Rize’de, TRSM İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

SAĞLIK 1.04.2021 11:51:21 25 0
Rize’de, TRSM İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Rize Devlet Hastanesi Başhekimliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Rize İl Emniyet Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR Rize İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü, Rize Belediyesi Başkanlığı, Kızılay Rize Şubesi, Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı temsilcileri katılım sağlamıştır.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıkmalarda;

Covid 19 pandemisi tedbirleri dâhilinde düzenlenen toplantıya katılımdan önce katılımcıların HES kodu sorgulaması gerçekleştirilerek toplantıya iştirak etmeleri sağlanmıştır.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu başkanlığında Rize Sağlık Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlknur Kiraz Avcı tarafından tanıtım sunumu ile devam eden toplantıda kurumlar arası işbirliğini arttırılması ve farkındalık kazandırılması, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, pandemi tedbirleri doğrultusunda kamu kurum kuruluşları ve derneklerin hangi noktalarda Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne katkı sağlayabileceği ve organizasyonlarda sorumluluk alabileceği ve 2021 yılında yapılması gerekenler için istişare edilerek planlama gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda kurul üyeleri tarafından belirlenen maddeler üzerinde mutabakat sağlanmış ve TRSM’de kayıtlı hastaların sosyal hayata uyumunu güçlendirmek, istihdama katılımlarını sağlamak, üretime teşvik etmek ve hayat boyu öğrenme sürecine aktif katılımlarını sağlamaları doğrultusunda ilimiz önde gelen kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ortak paydada birleştirilmiştir.

Sonraki görüşmelerde daha çok vaka bazlı ilerleneceğinin kaydedildiği toplantıda özellikle toplum tarafından hastalara uygulanan damgalama ile mücadele edilmesi, hastaların sosyal hayata uyumunun desteklenmesi ve bu doğrultuda il veya bölge çapında projelerin oluşturulmasına büyük önem verilmesi üzerinde durulmuştur.'ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı