Rize’de Görev Bende Kampanyası yürütülüyor

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Yeşilay tarafından “Görev Bende” kapsamında Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi” ve YEDAM ziyaret edildi.

SAĞLIK 30.03.2022 11:43:41 115 0
Rize’de Görev Bende Kampanyası yürütülüyor

Toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, sigara kullananlara bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü kapsamında En Büyük Gönüllülük Hareketi olan “Görev Bende” kampanyası ilimizde ve tüm ülkede eş zamanlı olarak yürütülmektedir.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak kampanya kapsamında eğitim ve ziyaret faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor.

Bu kapsamda Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu, Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik, İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği Birim Sorumlusu Uzman Dr. Ahu Sarı, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şube Müdürü Bilal Ataşçi ve SUMDER Başkanı Dr. Ali Öner’in katılımı ile Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi” ziyaret edildi.

Okul Rehber Öğretmeni ve diğer okul çalışanlarının kendi el emeği ve kendi imkânları ile oluşturduğu atölyede, seçilen oyunların gençlerin ilgisini çekebilecek nitelikte, el göz koordinasyonunu geliştiren, dikkat ve odaklanma üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu dikkati çekti. Gerçekleştirilen ziyarette kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun bağımlılıkla mücadelede etkin bir yöntem olduğunu ortaya kondu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi” gibi oluşumların yaygınlaştırılması ve bilinirliğinin arttırılması için tanıtım faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca yapılan çalışmayı yaygınlaştırmak, gençlerin bağımlılığa dair bilgi edinip yardım alabilecekleri Rize Yeşilay’ın katkılarıyla oluşturulan “Yeşil Oda” da ziyaret edilerek yapılan örnek çalışmalar yerinde incelenmiş oldu.

Aynı gün Rize Merkeze bağlı Sütlüce Köyünde hizmet veren tütün, alkol, madde, internet ve kumar bağımlılığı ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmak için vatandaşlara ücretsiz hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ziyareti de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ziyarette Yeşilay Başkanı Türüt ve İl Sağlık Müdürü Tepe, YEDAM gibi bağımlıkla mücadelede önemli bir konuma sahip olan merkezin tanıtımına dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI