Rize’de Travers eğitimi gerçekleştirildi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü UMKE personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitime Jandarma Arama Kurtarma timleri ve AFAD’ın desteğiyle travers eğitimi uygulandı.

SAĞLIK 11.06.2021 12:59:08 70 0
Rize’de Travers eğitimi gerçekleştirildi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü UMKE personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitime Jandarma Arama Kurtarma timleri ve AFAD’ın desteğiyle travers eğitimi uygulandı.

Eğitim teorik ve pratik eğitim uygulamaları şeklinde iki aşamada gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibinin 2021 faaliyet programında yer UMKE Geliştirme eğitimi kapsamında 1 Haziran, 3 Haziran ve 7 Haziran tarihlerinde uygulanan eğitim programında doğada yön bulma yöntemleri, harita kullanımı, pusula kullanımı, travers eğitimi, Gps kullanımı, afetlerde haberleşme, konularına yer verildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 18 personelin katıldığı ve üç gün süren eğitimin uygulama kısmı Güneysu ilçemize bağlı Handüzü yaylasında gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü UMKE sorumlusu Öner Çakal tarafından özellikle dağ ve doğa faaliyetlerinin artarak devam ettiği turizmin yoğun olduğu aylarda, gerçekleştirilen eğitim ile bu faaliyetlerin yapıldığı bölgelerde kayıp vakalarına müdahale noktasında UMKE üyelerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı dile getirildi.

Eğitimin ilk gününün birinci oturumunda genel ve teorik bilgilerle oryantiring, harita okuma ve pusula kullanımı eğitimi verildiğini ifade eden Öner Çakal, Handüzü yaylasında ise yön kavramını pekiştirici travers oryantiring çalışması yapıldığını, pusula kullanımı konusu tekrarlanarak, pusula ile dereceli yön tayini eğitimi gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Eğitime katılan ve destekleri sunan tüm koordine kurumlara sonsuz desteklerinden ötürü teşekkür edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI