk olarak Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Vali Çeber, nazik ziyaretlerinde dolayı kendilerine teşekkür ederek, Şehit Eren Bülbül ve Şehit Jandarma Astsubay Ferhat Gedik’in hayatlarının konu edinildiği bu önemli eseri icra eden oyuncuları tebrik ederek, yapımda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Valilik ziyaretinin ardından Vali Kemal Çeber’le birlikte Rize’de özel gösterimin yapılacağı sinema salonuna geçildi.

Gösterim öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kemal Çeber, “Çok önem verdiğimiz değerleri içinde barındıran bir yapım. Rize, özellikle vatanı, milleti, devleti, bayrağı ve değerleri denildiği zaman akan suların durduğu bir ildir. Bu film bizim özelliklerimize çok uyuyor. Eren Bülbül, tüm Türkiye'nin evladı, tüm annelerin evladı. Ferhat kardeşimiz ise hepimizin kardeşi. Bizim coğrafyamızı, bizim yaşamımızı bu filmde bolca görüyoruz.

Bizim memleketimizin üzerinde kötü emelleri olan çok insan var. Ama Elhamdülillah bizim memleketimizde de çok fazla Eren’ler, Ferhat’lar, Fethi’ler var. Bu salonda kime Eren olmak istersin? demesem yaşıtı herkes Eren, Ferhat ve Fethi olmak ister.

Bu izlediklerimiz hemen yanı başımızda yaşandı. Bu anlamda bu film bizim için çok önemlidir. Böyle bir film yaptıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yıllar sonra da bu filmler sayesinde bu duygular yaşanacak' dedi.

'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' filminin insanlara çok sıcak duygular yaşattığını vurgulayan Çeber, filmdeki değerlerin kıymetini en iyi anlayan şehirlerden birinin Rize olduğunu kaydetti.

Filmde Eren karakterini canlandıran Rahman Beşel ise oyunculuk eğitimi olmadan seçildiğini ve sonradan eğitim aldığını belirterek, 'Trabzon'da çekimlere başladığımız zaman hava şartları bizi en çok zorlayan durumlardan biri oldu. Erenlerin evinin oradayız, yüksek bir yerdeyiz, bir anda sis çöküyor ve ara vermek zorunda kalıyoruz' diye konuştu.

Eren gibi bir kahramanı canlandırdığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getiren Beşel, 'Eren, Türkiye'nin kahramanı. Sette her şey gerçek mekanlarda çekildiği için, sabah sete giderken Eren'in mezarının oradan geçiyorduk. Oradan her geçişte '15 yaşında gencecik kardeşimiz orada şehit olmuş.' diyorsun. Dua ediyorsun, sonra sete gidiyorsun. Evlerine gittiğin zaman 'Eren orada oturuyor.' diyorsun ve tüylerin diken diken oluyor. O duygu anlatılmaz yaşanır. Yaşamak çok ayrı bir şey. Ayşe teyze ile oturup birbirimize sarıl ağlaşırdık' diyrek filmi zorda olsa yaşayarak çekimlerini gerçekleştirdiklerini ifade belirtti.

Eren Bülbül'ün çocukluğunu oynayan Eren Taşdelen ise 'Burada oynadığım için çok gurur duyuyorum. Film başladığında ne olduğunu anlamamıştım ama sonrasında anlamaya başladım. Eren Bülbül kardeşimiz şehit oldu. Çok hayalleri vardı.' ifadelerini kullandı.

Özel gösterimin ardından film yapımcı ve oyuncuları ile sinemaseverler söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcılar filmle ilgili merak ettikleri soruları oyunculara sordu. Duygusal anların yaşandığı söyleşinin ardından fotoğraf çekimi ile program sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı