Rize’de Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi

Rize’de, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarına Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi (ÇPGD) verildi.

SAĞLIK 16.09.2022 13:40:42 28 0
Rize’de Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı kapsamında sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

ÇPGD programının tanıtılması, gebelik dönemi ve 0-6 yaş çocuğun sağlıklı gelişimini destekleyecek bilgi ve becerilerin kazandırılması, amacıyla aile hekimlerine ve aile sağlığı elamanlarına yönelik hizmet içi eğitim gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından 2022 yılının ilk grup eğitimi 14 kişinin katılımıyla düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, “Aile Sağlığı Merkezlerinde uygulanan 0 - 6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı ile çocuğun bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimi bütüncül olarak takip edilmektedir. Program ile gelişimin en hızlı olduğu gebelik ve 0-6 yaş döneminde çocuğun gelişimini desteklemeyi, gelişimi etkileyebilecek risk etmenlerini erken belirleyip, erken müdahale etmenin sağlanabilmesi için aile hekimlerimiz ile aile sağlığı elemanlarımız tarafından çocuklarımızın izlemleri yapılmaktadır.” dedi.

Tepe ‘‘Bebek doğduğu andan itibaren, hızlı bir şekilde öğrenmeye başlar. Ebeveynleri onun zihinsel gelişimine katkıda bulunur, duygusal gelişimini olumlu yönde etkiler. Anne babaların çocukların zihinsel gelişimini artırabilmeleri, onlara yeterli uyaranı vermeleriyle mümkündür. Bebek ne kadar çok duyar, görür, koklar, tadar ve dokunursa duyuları o kadar gelişir. Bebeklik ve çocukluk döneminde yapılacak aktiviteler ona hayat boyu yarar sağlar. Ancak unutulmamalıdır ki en temel uyaran her zaman sevgidir. Çocuğunuzun gelişimini destekleyerek; onun daha zeki, daha becerikli, daha üretken ve daha mutlu bir birey olmasını sağlayabilirsiniz.’’ açıklamasında bulunarak anneler ve babaların, çocuklarının psikososyal gelişiminin takibi için gebelikten itibaren aile hekimlerine başvurmaları yönünde bilgilendirme gerçekleştirdi.

Eğitim sonunda başarılı olan sağlık personellerine Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Talip Başak ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu tarafından katılım sertifikaları verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı