Yurt açılışına iktidar,muhalefet tam kadro katıldı!

TÜRK KIZILAYI’NIN İMAJ VE MARKA DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEKTİR.

SAĞLIK 5.09.2013 22:17:17 25 0
Yurt açılışına iktidar,muhalefet tam kadro katıldı!

1 milyon 800 bin liraya mal olan ve yaklaşık 2 bin metre karelik alana kurulan 6 katlı Kız Öğrenci Evi’nin açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Türk Kızılayı Artvin Şubesi Başkanı Seracettin Yazan, MHP İl Başkanı Nedim Özer, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, CHP İl Başkanı Seçkin Kurt, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin ve davetliler katıldı.

Saat 13.00’te başlayan açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını ise Türk Kızılayı Artvin Şube Başkanı Seracettin Yazan yaptı. Başkan Yazan konuşmasında “Biz yaklaşık 10 ay gibi bir sürede yurt inşaatını tamamladık. İç donanımı 2 buçuk ay sürdü. Birçok malzeme Artvin’de olmadığı için diğer illerden temin ettik. Kısa sürede bu güzel eseri Artvin’e kazandırdık. Bir gün içerisinde 91 kişilik kontenjanımız doldu. Demek ki bu alanda yeni yapılara ihtiyaç var. Ben sözü daha fazla uzatmadan öğrenci evinin hayırlı-uğurlu olmasını diliyor, açılışımızı onurlandıran Kızılay Genel Başkanımız Sayın Ahmet Lütfi Akar, Sayın Valimiz Kemal Cirit, Belediye Başkanımız Sayın Emin Özgün, Sayın Cumhuriyet Başsavcım ve tüm değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


BAŞKAN SERACETTİN YAZAN VE YÖNETİM KURULUNA TEŞEKKÜR EDİYORUM…

Başkan Yazan’ın konuşmasının ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar söz aldı. Genel Başkan Akar; “Kızılay olarak bugün burada çok güzel bir eserin açılışını yapıyoruz. Bir öğrenci evimiz tamamlanmış durumda. Türk Kızılayı’nın misyonundan gelen bir anlayışla öğrencilerimize barınma üniteleri yapmak, son zamanlarda şube başkanlarımızın ilgi alanına girmiştir. Her konuda örnek bir Kızılaycılık sergileyen Artvin Şubemiz ve Şube Başkanımız Seracettin Yazan ağabeyimizde bu çapta bir öğrenci evini yaparak hizmete sokmuştur. Öncelikle Artvin Şubemizi ve Seracettin Yazan’ı tebrik ediyorum.
91 kişilik bir kontenjana sahip kız yurdunun bir günlük süre içerisinde dolmasından da ne kadar isabetli bir hizmetin yapıldığını görmüş oluyoruz. Biz bu öğrenci evi konseptini yönetim kurulu arkadaşlarımızla teşvik ediyoruz. Öğrenci evi tarzında kendi ihtiyaçlarını kendilerinin göreceği, gurbette değil de kendi evlerindeymiş gibi hissedecekleri öğrenci evi konsepti oluşturuyoruz. Burada da göreceksiniz ki fevkalade sıcak bir aile ortamı tesis edilmiştir. Çocuklarımızın evlerinde ne varsa ihtiyaçlarını çamaşır makinesine kadar görecekleri bir ortam hazırlanmıştır. Ben buranın yapımında ruhsatlandırılmasında Kızılay’a yardımcı olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizleri yüreklendiren teşvik eden himayeleri altında tutan Valilik makamına şahsında Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEFİMİZ BİR NUMARALI İYİLİK ÖRGÜTÜ HALİNE GETİRMEK
Akar konuşmasının devamında: “Bugün burada yurt yaparken İstanbul Kaynarça’da bir aş evinin açılışını yapacağız. Kan toplama faaliyetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de İstanbul büyük bir bölge kan merkezinin temelini atacağız. Tamamlanmış olan kan merkezlerinin açılışını yapacağız. Kartal Bölge Kan Merkezi beklide Türkiye’nin en modern kan merkezi daha açılışını yapmaya fırsat bulamadık açılışını yapacağız. Türk Kızılay’ı bugün dünya Kızılhaç Kızılay ailesi içerisinde en önemli derneklerden biri haline gelmiştir. Dünya klasmanında 189 Kızılhaç ve Kızılay’ın üte olmuş olduğu uluslararası federasyonda her zaman ilk üç içerisinde yer bulmuştur. Bizim hedefimiz Kızılay’ı dünyanın en büyük bir numaralı iyilik örgütü haline getirmektir. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz milletimize laik olan Kızılay’ı oluşturma gayreti içerisindeyiz” dedi.

“KIZILAY TOPLUMUN MERHAMET ELİNİ DİNAMİKLERİNİ DEĞERLENDİRİYOR!”
Kızılay toplumun merhamet elini dinamiklerini değerlendirip yoksul olanlara ulaştıran bir kurum olduğunu ifade eden Akar, “Bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Kızılay toplumun merhamet elini, dinamiklerini değerlendirip yoksul olanlara ulaştıran bir kurumdur. Burada 91 tane genç kızımızı korumanın himaye altına almanın yanı sıra buradan elde edilecek gelirle Kızılay’ın misyonu dahilinde Myanmar’da Somali’de Gazze’de ve dünyada ihtiyaç sahibi olan herkesin ihtiyaçlarına cevap verecek gelirin elde edilmesi de amaçlanmıştır. Burada bu hizmeti yapan kardeşlerimi tekrar tebrik ediyorum Kızılaycılık uğruna başkaları uyurken uyumayan, başkaları yerken yemeyen, başkaları otururken koşan, Kızılaycı arkadaşlarımla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu güzel yapının öncelikle Artvin’e Kızılay’a milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.
ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI EMİN ÖZGÜN TÜRK KIZILAYI’NDAN
ARTVİN’E BİR ERKEK ÖĞRENCİ YURDU DA İSTEDİ
Törende konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ise “Artvin’e böyle güzel bir öğrenci yurdu kazandıran Seracettin Ağabime ve Kızılay yönetimine Artvin halkı adına teşekkür ediyorum. Artvin eğitim ve turizm şehri olma iddiasını taşıyan bir il. Üniversitemizin de şuanda en çok yurda ihtiyacı vardı” dedi.
Konuşmasının devamında bu yurdun yetmeyeceğini ifade eden Emin Özgün Artvin Kızılay Şube Başkanı Seracettin Yazan ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’dan bir tane de erkek öğrenci yurdu yaptırımlarını istedi. Bu yeni yurt içinde gerekli arsanın kendilerince Kızılay’a temin edileceğini söyleyen Başkan Emin Özgün konuşmasını “Artvin’de taş üstüne taş koyanın kölesi oluruz. Hz. Ali bir harf öğretenin kölesi olurum” demiş. Eğitim bizim için çok önemlidir” diyerek sonlandırdı.
TÜRK KIZILAYI’NIN İMAJ VE MARKA DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEKTİR

Artvin Valisi Kemal Cirit, törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılay’ının marka ve imaj değeri oldukça yüksek, ulusal kamu yararına çalışan çok kıymetli bir kamu kuruluşu olduğunu söyledi.
Türk Kızılay’ının Türk Bayrağını uluslararası alanda ve ihtiyaç duyulan her ülkede dalgalandıran bir kuruluşumuz haline geldiğini memnuniyetle ifade eden Vali Cirit: “Kızılay’ımıza değer veren milyonlarca insan var. Ben inanıyorum ki her Artvinli, her Türkiyeli birer gönüllü Kızılay mensubudur. Ülkemiz son dönemde uluslar arası görünürlüğü her alanda artan bir ülke haline geldi. İtibarımız oldukça yükseldi. Böyle bir ortamdan Türk Kızılayı da takdir edersiniz ki yerinde sayamazdı. Bugün gururla ifade ediyoruz ki Türk Bayrağını uluslararası alanda ve ihtiyaç duyulan her ülkede dalgalandıran bir kuruluşumuz haline geldi. Kendilerini tebrik ediyorum.
Artvin’deki öğrencilerimizin büyük ihtiyacı olan yurt hizmeti noktasındaki katkıları noktasında başta Kızılay Artvin temsilcimiz olmak üzere seçilmişlerden, işadamlarımıza kadar herkesi yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla ayrı ayrı tebrik ediyorum. Türk Kızılay’ının Genel Başkanı nezdinde Kızılay’ımıza minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum ve Öğrenci Evi’nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Artvin Valisi Kemal Cirit, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı Artvin Şubesi Başkanı Seracettin Yazan Öğrenci Evi’nin açılış kurdelesini keserek, hizmete açtı.
Daha sonra Türk Kızılayı Artvin Şubesi Başkanı Seracettin Yazan, konuklarına öğrenci evini gezdirerek, bina hakkına bilgiler verdi. (08 haber )

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı