Rize’de sağlık çalışanları meslektaşlarının öldürülmesini protesto etti

Rize’de sağlık çalışanları meslektaşlarının öldürülmesini protesto etti

SAĞLIK 4.10.2018 14:30:11 32 0
Rize’de sağlık çalışanları meslektaşlarının öldürülmesini protesto etti

Hastası tarafından öldürülen Doktor Fikret Hacıosman'a yönelik saldırı Rize’de sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

İstanbul Bahçelievler'de görev yaptığı özel hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Fikret Hacıosman için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın açıklaması düzenlendi.

Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Turgay Hasanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir meslektaşların öldürülmesini protesto etmek için tüm sağlık çalışanları olarak burada oldukları belirterek, sabah saatlerinde hain saldırı sonucu Batman’da hayatlarını kaybeden şehitlerimizin rahmet anıyor, ailelerinin ve tüm ülkemizin başın sağolsun” dedi.

Hekim ve sağlık çalışanlarının vatanını milletini seven bu milletin seçkin bireyleri olduğunu belirten Hasanoğlu, “Bu milletin şah damarı, göz bebeği ve beyniyiz. Ama ne yazık ki dengesiz, ruh hastası bir kişi tarafından beynimizden vurulduk” dedi.

Bu son olmasını dileğimiz bu saldırıyı bir kez daha kınadıklarını belirten Hasanoğlu, şunları kaydetti:

“Burada açığa çıkan şudur ki hastanelerimizdeki güvenlik önlemleri yetersizdir. Biz hekimler bu gibi olayları endişe ile izliyoruz ve tedirginiz. Bu tedirginlik bize mesleğimizi rahat ve huzurlu bir şekilde sürdürmemizi engelliyor. İşimize konstare olamıyoruz. Bu durum göz ardı edilemez ve çözümleri ertelenemeyecek kadar acildir. Geleceğe güvenle bakamıyoruz. Görevimiz ve aldığımız eğitim gereği biz hekimler olarak sağlıkta her türlü şiddete ve tacize karşıyız. Mesleğimizde verimli olabilmek için çalışma düzenimizin ve şartlarımızın iyileştirilmesini yöneticilerimizden talep ediyoruz”

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, memleket sevgisi memleketin değerlerine sahip çıkmayı gerektirir.” dedi.

İnsanlarımızın yaşam süreçlerinde en çok duydukları ve hiç şüphesiz onlara en çok fayda sağlayan meslek grubu doktorlar ve sağlık çalışanları olduğunu söyleyen Tepe, şöyle devam etti:

“Bu sebeple bizim için bu kadar önemli ve kıymetli olan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza lütfen sahip çıkalım. Onlar görevleri gereği bize hizmet ederken aynı zamanda bizim misafirimiz konumundadırlar. Bize yakışan Rizelinin misafirperverliğini, hoşgörüsünü, mertliğini ve alicenaplığını onlara göstermektir. Böylece güzel ilimiz doktorlarımız arasında daha bir cazibe merkezi olacak, bu şekilde de hiçbir kaygı, sıkıntı ve baskı görmeden uzun süre, hatta kalıcı olarak ilimizde görev yapmaları sağlanabilecektir.”

Tepe, “Mutlaka sağlık çalışanlarımızın da görevleri esnasında eksik veya hataları olabilmektedir. Aşırı iş yükü altında, yoğun sters içinde olabileceklerini düşünsek de böylesi durumların yaşanmaması için elimizden geleni yapmaktayız. Her ne olursa olsun hiçbir gerekçe bize bu denli hizmet eden insanlara fiziki veya sözlü şiddeti haklı çıkarmaz. Kalbini kırıp, üzüp Rize’den gitmesine sebep olduğumuz bir hekim ilimiz için çok büyük bir kayıptır. Hekimlerimiz ne kadar huzurlu çalışırsa o kadar uzun süre daha ilimizde kalır ve o kadar verimli olur. Daha çok doktorumuz olur. Böylece gerektiğinde olmazsa olmaz önemi olan sağlık hizmeti için başka illere gidip perişan olmak zorunda kalmayız. Unutmamalıyız ki sahip çıktığımız, hoş görülü davrandığımız her hekim Rize’ye büyük değer katar. Bu durum o hekimden hizmet alan veya alacak tüm insanlarımıza en büyük saygı ve sorumluluk ödevimizdir.” değerlendirmesinde bulundu.

Tepe, “Hastası veya yakınları tarafından şiddete uğrayıp hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, sağlık camiasına ve onların hizmet vermekle şeref duyduğu tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasına Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize-Artvin Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Turgay Hasanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Adnan Yılmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Hasan Türüt ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı