BU HAFTA VİZYONDAKİ FLİMLER

SİNEMALARDA GÖSTERİME GİREN FLİMLER.

SİNEMA DÜNYASI 20.12.2013 20:53:53 86 1
BU HAFTA VİZYONDAKİ FLİMLER



Bu hafta altısı yerli 8 film vizyona giriyor.
'ERKEKLER'
'Fetih 1453'ün yönetmeni ve yapımcısı Faruk Aksoy'un yeni filmi, 'Erkekler' izleyiciyle buluşacak. Komedi dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda, Fikret Kuşkan, Ali Poyrazoğlu, Asuman Dabak ve Güneş Emir bulunuyor. Erkeklerin dünyasına içeriden bir bakışı sergileyen filmin senaryosunu, Yılmaz Okumuş, Hilal Çelenk ve Faruk Aksoy yazdı.
'ÖZÜR DİLERİM'
İlk filmi 'Eylül' ile Altın Koza'da 'En İyi Yönetmen' ödülüne layık görülen Cemil Ağacıkoğlu'nun ikinci uzun metrajlı filminin oyuncu kadrosunda, Güven Kıraç, Köksal Engür ve Sema Poyraz gibi isimler yer alıyor. Dram sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen filmin konusu şöyle:
'Kırklı yaşlarına gelen ve annesi Neriman'ın büyük bir özveriyle yetiştirdiği zihinsel engelli Selim, her daim annesinin ve ailesinin üzerine titrediği kişi olmuştur. Erkek kardeşi Zafer evlenmek üzeredir ve bu durum ilginin Zafer'e geçmesi demektir. Zafer kendisine çaresizlikle bağlı olan sevgilisi Hale ile evlilik adımları atarken, ailenin odaklandığı tek durum bu olur. Ne var ki düğün günü, sessizce ortadan kaybolan Selim, aile fertlerini daha önce farkında olmadıkları gerçekleri keşfedecekleri hüzünlü bir kadere sürükler.'
'SÜRGÜN'
Erol Özlevi'nin yönettiği 'Sürgün'de, Tolgahan Sayışman, Saadet Işıl Aksoy, Mahir Günşiray ile Ruhsar Öcal izleyici karşısına çıkacak. Rıdvan Akar'ın eserinden sinemaya uyarlanan filmin senaryosunu, Selin Tunç kaleme aldı. Filmde, Büyükadalı zengin bir Rum ailenin kızı olan Eleni ile babası faytoncu olan Sedat arasındaki çocukluk yıllarında başlayan imkansız aşk hikayesi anlatılıyor.
'KEDİ ÖZLEDİ'
Mustafa Şevki Doğan'ın yönettiği 'Kedi Özledi'de, İlker Ayrık ile Algı Eke izleyici karşısına çıkacak. Yönetmenin uzun süredir üzerinde çalıştığı üçlemenin ilk filmi olan romantik komedinin senaryosuna Baykut Badem ve Filiz Ekinci imza attı. Çekimleri İstanbul'un farklı semtlerinde gerçekleştirilen filmde, üniversiteyi bitirdikten sonra tanışan ve birbirlerini çok seven anestezist Kadir ile modacı Kıymet, imrenilen ilişkileri çatırdamaya başladığında, 'Aşk' isimli kedileri sayesinde ilişkilerini yeniden kurtarmaya çalışacaklar.
'YARIM KALAN MUCİZE'
Biket İlhan'ın yönettiği 'Yarım Kalan Mucize'nin oyuncu kadrosunda Nihan Belgin, Yetkin Dikinciler, Umut Beşkırma ile Dolunay Soysert yer alıyor. Uzun süren çalışmalar sonucu 1940'lı yılların atmosferini oluşturmak üzere tasarlanan filmin çekimleri, İstanbul'un Beykoz ve Şile ilçelerinde gerçekleştirildi. Filmde genç bir kızın okula gitme mücadelesini anlatan Biket İlhan, paralelinde Köy Enstitüleri'nin yapılanma ve yıpratılma sürecine de değiniyor.
'BİR HURDACININ HAYATI'
Yönetmenliği ve senaryosu 'No Man's Land' ve 'Shell Shock' filmleriyle tanınan Bosnalı sinemacı Danis Tanovic'e ait olan 'Bir Hurdacının Hayatı', belgesele yakın bir yaklaşımla, bir ailenin cesaret ve umut öyküsünü anlatıyor. 32. İstanbul Film Festivali'nde, insan hakları temalı FACE Avrupa Konseyi Film Ödülü Özel Mansiyon'a layık görülen film, Bosna-Hersek'in 2014 Oscar adayı olarak belirlendi. Senada Alimanovic, Nazif Mujic, Sanda Mujic ve Semsa Mujic'in oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin konusu şöyle: 'Hurda demir toplayarak hayatını zorlukla kazanan Nazif'in eşi Senada, düşük yapar. Ancak gittikleri hastane, sigortaları olmadığı için öyle yüksek bir meblağ talep eder ki, ameliyat olmadan kasabalarına dönmek zorunda kalırlar. Nazif, eşinin hayatını kurtarmak için, on gün boyunca daha çok hurda toplamaya ve yardım bulmaya çabalarken, çağdaş dünyanın umursamazlığı ve gizli ayrımcılığını da göğüslemeye çalışacaktır.'
'ARKADAŞLAR ARASINDA'
İlk kez yönetmenlik koltuğuna oturan Gökhan Horzum'un yönettiği 'Arkadaşlar Arasında'nın başrollerini İbrahim Kendirci, Fırat Albayram, Salih Bademci ve Sertan Erkaçan paylaşıyor. Komedi dram türündeki filmin konusu şöyle: 'Yakın zaman içerisinde doğum gününü kutlayacak olan Ayhan'a, arkadaşları tarafından kutlama için ıssız bir koyda içki masası hazırlanır. 30 yaşını kutlayacak olan Ayhan, hayatla ilgili kaygılar taşımakta ve yaşamını sorgulamaktadır. Arkadaşları Deniz, Cenk ve Barış da ondan farklı bir durumda değildir. Ayhan'ın doğumgünü kutlamasında, gece eğlenceli başlar. Ancak içkinin ve birarada olmanın etkisiyle, herkes o güne dek anlatamadığı şeyleri dışa vurmaya başlar. Geçmişin üzücü hatıralarının ya da bugünün dertlerinin paylaşıldığı sohbet, gelecek planlarıyla sona erer.'
'DİNOZORLARLA YÜRÜMEK'
Barry Cook ile Neil Nightingale'in yönettiği animasyon türündeki 'Dinozorlarla Yürümek', Umut Tabak, Arda Aydın, Emrullah Uzun ile Gizem Gülen tarafından seslendirildi. İzleyiciye dinozorların dünyayı yönettiği zamanları görme ve hissetme şansı veren film, dinozor Paçi'nin tüm zorluklara göğüs gerdiği hikayesini anlatıyor.
GÖSTERİMDEKİ FİLMLER
'BU İŞTE BİR YALNIZLIK VAR'
Tuna Kiremitçi'nin aynı adlı romanından, senarist ve sinema eleştirmeni Burak Göral tarafından uyarlanan 'Bu İşte Bir Yalnızlık Var', izleyiciyle buluşuyor.Ketche'nin yönettiği filmin oyuncu kadrosunda, Engin Altan Düzyatan, Özgü Namal, Emin Gürsoy ile Gaye Gürsel gibi oyuncular bulunuyor.Dram sevenleri sinema salonlarına çekmeyi amaçlayan filmin konusu şöyle:'Eski müzisyen Mehmet, müzikten uzaklaşmış, boşanmış bir adamdır. Geçimini özel ders vererek sağlamaktadır. Onu, haftada bir gün görüşebildiği 9 yaşındaki kızı Ezgi, hayata bağlamaktadır. Mehmet, başka biriyle evlenen eski eşi Nazlı'yla kızı yüzünden hala görüşmektedir. Mehmet karısıyla evliyken de ailece görüştükleri Ayşe'nin eşinden ayrılması üzerine, ona şiddetli bir aşk duymaya başlar.'
'HOBBIT: SMAUG'UN ÇORAK TOPRAKLARI'
Hobbit üçlemesinin ilki 'Hobbit: Beklenmedik Yolculuk'un devam filmi olan 'Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları' fantastik macera sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.Yönetmenliğini Peter Jackson'ın yaptığı filmin uyarlama senaryosunu, Jackson'ın yanı sıra Fran Walsh, Philippa Boyens ve Guillermo del Toro'dan oluşan ekip yazdı.Oyuncu kadrosunda, Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage ile Benedict Cumberbatch gibi isimlerin yer aldığı 'Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları'nın çekimleri, yönetmenin Wellington'daki kendi topraklarında ve Yeni Zelanda'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirildi.Misty dağlarından başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanan filmin konusu şöyle:'Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler, insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Grup, doğuya doğru ilerlemeye devam ederken göl kasabasına, oradan da Yalnız Dağ'a gider. Burada, tüm yaratıklar içinde en korkutucu olan ve gruptakilerin cesaretinin boyutunu sınayacak bir yaratıkla, Ejderha Smaug'la yüzleşecekler.'
'ANORMAL AKTİVİTE'
Michael Tiddes'in yönettiği 'Anormal Aktivite'de, Marlon Wayans, Marlene Forte, Essence Atkins ile David Koechner, izleyici karşısına çıkıyor.Komedi türündeki filmin senaryosunu, izleyicilerin 'Scary Movie' serisinden tanıdığı başrol oyuncusu Marlon Wayans yazdı.Filmde, hayallerindeki eve kavuşan Kisha ve Malcolm'un, Kisha'nın bedenine kötü bir ruh musallat olmaya başladıktan sonra yaşadıkları anlatılıyor.
'DÜĞÜN DERNEK'
Selçuk Aydemir'in yazıp yönettiği komedi filmi 'Düğün Dernek' izleyiciyle buluşuyor.Başrollerde Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oynadığı filmin çekimleri, Erzincan ve Sivas'ta yapıldı.İmece usulü bir düğün yapmaya kalkışan dört kafadarın sevimli hikayesinin anlatıldığı filmin konusu şöyle:
'Sivaslı Tarık ve Letonyalı Nugesha'nın aynı ülkede çalışabilmek için acilen evlenmeleri gerekir. Ancak damadın babası İsmail için, dört dörtlük bir düğün yapmak şarttır. Sivas'ta düğün gelenekleri ağır, İsmail'de imkan dardır. Ancak, can yoldaşları ile tüm Sivas düğün için seferber edilecektir.'
'YOZGAT BLUES'
Yönetmen koltuğunda ilk uzun metraj çalışması 'Uzak İhtimal' ile beğeni kazanan ve İstanbul Film Festivali'nde 'Altın Lale' ödülüne layık görülen Mahmut Fazıl Coşkun'un oturduğu 'Yozgat Blues' izleyiciyle buluşuyor.Tarık Tufan'ın senaryosunu yazdığı filmin oyuncu kadrosunda; Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak bulunuyor.Filmde, müzik kursunda hocalık yapan Yavuz ile öğrencisi Neşe'nin aldıkları iş teklifi üzerine gittikleri Yozgat'ta yaptıkları müziğin ilgi görmemesi üzerine yaşadıkları anlatılıyor.
KIZIM İÇİN'
Hakan Haksun'un yazıp, yönettiği 'Kızım İçin' dram sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.Başrollerini Yetkin Dikinciler, Eda Ece, İnci Türkay, Yakup Yavru ve Berke Üzrek'in paylaştığı filmin çekimleri, İstanbul, Şile ve Ağva'da gerçekleştirildi.Filmde, yıllar önce karısından boşanıp kendi hayatına yönelen Tuncer'in, 18 yaşını doldurmasına üç hafta kalan ve varlığından habersiz olan kızı Tuba'yla bir araya gelmesi ve çıktıkları yolculuk izlenebilecek.
'SAROYAN ÜLKESİ'
Ermenistan, Fransa ve Türkiye ortak yapımı olan 'Saroyan Ülkesi'nin yönetmen koltuğunda Lusin Dink oturuyor.Kevork Malikyan, Sevinç Erol, Ara Mgrdician, Artur Norikyan ile Yalçın Çilingir'in rol aldığı belgesel filmde, kendisini her zaman Ermeni, Amerikalı ve Bitlisli olarak tanımlayan yazar William Saroyan, 1964'te uzun bir Anadolu yolculuğuna çıkar. 'Saroyan Ülkesi', William Saroyan'ın yolculuğunun izinde, atalarının peşinden giden bir adamın kendisini yeniden keşfedişini anlatıyor.'Saroyan'ın Ülkesi'nde, gerek yol arkadaşlarının tanıklıkları, gerekse Saroyan'ın kendi anıları ve hikayeleri aracılığıyla, yazarın öfkesi, tutkusu, özlemi, empati yetisi ve insan sevgisi sergileniyor.
'MC DANDİK'
Ragga Oktay ile Cem Yaz'ın yönettiği 'Mc Dandik'in oyuncu kadrosunda, Ragga Oktay, Zerrin Arıkan, Lemi Filozof ile Sümer Tilmaç yer alıyor.Müzikal komedi türündeki filmin konusu şu şekilde:'Yıllar önce kaybettiği çocukluk aşkı Aslı'yı tesadüfen yeniden bulan Dandik, en yakın arkadaşı Fiko ile ayakta durmaya çalışırken, bir yandan da sevdiğiyle mutlu bir hayat kurmanın yollarını arar.'
'ÖLÜMSÜZ AŞK'
David Lowery'nin yazıp yönettiği 'Ölümsüz Aşk'ta, Casey Affleck, Rooney Mara, Ben Foster ile Nate Parker izleyici karşısına çıkacak.Teksas'ta yaşayan kanun kaçağı Ruth ve Bob çiftinin hikayesinin anlatıldığı filmde, hamile olan Ruth karıştıkları bir soygunda yanlışlıkla bir polisi vurunca, Bob suçu üstlenerek hapse girer. Dört yıl sonra Bob, hapisten kaçarak sevgilisi ve çocuğuna kavuşmak için hayatı pahasına bir maceraya atılır. Bu sırada, polis memuru Patrick, Ruth'a aşık olur. Ruth, onun güvenli hayatı ile aşkı arasında zorlu bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.
'YILIN SAVAŞI'
Benson Lee'nin yönettiği 'Yılın Savaşı'nda, Josh Holloway, Chris Brown, Laz Alonso, Josh Peck ile Caity Lotz, izleyici karşısına çıkıyor.Dram severlerin ilgi ile izleyeceği filmin konusu şöyle:'Hip-hop'ın dev ismi Dante Graham, break dans geçmişi sayesinde, milyar dolarlık bir iş kurmuştur. Şimdi tek amacı vardır. Fransa'nın Montpellier şehrinde gerçekleşecek olan, hip-hop'ın bir numaralı efsanevi yarışması Battle of the Year'ı kazanabilecek bir Amerikan rüya takımı oluşturacak ABD'nin bu danstaki üstünlüğünü tüm dünyaya yeniden kabul ettirmek.'
TAMAM MIYIZ?
Aslı Enver, Gürkan Uygun, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk ve Deniz Celiloğlu gibi isimlerin rol aldığı filmde kullanılan müzikler arasında, Fikret Kızılok'un 'Düşler', Jason Mraz'in 'Life Is Wonderful', Aytekin Ataş'ın 'Söylenmemiş' ve Sıla'nın 'Tamam mıyız?' eserleri de bulunuyor. Dram sevenleri salonlara çekmeyi hedefleyen filmin konusu şöyle: İhsan, bedensel engeli nedeniyle annesine bağımlı olarak yaşamak zorunda olan ve içerisinde kısılıp kaldığı bu hayata hergün daha fazla küsen genç bir adamdır. Hayalleri vardır; asla gerçekleşmeyeceğini düşündüğü bu hayallerin uktesi ve annesine yük olduğu fikrinin ağırlığıyla, yaşamdan kopmaktadır. Temmuz ise idealleri doğrultusunda baba evinden ayrılan ve bu süreçte ayaklarının üzerinde durmak için çabalayan bir heykeltıraştır. Geçinebilmek amacıyla, çocuk romanlarında çizerlik yapar ve mutlu bir ilişkisi de vardır. Her şey böylesine yolunda giderken, kız arkadaşı tarafından terk edilmesi ve üstüne işten çıkarılması, hayatını altüst eder. Temmuz ve İhsan'ın yolları, hayatlarının böylesine karanlık bir döneminde kesişir ve bu tesadüf, ikisinin de yeniden doğmasını sağlar.
DANIŞMAN
Brad Pitt, Cameron Diaz, Penelope Cruz ve Javier Bardem gibi isimlerin rol aldığı 'Danışman', gerilim meraklılarını sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor. Ridley Scott'ın yönetmen koltuğuna oturduğu, senaryosunu ise Cormac Mccarthy'nin yazdığı gerilim türündeki filmde, başarılı bir avukat olan Counselor, son zamanlarda yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı bir karar verir ve kendisini uyuşturucu ticaretinin ortasında bulur. Reiner isminde bir iş adamıyla iş yapamaya başlayan Counselor'ın girdiği ekiple planladığı uyuşturucu sevkiyatı, beklediği gibi gitmeyince kendilerini bir can pazarı içerisinde bulurlar.
RUHLAR BÖLGESİ BÖLÜM 2
James Wan'ın yönettiği, Leigh Whannell'ın senaryosunu yazdığı, 'Ruhlar Bölgesi Bölüm 2' de, Rose Byrne, Patrick Wilson, Leigh Whannell, Ty Simpkins ve Barbara Hershey, izleyiciyle buluşuyor.
Kendilerini tehlikeli bir şekilde ruhsal dünyaya bağlayan gizemli çocukluk sırlarını açığa çıkarma peşindeyken musallat olunan Lambert ailesini anlatan ünlü korku filminin devamı niteliğindeki 'Ruhlar Bölgesi Bölüm 2'nin hikayesi şöyle:Lambert ailesi, çocuklarını esir alan şeytan ve ruhlardan kurtulmayı başardıktan sonra, çareyi bulundukları yeri terk edip oğulları Dalton'ı büyükannesi Lorraine'in yanına götürmekte bulurlar. Böylece hepsi güvende olacak ve yeni bir sayfa açacaklardır. Ancak yakalarına yapışan lanet burada da peşlerini bırakmaya niyetli değildir. Bu kez baba Josh'a musallat olan kötü ruhları yetenekleri sayesinde önceden hisseden küçük Dalton, elinden geleni yapar; ancak Josh günbegün bu belaya karşı daha savunmasız hale gelmektedir. Diğer aile üyeleri de Josh'a yardım etmeye çalıştıkça işler daha da karışık bir hal almaya başlar. Bir süre sonraysa ruhlar ve kendi dünyaları arasındaki bağlantının sırları yavaş yavaş açığa çıkar.
BİR VAMPİR HİKAYESİ 
Yönetmenliğini Neil Jordan'ın yaptığı fantastik gerilim türündeki 'Bir Vampir Hikayesi'nin senaryosunu Moira Buffini yazdı.Oyuncu kadrosunda, Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Jonny Lee Miller, Sam Riley ve Tom Hollander gibi isimler bulunan filmde, 200 yıldır insan kanıyla hayatta kalan vampirler olan Clara ve kızı Eleanor'un bir İngiliz kasabasına sığındıktan sonra yaşadıkları konu alınıyor.
YARIM KALAN ŞARKI
İstanbul Film Festivali'nde de gösterilen 'Yarım Kalan Şarkı'da Terence Stamp, Vanessa Redgrave ve Gemma Arterton izleyici karşısına çıkacak. İngiltere ve Almanya ortak yapımı olan filmi, Paul Andrew Williams, yazıp yönetti.  İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'ne üç dalda aday olan filmin konusu şöyle: Aksi ve huysuz Arthur, kanserle boğuşan çok sevdiği karısı Marion'un ısrarıyla, yerel bir koroya katılır. Arthur, karısının neden böyle alışılmadık bir koroda aptal şarkılar söylemek istediğini anlayamaz. Koronun genç ve güzel şefi Elizabeth, tüm gruba yaşam sevgisi ve enerji aşılarken, Arthur kendisine hiçbir şey için geç olmadığını ispatlayacaktır.
NİKO 2: KÜÇÜK KARDEŞ, TATLI BELA
'Niko 2: Küçük Kardeş, Tatlı Bela', animasyon sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor. Kari Juusonen'ın ikinci uzun metraj çalışması olan film, Finlandiya'da gerçekleştirilen Jussi Ödülleri'ne 'en iyi film', 'en iyi senaryo', 'en iyi sanat yönetimi' ve 'en iyi müzik' dallarında aday gösterildi. Filmde, ren geyiği Niko'nun küçük kardeşini aradığı sırada yaşadıkları anlatılıyor.
'ERKEK TARAFI: TESTOSTERON'
Oyun Atölyesi'nde 5 yıldır kapalı gişe oynayan Testosteron adlı tiyatro oyunu İlksen Başarır'ın yönetmenliğinde beyazperdeye uyarlandı. Kötü biten bir nikah töreninin ardından düğünün erkek tarafından 7 erkeğin bütün bir geceyi beraber geçirdiği film erkeklik hallerine dahil çeşitli durumları ve hesaplaşmaları konu ediniyor. Komedi türündeki filmde başrolleri Mert Fırat, Onur Ünsal, Emre Karayel, Metin Coşkun, Timur Acar, Ercan Cihan ve Tuna Kırlı'nın paylaştığı Erkek Tarafı: Testosteron özellikle oyuncuların başarılı performanslarıyla öne çıkan bir film.
'AÇLIK OYUNLARI 2: ATEŞİ YAKALAMAK'
Açlık Oyunları serisinin ikinci halkası 'Ateşi Yakalamak' haftanın yüksek gişe iddiasında olan filmi. Suzanne Collins'in aynı adlı roman serisinden uyarlanan filmde Katniss Everdeen bu kez 'Quarter Quell' için yarışıyor. 'Açlık Oyunları'nda zafere ulaşan Katniss ve partneri Peeta bölgeler arası yapılacak zafer turunu beklemeye başlarlar. Ancak President Snow, sadece 25 yılda bir yapılan ve eski Açlık Oyunları kazananlarının yer aldığı 'Quarter Quell' adlı yarışı bu sene gerçekleştireceklerini duyurur. Bu yarışmada da 12. Bölgeyi Katniss'in temsil etmesine karar verilecek, Peeta ise hayatını bir kez daha riske atarak ona yardım etmeye karar verecektir. Jennifer Lawrence'un Katniss rolünü canlandırdığı filmde, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, Donald Sutherland, Woody Harrelson ve Elizabeth Banks başlıca rollarde.
'AYAŞ'
Türkiye yapımı ilk animasyon çocuk filmi olma özelliğine sahip olan 'Ayas' bu hafta küçük izleyicileri salonlara toplamayı hedefliyor. Altı yaşındaki Ayas'ın başından geçen maceraları konu alan filmde, Ayas'ın akrabalarıyla dolu apartmanına ve İstanbul sokaklarında yaşadığı eğlenceli maceralara konuk oluyoruz. Film, seyirciyi Ayas'ın en sevdiği arkadaşları olan kuzenleri Mustafa ve Özgür'ün yanı sıra annesi ve babası başta olmak üzere tüm ailesiyle tanıştırıyor ve geleneksel sokak kültürü ve oyunlarına davet ediyor.
'HAYATBOYU'
Dram türündeki 'Hayatboyu' filminin yönetmenliğini ve senaristliğini ise Aslı Özge üstlendi. Filmde, Gizem Akman, Süreyya Güzel, Haktan Pak, Onur Dikmen, Canan Öztürk rol alıyor.İlk filmi 'Köprüdekiler' ile İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri'nde en iyi film ödüllerini alan Aslı Özge'nin yeni filmi 'Hayatboyu', dünya prömiyerini 63. Berlin Film Festivali'nde yaptı. Film, sorunlarının çözümü ayrılık olabilecekken birbirlerinden kopamamanın duygusal sıkışıklığını yaşayan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
'SU VE ATEŞ'
Yönetmenliğini ve senaristliğini Özcan Deniz'in üstlendiği 'Su ve Ateş'  filmi, dram, gerilim ve romantik sahneleriyle izleyiciyi etkileyecek. Özcan Deniz ile Yasemin Allen'in başrolünü paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Kaan Çakır, Pelin Akil ve Barış Yalçın da yer alıyor.Filmde, Doğu'nun kanunlarından uzağa kaçan bir adam olan Haşmet ve hayatın acı gerçeklerinden bihaber, saf ve duru bir kız olan Yağmur'un İngiltere-Türkiye hattında gelişen imkansız aşkı anlatılıyor.
'SONA DOĞRU'
Yönetmenliğini ve senaristliğini J. C. Chandor'un yaptığı aksiyon türündeki 'Sona Doğru' filmi de macera severleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.Hint Okyanusu'nda tek başına gezinti yapan bir adamın yatının bir gemi konteynerine çarpması üzerine yaşadığı hayat mücadelesinin konu edildiği filmde, Robert Redford rol alıyor.
'SEVGİ TAŞI'
Diyarbakır'da çekimleri yapılan, içinde Kürtçe sahneler olan 'Sevgi Taşı' filmi sinemaseverlerle buluşacak.Yönetmenliğini Ahmet Hoşsöyler'in, senaristiğini ise Gökhan Alan'ın yaptığı filmde, Gökhan Mumcu, Zelal Dere, Ece Pirim, Mehmet Ulay, Mekiye Kızılkaya rol alıyor.
Diyarbakır'dan sonra İstanbul'da da galası yapılan filmin konusu şöyle:'Mehmet, annesinin anlattığı masaldaki gibi kendisi ve etrafındakilerin hayatını değiştireceğine inandığı 'Sevgi Taşı'nı aramaktadır. Masala göre, Sevgi Taşı Hz. Süleyman'a aittir. Bu taşın Hz. Süleyman tarafından surları bir arada tutsun, bütün ayrılıklara, hastalıklara şifa olsun diye, surların arasına saklandığına inanılmıştır. Mehmet de çevresindeki olumsuzlukları düzeltmek için,her gün sur bedenlerinde Sevgi Taşı'nı aramaktadır.'Filmde, Mehmet'in hikayesinin yanı sıra altı çocuklu bir ailenin tek kızı olan Ziraat Mühendisi Dicle ile Eskişehirli doktor Hakan'ın arasında geçen aşk, diğer kardeşlerin sıcak hikayeleri, komşuları Ermeni Mirgiç efendinin kızı Ani ile kültürel farklılıklarından dolayı bir araya gelemeyen Mustafa'nın dramı da işleniyor.
'SENSİZ OLMAZ'
Fernando Gonzalez Molina'nın yönetmen koltuğuna oturduğu 'Sensiz Olmaz' filminin senaryosunu Ramon Salazar kaleme aldı.Mario Casas, Maria Valverde, Clara Lago, Nerea Camacho ve Diego Martin'in rol aldığı filmin konusu şöyle:'Birkaç seneliğine Londra'ya taşınan Hache, Barcelona'ya döndüğünde hiçbir şeyi bıraktığı gibi bulamaz. Kendisi de dahil olmak üzere birçok şey değişirken, aynı kalan tek şey Babi'ye duyduğu aşktır. Ne var ki Babi bu süreçte hayatını yeniden inşa etmeye koyulmuş ve başka biriyle nişanlanmıştır. Bunu öğrenen Hache de böyle bir karar alır ve arkadaşları, işi ve çevresi olmak üzere her şeyi değiştirmeye başlar. Gin isimli kendine oldukça benzeyen bir kadınla tanışır ve aralarında uyumlu bir ilişki başlar. Ancak bir partide karşılaştığı Babi, onu şaşkına çevirir ve aklını karıştırır. Hache artık hiçbir şeye ya da hiç kimseye inanmadığı bir döneme girmiş; zamanını ise güçlü olmaya çalışarak geçirmeye başlamıştır.'
HÜKÜMET KADIN 2    
Haftanın yerli yapımı Hükümet Kadın 2 izleyiciyle buluşacak. Şubat ayında vizyona giren Hükümet Kadın'ın devam filminde, ilk filmde hayata veda eden Xate ve eşi Aziz Veysel'in yaklaşık 10 yıl önceki maceraları izlenebilecek.
Yönetmenliğini ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda, Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Burcu Gönder ve Gülhan Tekin yer alıyor. Komediseverleri salonlara çekmeyi hedefleyen filmin konusu şöyle: Tek derdi kasabanın çocukları ve kendi çocukları ile ilgilenmek olan Xate, bu kez kendini Midyat seçimlerinde ön saflarda bulacak. Beklenmedik işleresoyunmak zorunda kalan Xate'nin karşısında yine Faruk var.
ENDER'S GAME: UZAY OYUNLARI
Orson Scott Card'ın klasikleşmiş bilim kurgu romanından uyarlanan Ender's Game: Uzay Oyunları filmini, Gavin Hood yönetti. ABD yapımı filmde, Abigail Breslin, Harrison Ford, Ben Kingsley, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld izleyici karşısına çıkacak. Bilim kurgu-aksiyon-macera türündeki filmde, düşman bir uzaylı topluluğunun dünyaya saldırması üzerine donanma komutanı olan Mazer Rackham'ın buna karşı mücadelesi anlatılıyor.
CARRIE: GÜNAH TOHUMU
Yönetmen koltuğunda Kimberly Peirce'ın oturduğu Carrie: Günah Tohumu filminde, Julianne Moore, Chloe Grace Moretz, Judy Greer, Gabriella Wilde, Portia Doubleday rol alıyor.
ABD yapımı dram-korku türündeki filmde, okulda arkadaşları tarafından dalga geçilen ve dışlanan, evde annesinden zulüm gören, telekinetik güçlere sahip Carrie White'ın herkesten gizlediği bu özelliğini mezuniyet balosunda onunla alay eden arkadaşlarına karşı kullanması konu ediliyor.
MAVİ EN SICAK RENKTİR
66. Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye Ödülü'ne layık görülen Mavi En Sıcak Renktir' filmini, Abdellatif Kechiche yazıp yönetti. Fransız yapımı filmin oyuncu kadrosunda, Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Salim Kechiouche ile Aurelien Recoing yer alıyor.
Filmde, kendisinden yaşça büyük bir kadına aşık olduktan sonra hayatı değişen 15 yaşındaki bir genç kızın hikayesi anlatılıyor.
POPÜLER
Başrollerinde Romain Duris ve Deborah Francois'nın olduğu filmin konusu şöyle: 1958 ilkbaharında 21 yaşındaki Rose Pamphyle babasıyla yaşamaktadır. Dul olan babası Normandiya'da küçük bir dükkan işletmektedir. Oto tamircinin oğluyla evlenmesi gereken Rose bir ev kadını olarak geçirmesi gereken kaderine adım atacaktır. Fakat Rose bu hayatı istememektedir. Lisieux'ye gider ve orada karizmatik bir sigorta şirketi patronu olan 36 yaşındaki Louis Echard'ın yanında bir sekreterlik poziyonu için başvurur. Pozisyon için görüşme tam bir fiyaskodur. Fakat Rose'un bir yeteneği vardır , inanılmaz bir hızda daktilo kullanmaktadır. Genç kadın, Louis'nin içinde yatan sporcuyu uyandırır, ve eğer işi istiyorsa hızlı daktilo kullanma yarışmasına katılmak zorundadır.
'BENİM DÜNYAM'
Senaryosunu Can Yücel ve Uğraş Güneş'in kaleme aldığı, Uğur Yücel'in yönettiği 'Benim Dünyam' filminde, Beren Saat, Uğur Yücel, Ayça Bingöl, Hazar Ergüçlü ve Turgay Kantürk izleyici karşısına çıkacak. Dram türündeki filmde, 2 yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem de sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı 'bilmeyen', çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Ela ve onu iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca'nın hikayesi izlenebilecek. (ntv) 

Anahtar Kelimeler:
turan
21.12.2013 13:49:10
tebrikler

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı