Trabzon yapıyor,ya biz!

Yaylalarıyla ve organik ürünleriyle ünlü Rize neden yapmıyor!

SAĞLIK 30.08.2013 10:50:50 31 0
Trabzon yapıyor,ya biz!




kaçkar53. olarak Üreticilere sesleniyoruz! 

Rize ve yaylalarında üretilen Yağ,Peynir,Süt ve Kaymak çeşitleri yöreye gelen yerli ve yabancı Türistler için adeta kapış kapış gidiyor.Kendi kendini pazarlayan bu değeri ölçülmez ürünlerimizi üretenler neden bir araya gerlerek böyle bir organizasyon yapamıyorlar? Bu girişim yapıldığında Yayla peyniri ve yağı adı altında satılan sahteleride belirlenmiş olacaktır.

TRABZON YAĞ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Tereyağı diyarı olan Trabzon’un Tonya ilçesinde 13’üncü tereyağı festivali için geri sayım başladı. Tereyağının memleketi Tonya’da bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek olan ‘Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’ hazırlıklarında sona gelindi.

Festival komitesi dün kentte bulunan Tonyalılar Derneği’nde bir toplantı organize ederek, festival hakkında kamuoyuna bilgi verdi.  Festival toplantısına Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Tonyalılar Derneği Başkanı Ahmet Şener, Hoşarlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beşel, Karaağaçlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil İkinci, Çayıriçi Köyü Kalkınma Derneği Başkanı Ziya Öztürk, Tonyaspor Kulüp Başkanı Abdullah Malkoçoğlu, Tonya Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mustafa Baki’nin  yanı sıra diğer komite üyeleri katıldı.
Şehit Ayhan Güner İlköğretim Okulu bahçesinde yapılacak ve iki gün devam edecek olan Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 31 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

Festivalde her yıl olduğu gibi bu yılda en iyi katkısız tereyağı, en iyi inek püskülü ve en iyi yayık yayma gibi yarışmaların da düzenleneceği hatırlatıldı.

Tertip komitesi adına açıklamada buluna Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, ilçeye özgü tereyağından övgüyle bahsederek festivalin amacının ilçeye ekonomik katkı sağlamanın yanı sıra kültüre ve sanata artı değer kazandırmak olduğunun altını çizdi.

Festivalde yöre halkını barış ekseninde bir araya geleceğini belirten Kurt, “Osmanlı Salnamelerine özel olarak kendisine has rengi, kokusu ve lezzeti ile övülen Tonya tereyağını tanıtmak, sevgi, kardeşlik ve barış ekseninde yöre halkını bir araya getirmek, ilçeye ekonomik katkı sağlamak ve sektörün sorunlarına vurgu yapmak, kültüre ve sanata artı değer kazandırmak amacıyla; 13’üncü Tonya  Tereyağı Kültür ve Sanat Festivaline herkesi bekliyoruz” dedi.Başkan Kurt, Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylar üzerine bu tür organizasyonların AK Parti Genel Merkezi tarafından iptal edilmesi üzerine kendilerine bir yazı geldiğini fakat yapılan görüşmeler neticesinde festivalin iptalini revize ettiklerini söyledi.

Festivalin iptal edilmediğini hatırlatan Kurt şöyle konuştu: “Bu yıl ki festival AK Parti Genel Merkezi’nin Mısır’da yaşanan sivil katliamlara tepki mahiyetli olarak eğlence festivallerinin iptal edilmesini istemesi üzerine, önceden anlaşmalar yapıldığı için iptal edilmemiş, İl başkanlığımıza mazeret sunarak iptal konusu revize edilmiştir. Kültür ve sanat ağırlıklı yapılacak olan festivalin eğlence versiyonu düşük profilli hale getirilmiştir. Festivalde canlı yayın iptal edilmiştir. Sanatçılarımız ve organizatörler sahne aldıklarında diktatörleri ve bebek katillerini kınayacaktır. Tekbir getirerek Müslüman’ın Müslüman’ı katletmesinin yanlışlığını Afganistan’da Pakistan’da, Irak’ta, Suriye’de Mısır’da görmekteyiz.

Yaşadığımız bu coğrafyada eğlenmenin zorluğu ve bilinci ile tüm Karadenizlileri Tonya’ya davet ediyorum” Tereyağının memleketi olan Tonya’da, kültürel, tarihi, sosyal, ekonomik, yönden tanıtımını yapma adına en güzel etkinliklerden biri olan Tonya Tereyağı festivali, bu yıl da diğer yıllar da olduğu gibi katılımın yüksek olması bekleniyor. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI