SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARDI

Vaka sayıları Omicron varyantının etkisine bağlı olarak Rize’de de hızla yükselişe geçtiğini vurgulayan Tepe, “Bu vaka artışının hastanelerimize olumsuz yansıması oldu

SAĞLIK 2.02.2022 17:14:07 22 0
SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARDI
Şu an günlük vaka sayılarının çok yüksek rakamlara yaklaştığını belirten Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, “Bu süreci sağlıklı atlatmak istiyorsak mutlaka aşılarınızı yaptırın” dedi.
Vaka sayıları Omicron varyantının etkisine bağlı olarak Rize’de de hızla yükselişe geçtiğini vurgulayan Tepe, “Bu vaka artışının hastanelerimize olumsuz yansıması oldu.
HASTANEDE YATANLAR YAŞLI KESİMLERDEN OLUŞUYOR
Hastanelerimizdeki hasta yükü giderek artıyor. Hastanede yatan hastaların yüksek bir kısmı yaşlı vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu hastaların durumuna baktığımızda yüzde 90’ndan fazlasının ya hiç aşı olmadığını ya da eksik aşılı olduklarını görüyoruz. Örnek verirsek aylar öncesinde iki doz aşı olmuş ve tamamlama dozunu olmamış veya hiçbir şekilde aşı olmamış hastalar. Bu kişiler üzerinde virüs ağır seyrediyor.
Ne yazık ki yoğun bakımda kalıp hayatını kaybeden hastalarımızın da bu hastalarımız. Kovid dışındaki hastalarımıza da hizmet veriyoruz. Bu sefer onlara ayrılan yerlerde de kısıtlanmaya gidildiği için o noktada da zorlanıyoruz.
LÜTFEN AŞILARINIZI YAPTIRIN
Lütfen özellikle yaşlı vatandaşlarımız mutlaka aşılarını tamamlasınlar veya yakınları tamamlatsınlar. Onları daha çok koruyalım. Özellikle gebelerde de aşısız olma durumunda virüs ağır seyretmektedir. Çift can taşıyan bu insanlarımızın aşılarını yaptırma konusunda daha hassas davranmalıyız. Tekraren söylüyoruz ki aşının gebelik ve sonrası üzerine olumsuz etkisi yoktur. Tam tersi aşı olmamak anne ve karnındaki bebeğinin ciddi riske girmesi demektir. Ne yazık ki bu anlamda da çok ağır acılar yaşadık. Lütfen özellikle yaşlılarımız, kronik hastalığı olan vatandaşlarımız veya obez insanlarımız herkesten çok daha fazla aşılarını tamamlamaya özen göstersinler. Şu zor günlerde sevdiklerimize yapacağımız en doğru ve yararlı şey aşılarını tamamlamak olacaktır.” dedi.
AŞIDA SORUN YOKTUR
Tepe; 'Aşı tedarikinde bir sorun yoktur. En son aşısının üzerinden 3 ay geçmiş vatandaşlarımızın mutlaka hatırlatma dozlarını yaptırmasını önemle rica ediyoruz. Yaşlılarımız aşı uygulama birimlerine getirilemiyorlarsa biz evlerine giderek aşılarını yapıyoruz. Rize’nin en ücra köşesine bile sağlık ekiplerimiz bu hizmeti veriyor. Yine ilimizde tüm aşılarımız randevusuz olarak da yapılmaktadır.'

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI