RTEÜ Kanser Araştırma Laboratuvarı Açıldı

RTEÜ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Konferans Salonu’nda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kanser Araştırma Laboratuvarı Açılışı ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

SAĞLIK 12.05.2023 10:33:24 30 0
RTEÜ Kanser Araştırma Laboratuvarı Açıldı

Yapılan etkinlikte, Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nazlıhan Aztopal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tomakin ve Rektör Vekili Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç açılış konuşması yaptı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nazlıhan Aztopal Kanser Araştırma Laboratuvarı’nın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tomakin konuşmasında, 'Fen Edebiyat Fakültesinin tarihinden kısaca bahsederek laboratuvarın kurulum aşamasında emeği geçenlere teşekkür etti ve tüm insanlığın yararına çalışmalar yapılmasını diledi.'

Rektör Vekili Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç ise konuşmasına, üniversitemizin kurulduğu günden bugüne kadar geçen süredeki durumuna kısaca değinerek başladı.

Dalgıç; 'RTEÜ Kanser Araştırma Laboratuvarı’nın hem yeni kanser ilacı geliştirme hem de alternatif tedavi modelleri oluşturma alanlarında ileri düzeyde araştırma yapmak üzere kurulduğunu ifade eden Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Dalgıç, başarılı yeni sentez ajanların keşfedilmesi ve yerel kanser ilaçlarının ortaya çıkarılarak patentlenmesi ile Türkiye ekonomisine destek olunmasının amaçlandığını' söyledi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Dalgıç, Karadeniz Bölgesi’nde, ulusal ve uluslararası ölçekte projelerin yürütüldüğü, geniş iletişim ağına sahip, entegre bir araştırma merkezi oluşturma yolunda ilk adımın atıldığını belirterek, “Çağımızın hastalığı olan kanser ile savaş sürecinde, hastalara bireyselleştirilmiş tedavilerin sunulmasına öncülük edecek ulusal ve uluslararası projeler geliştirilecektir. Uzun vadede, bu laboratuvarda gerçekleştirilecek çalışmalardan elde edilecek bulguların kliniğe hızlı bir şekilde translasyonunun sağlanması ve kanser hastalarına moleküler onkoloji laboratuvar hizmeti verilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Konuşmaların ardından, RTEÜ Kanser Araştırma Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Rektör Vekili Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Nebi Gümüş, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er, akademik ve idari personel katıldı.

Açılışın ardından, Anti-Kanser İlaç Geliştirme ve İnovatif Kanser Tedavileri ana başlıklı iki oturum halinde gerçekleştirilen programda, akademisyenler farklı konularda sunumlarını gerçekleştirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı