Rize’de “Görev Bende” Kampanyası Aralıksız Devam Ediyor

Tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması ve sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşması (Sigara Bırakma Poliklinikleri/ALO 171/ALO 184/Yeşil Detektör) amacıyla 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamınd

SAĞLIK 18.03.2022 12:02:58 67 0
Rize’de “Görev Bende” Kampanyası Aralıksız Devam Ediyor

Tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması ve sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşması (Sigara Bırakma Poliklinikleri/ALO 171/ALO 184/Yeşil Detektör) amacıyla 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında En Büyük Gönüllülük Hareketi olan “Görev Bende” kampanyasının ikinci fazı Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılmıştır.açıklamalarının yer aldığı duyuruda,

'Bu kapsamda Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ve koordinasyonunda gönüllülük esasına dayalı olarak İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli personellere yönelik 'Sigaranın Zararları, Sigara Bırakma Poliklinikleri / ALO 171 / ALO 184 Yeşil Dedektör Uygulaması' konularında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ahu Sarı tarafından eğitim gerçekleştirildi. 17.03.2022 tarihinde gerçekleştirilen eğitime Jandarma Komutanlığında görev yapan kurum personelleri ve erler katıldı.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği doktoru olarak görev yapan Sarı, eğitimde özellikle dünyada en çok zehri bir arada bulunduran bitkinin tütün olduğuna dikkat çekti. Sigara bağımlılığı tedavisin zaman aldığı, bağımlıların kararlılık göstermesi ve özellikle sigarayı bırakmayı kendisinin istemesinin tedavideki başarıyı arttırdığını dile getirdi. İkincil el ( pasif içicilik ) ve üçüncü el tütün dumanına ( saç, koltuk, perde, halı vb. sinen sigara dumanındaki gazlar ve partiküller ) maruz kalan bireyler de sigara kullanan bireyler kadar ciddi sağlık sorunları yaşadığı eğitimde özellikle vurgulandı.

Katılımın ve ilginin yoğun olduğu eğitim sonrasında sigarayı bırakmak isteyen katılımcıların bilgileri alınarak Sigara Bırakma Polikliniği randevuları oluşturuldu. Konuyla alakalı etkinlikler ilimizdeki diğer kurumlar ile koordineli olarak devam edecektir.'ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI