Sigara ve Bağımlılığa dikkat çekmek için yürüdüler

Artvin’de, sigara ve bağımlılık yapan maddelere dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

SAĞLIK 14.02.2018 07:25:14 30 0
Sigara ve Bağımlılığa dikkat çekmek için yürüdüler
Artvin Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yürüyüş Garnizon Şehitliği önünden başlayarak Milli İrade Meydanı’nda son buldu.
Yürüyüş esnasında, “Dumanını Yel Alır, Parasını El Alır, Zararı Size Kalır” pankartıyla sigaranın zararlarını anlatan dövizler taşındı.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen yürüyüş sonrasında Milli İrade Meydanında, 171 sigarayı bırakma hattı ve sigara bırakma polikliniklerine başvurup son bir yılda sigarayı bırakan vatandaşlara Artvin Valiliğinin talimatları doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğünce sağlıklı yaşam için bisiklet hediye edildi.
Bisiklet hediye törenin de konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, sigara ve uyuşturucunun birey, aile, toplum ve insanlığın en büyük belası olduğunu dile getirdi.
Artvin’de madde bağımlığı konusunda vatandaşları bilgilendirmek için ilgili kurumların elinden geleni yaptığını belirterek Vali Doğanay, “Zehir tüccarlarının hedefinde genç kitleler var. Gençlerimizi madde bağımlılığından korumak, hem ailenin, hem kamunun, hem sivil toplumun, hem de birey olarak vatandaşların görevidir. Bu illetle toplum olarak mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Sağlık İl Müdürü İrfan Akalın, sigara bırakma polikliniklerine başvuru yapıp tedavi sonrasında en az 6 ay ve 1 yıldır sigara içmediğini tespit ettikleri vatandaşlara Valiliğin talimatıyla bisiklet hediye ettiklerini söyledi.
Programa, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Sağlık Müdürü, İrfan Akalın, sivil toplum kuruluş üyeleri, bazı daire amirleri, sağlık çalışanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI