Rize'de Otistik hobi bahçesi açıldı

Rize Otiz’mle Mücadele ve Eğitim Derneği faaliyetleri çerçevesinde otistik çocukların yararına oluşturmuş olduğu “ROMED” Hobi Atölyesi hizmete açıldı.

SAĞLIK 13.08.2014 20:54:05 20 0
Rize
Rize Sahil Parkında bulunan ÇAYKUR'a ait Çay satış reyonu, Rize Belediyesi girişimciliği, Çaykur Genel Müdürlüğü'nün izniyle Rize'de bulunan Otistik çocukların eğitimi için yeniden dizayn edildi.

Rize Otiz’mle Mücadele ve Eğitim Derneği'nin bünyesinde Güneysu'da bulunan Özel Eğitim Okulunda Eğitim gören öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve boş zamanlarını eğlence ile birleştirerek geçirmesini sağlamak adına Hobi Atölyesi oluşturuldu. Çay satış reyon’unu yeniden dizayn ederek oluşturulan Atölye de, otistik çocuklar hafta içi her gün eğitmenlerinin de yardımı ile el becerilerini hayata geçiriyorlar.

Rize Sahil Parkında oluşturulan “ROMED” Hobi Atölyesi açılışına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta, Dernek yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış kurdelesi Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Otizm’le Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta tarafından kesildi. Açılışın ardından atölye yi gezen Protokol ve beraberindekiler çocukların kendi el emekleriyle hazırlamış oldukları ürünleri inceleyerek, otistik çocuklarla bir süre sohbet ettiler.

Açılışta basın açıklaması yapan Otizm’le Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta; 'Derneğimizi 2009 yılında Rize'de kurduk. Kurulduğu günden bu yana dernek olarak en büyük hedefimiz Rize'ye bağımsız bir Otistik Okulu kurmaktı. 2011 yılında Güneysu da kurmuş olduğumuz okulumuzda 30 öğrencimiz eğitim almaktadır. Otizm derneği olarak otistik çocuklarımızın ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımız devam etmektedir. Bura da açılışını yapmış olduğumuz 'ROMED' Hobi Atölyesi ile yaz aylarında hafta içi her gün çocuklarımız bu atölyemize gelerek el becerilerini geliştirecek hoşça vakit geçirebileceklerdir. Eğitimcilerimiz eşliğinde yapmış oldukları çalışmalarla ortaya farklı ürünler çıkartıyorlar. Bu alanı bize kazandıran Rize Belediye Başkanımız sayın Prof. Dr. Reşat Kasap ve ÇAYKUR Genel Müdürümüz İmdat Sütlüoğlu'na desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı